ارزیابی مولفه های الگوی شهرسازی اسلامی- ایرانی
Publish place: The Third Scientific Conference on New Horizons in Geography and Architectural and Urban Planning of Iran
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 907
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICONF03_270
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
Abstract:
شهر باید برای انسان محیطی شایسته ایجاد کند. هم چنین به خصوصیات سرزمین، طبیعت و تاریخ و خلق و خوهای مردم آن پاسخ گوید وبرای دستورالعمل ها و احکام زندگی جوابی در خور داشته باشد. ضمن این که از باورها و عقاید و اعتقادات مردمان متاثر شود و در برابر ویژگیهای فرهنگی رنگ ببازد تا بتواند ماندگار گردد. این مقاله با عنوان ارزیابی مولفه های الگوی شهرسازی اسلامی – ایرانی به یکی از با ارزش ترینویژگی های شهری، در جامعه اسلامی پرداخته است، به همین منظور هدف از انجام این پژوهش شناخت مولفه های اجتماعی و کالبدی درشهرهای اسلامی است؛ تا با توجه به کارکردهای مختلف شهر در فرهنگ اسلامی؛ محیطی مناسب برای زندگی و فرهنگ سازی اسلامی و الگو وبرنامه سازی برای رسیدن به شهری مناسب با فرهنگ اسلامی صورت گیرد. روش از انجام این تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی و با استفاده ازمنابع اسنادی و کتابخانه ای بوده است. و نتیجه ای که از این تحقیق بدست آمده این است که شهرسازی اسلامی، با مولفه های راهبردی وویژگی ها و انگاره های درست امروزین، توان بسیاری در جهان گستری داشته و همچنان دارد. آموزه های این شهرسازی در گسترش شهرهایامروز نباید فراموش شود.
Authors
حسین نظم فر
دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی
عطا غفاری گیلانده
دانشجوی ارشد، جغرافیا وبرنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی
امیرحسین اصلانی
دانشجوی ارشد، جغرافیا وبرنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :