ارزیابی الگوهای توزیع بار و مودال پوش آور در تحلیل استاتیکی غیرخطی و تحلیل دینامیکی غیرخطی در قاب های فولادی با مهاربند واگرا
Publish place: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,196
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCIVIL01_048
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
Abstract:
زلزله های ویرانگر در سالهای اخیر محققان را به سمت تحقیق در مورد ساختمان های با رفتار لرزه ای مناسب سوق داده است. ساختمان های با مهاربند واگرا EBF از جمله ساختمان هایی که در سالهای اخیر به وفور مورد توجه محققین و مهندسین قرار گرفته است. زیرا این ساختان ها همزمان از سختی و جذب انرژی مناسبی برخوردار هستند. از طرفی روش تحلیلی دقیق جهت بررسی رفتار یک سازه که در معرض زلزله قرار می گیرد، روش دینامیکی غیرخطی می باشد. اما به دلیل زمان بر بودن آن همواره سعی بر استفاده از روش تحلیلی جایگزین آن بوده است.به عنوان مثال می توان از روش های موجود در آئین نامه های FEMA356 ، ATC40 و FEMA440 نام برد. اما این روش ها نمی توانند بعضی از خصوصیات تحلیل دینامیکی غیرخطی همچون دریفت طبقات را، به خصوص در ساختمان های بلند مرتبه تخمین بزنند. از سال 2001 روشی از سوی چوپرا موسوم به روش مودال پوش اور پیشنهاد شد که نشان داد در مورد ساختمان های خمشی بلندمرتبه می تواند روش مناسب جایگزین با روش دینامیکی غیرخطی باشد. در این پژوهش سعی می شود اثر مودهای بالاتر به کمک روش مودال پوش اور در ساختمان های با مهاربند واگرا EBF بررسی شود. به همین دلیل 4 مدل 5 ، 12 ، 20 و 30 طبقه دوبعدی با مهاربند واگرا EBF انتخاب می شوند تا بتوان دقت روش مودال پوش اور را در اینگونه ساختمان های با اختلاف ارتفاع بررسی کرد. نتایج نشان داد که جواب های ناشی از روش مودال پوش اور در این گونه ساختمان ها نسبت به روش FEMA356 بسیار شبیه تر به روش دینامیکی غیرخطی می باشد. از طرفی مشخص شد که با افزایش ارتفاع دقت روش مودال پوش اور بیشتر می شود و می تواند دقیقتر روش دینامیکی غیرخطی را تخمین بزند.
Keywords:
Authors
امیرمحمد ابوالحسنی
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران
علیرضا میرزاگل تبار
استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران
مرتضی نقی پور
استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :