سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی روابط متقابل شهر و روستا و تعادل بین آنها

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,147

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DSCONF02_139

Index date: 11 September 2016

بررسی روابط متقابل شهر و روستا و تعادل بین آنها abstract

مطالعه روابط شهر و روستا از مهمترین مباحث در برنامه ریزی های ناحیه ای و روستایی است زیرا با مطالعه و شناخت کلی و همه جانبه از یک ناحیه و با کشف استعدادها و توانایی های بالقوه موجود در محل، می توان راه حل های مناسبی برای رفع تناقضات و اختلافات ناحیه ای و خصوصاً تضادهای آشکار بین شهرها و روستاها پیدا کرد. در بیشتر مطالعات جغرافیایی ایران، در آنچه به عنوان برنامه ریزی به انجام رسیده است، شهر را بدون توجه به روستاها پیدا کرد. در بیشتر مطالعات جغرافیایی ایران، در آنچه به عنوان برنامه ریزی به انجام رسیده است، شهر را بدون توجه به روستا و روستاها را جدای از شهر مورد بررسی قرار داده اند، در حالی که بیشتر تئوری های توسعه، با روابط شهر و روستا که مانند حلقه های زنجیر به هم متصل هستند، تأکید می کنند. مسئله روابط شهر و روستا که از دوران باستان بدان پرداخته شده است، از سده نوزدهم موضوع تعاملات بسیاری بویژه در مورد مهاجرت جمعی از روستاییان به شهرها شده است. شهر و روستا در طی قرن ها تحولاتی را پذیرا شده اند که موجب شکل گیری آنها به صورت کنونی شده است. در این مقاله ابتدا به مفاهیم اصلی در باب روابط شهر و روستا، سپس مدل هایی که روابط شهر و روستا را مشخص می کنند و در نهایت عوامل مؤثر در روابط شهر و روستاها در ایران مورد بررسی قرار می گیرد.

بررسی روابط متقابل شهر و روستا و تعادل بین آنها Keywords:

روابط شهر و روستا , مناسبات شهر و روستا , تعادل بین شهر و روستا

بررسی روابط متقابل شهر و روستا و تعادل بین آنها authors

ریحانه دوستدارفشتکه

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری

حسن دادرس

دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، محقق و استاد دانشگاه

تقی ناظمی شادباش

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اهلرس (اهلرز)، اکارت، 1371، سرمایه داری بهره بری و گسترش ...
فصلنامه علوم زمین، دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی، دوره ...
باستیه، ژان (1377)، شهر، ترجمه-ی علی اشرفی، انتشارات دانشگاه هنر. ...
تقی زاده، فاطمه، 1384، نقش بازارهای محلی در پیوند روستایی ...
رضوانی.محمد رضا(1381)، تحلیل الگوهای روابط و مناسبات شهر و روستا ...
رضوانی، علی اصغر، 1382، ؛ رابطه ی شهر و روستا؛ ...
سعیدی، عباس، 1382، روابط شهر و روستا و پیوندهای روستایی-شهری، ...
شاریه، ژان برنار(1373)؛ شهرها و روستا؛ ترجمه ی سیروس سهامی؛ ...
صادقی، مظفر(1390)، مهمترین مدل ها و رویکردهای روابط شهر و ...
قادری، طاهره، 1378، مکتب نوسازی و معضل تبیین تغییر و ...
لینچ، کنت(1386)؛ روابط متقابل شهر و روستا در کشورهای در ...
معید فر، سعید . اکبری، صادق، 1385، مناسبات روستا با ...
میرزایی قلعه، فرزاد . کلانتری، بهرنگ . مولایی، محمد . ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی روابط متقابل شهر و روستا و تعادل بین آنها" توسط ریحانه دوستدارفشتکه، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری؛ حسن دادرس، دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، محقق و استاد دانشگاه؛ تقی ناظمی شادباش، کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روابط شهر و روستا، مناسبات شهر و روستا، تعادل بین شهر و روستا هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3147 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مطالعه روابط شهر و روستا از مهمترین مباحث در برنامه ریزی های ناحیه ای و روستایی است زیرا با مطالعه و شناخت کلی و همه جانبه از یک ناحیه و با کشف استعدادها و توانایی های بالقوه موجود در محل، می توان راه حل های مناسبی برای رفع تناقضات و اختلافات ناحیه ای و خصوصاً تضادهای آشکار بین شهرها و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی روابط متقابل شهر و روستا و تعادل بین آنها با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.