سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی دستکندها در روستای میمند، با معماری شوادان و کت در شهرهای شوشتر و دزفول

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 981

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAMU01_328

Index date: 11 September 2016

بررسی تطبیقی دستکندها در روستای میمند، با معماری شوادان و کت در شهرهای شوشتر و دزفول abstract

معماری دارای جنبه های شگرف و زیبایی است که در ادوار مختلف نمایان شده که در آن بشر به خلق آثار زیبا دست زده است. انسان از گزند حیوانات و عوامل طبیعی به غار پناه برد و در طول سالیان دراز از غار نشینی به یکجا نشینی و سپس به شهرنشینی تغییر سبک زندگی داده است. در قرون مختلف و در اثر جنگ ها و رخ دادهای تاریخی معماری نیز دستخوش تغییرات شگرفی شده است و از عوامل مهم شکل گیری شهرها و گاهاً تمدن ها بوده است. از دیگر عوامل نیز می توان به اقلیم اشاره نمود. در اکثر نقاط کشور معماری با اقلیم و منطقه پیرامون خود هم زیستی و هم خوانی نزدیکی پیدا کرده و نیازهای آنها را برآورده نموده است. از نمونه های بارز این نوع معماری می توان به همسازی روستای میمند در شمال کرمان با طبیعت اشاره کرد که با رفتن به دل زمین و حفر مکان هایی در صخره های کویر، آسایش را برای ساکنین خود برقرار کرده است. از دیگر نمونه ها نیز می توان به دستکندهای موجود در شهرهای جنوب شرقی کشور از جمله شوشتر و دزفول اشاره کرد که بدلیل شرایط بد آب و هوایی و گرمای طاقت فرسا، اقدام به حفر دستکندهایی در دل صخره های مجاور رودخانه به نام «کت» جهت تأمین محلی برای آسایش روزمره ساکنین این شهر نمودند. در معماری این شهر ها شوادان ها نیز جهت ایجاد آسایش ساکنین در عمق 6 متری زمین احداث شده است و در طول سال دارای دمایی معتدل و محلی آرام را جهت استفاده کنندگان خود ایجاد می نماید. روش تحقیق در نوشتار فوق از نوع توصیفی- تحلیلی و بررسی نمونه های موردی است و سعی بر آن شده است تا ساختار معماری این دستکندها و عوامل شکل گیری و فرم و عملکرد آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.

بررسی تطبیقی دستکندها در روستای میمند، با معماری شوادان و کت در شهرهای شوشتر و دزفول Keywords:

بررسی تطبیقی دستکندها در روستای میمند، با معماری شوادان و کت در شهرهای شوشتر و دزفول authors

قاسم بهداروندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

کاوه رستم پور

دکتری معماری- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بهداروندی، ق. طراحی مجموعه گردشگری، با تاکید بر عناصر اقلیمی ...
بینا، م. تجزیه و تحلیل اقلیمی شوادان ها در خانه ...
محمودی، م. فن آوری بادگیر در ایران، معماری و ساختمان، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی دستکندها در روستای میمند، با معماری شوادان و کت در شهرهای شوشتر و دزفول" توسط قاسم بهداروندی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر؛ کاوه رستم پور، دکتری معماری- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آسایش، دستکند، کت، شوادان هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 981 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری دارای جنبه های شگرف و زیبایی است که در ادوار مختلف نمایان شده که در آن بشر به خلق آثار زیبا دست زده است. انسان از گزند حیوانات و عوامل طبیعی به غار پناه برد و در طول سالیان دراز از غار نشینی به یکجا نشینی و سپس به شهرنشینی تغییر سبک زندگی داده است. در قرون مختلف و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی دستکندها در روستای میمند، با معماری شوادان و کت در شهرهای شوشتر و دزفول با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.