سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه تطبیقی استراتژی های به کار رفته در طراحی بنای سنتی و مدرن در اقلیم گرم و خشک ایران مطالعه ی موردی شهر اصفهان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 984

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSDUS05_141

Index date: 11 September 2016

مقایسه تطبیقی استراتژی های به کار رفته در طراحی بنای سنتی و مدرن در اقلیم گرم و خشک ایران مطالعه ی موردی شهر اصفهان abstract

امروزه طراحی مسکن با توجه به اقلیم یکی از شاخص های توسعه ی پایدار شهری به شمار می رود. آب و هوا تاثیر عمده ای برعملکرد ساختمان و مصرف انرژی آن دارد. در واقع مصرف انرژی ساختمان، به نحوه ی پاسخگویی بنا به اقلیم وابسته است.فاکتورهای موثر در شکل دادن به الگوهای اقلیمی خانه های بومی و به کارگیری این الگوها در طراحی مسکن معاصر، می تواند سبب ارتقای سطح آسایش حرارتی شود. این مقاله در منطقه ای گرم و خشک در کشور ایران و در شهر اصفهان انجام شده است. با بررسی مشخصات اقلیم این شهر، ضمن معرفی فاکتورهای طراحی در خانه های سنتی اصفهان؛ تأثیرپذیریری فضا ها ازاقلیم محلی بررسی می شود. هدف این پژوهش نخست، نشان دادن راهبردهای طراحی مسکن سنتی در شهر اصفهان است که به معرفی اصول بنیادی طراحی پایدار برای آینده می انجامد و در گام دوم به کمک مطالعه ی موردی میزان توجه به اصول طراحی اقلیمی در معماری معاصر شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه با هدفی کاربردی و به روش تحلیل و استنتاج کیفی وهم چنین با بررسی مصور سازی انجام می شود. گردآوری داده ها به کمک مطالعه ی کتابخانه ای، تحلیل اسناد خانه های سنتی و مشاهده ی میدانی به انجام رسیده است. تطابق مشخصه های بدست آمده از بررسی نمونه ها با مولفه های ریز اقلیم منطقه مورد بررسی نشان می دهد که الگوهای خانه ها در بافت سنتی شهر اصفهان با مولفه های اقلیمی آن منطبق بوده است.

مقایسه تطبیقی استراتژی های به کار رفته در طراحی بنای سنتی و مدرن در اقلیم گرم و خشک ایران مطالعه ی موردی شهر اصفهان Keywords:

مقایسه تطبیقی استراتژی های به کار رفته در طراحی بنای سنتی و مدرن در اقلیم گرم و خشک ایران مطالعه ی موردی شهر اصفهان authors

مهتاب صبوحانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان

مقدی خدابخشیان

استاد دانشکده ی معماری و شهر سازی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان

علی صبوحانیان

کارشناس ارشد عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
، وجهد، م.ق‌ا.) 0931(لب رسدی. _ یرل، لت ر، یر ...
Holman, J.!)0101 (.IHeat transfer 10th ed, McGraw-Hil Higher Education, Bostonا ...
Olgyay, _ and A. Olgyay (1963). bioclimatic ...
Ramsey, C. G. and H. R. Sleeper (1990). graphic .standards ...
Taleb, H. M. and S. Sharples (2011). residential ...
buildings in Saudi Arabia: A case study." Abplied Egergy 88(1 ...
Yilmaz, Z. (2004). Studies _ ITU sustainable Energy ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه تطبیقی استراتژی های به کار رفته در طراحی بنای سنتی و مدرن در اقلیم گرم و خشک ایران مطالعه ی موردی شهر اصفهان" توسط مهتاب صبوحانیان، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان؛ مقدی خدابخشیان، استاد دانشکده ی معماری و شهر سازی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان؛ علی صبوحانیان، کارشناس ارشد عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری پایدار، استراتژی های طراحی ، اقلیم گرم و خشک ، اصفهان، معماری سنتی هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 984 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه طراحی مسکن با توجه به اقلیم یکی از شاخص های توسعه ی پایدار شهری به شمار می رود. آب و هوا تاثیر عمده ای برعملکرد ساختمان و مصرف انرژی آن دارد. در واقع مصرف انرژی ساختمان، به نحوه ی پاسخگویی بنا به اقلیم وابسته است.فاکتورهای موثر در شکل دادن به الگوهای اقلیمی خانه های بومی و به کارگیری این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه تطبیقی استراتژی های به کار رفته در طراحی بنای سنتی و مدرن در اقلیم گرم و خشک ایران مطالعه ی موردی شهر اصفهان با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.