سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تنوع زیستی فیتوپلانکتون در حوزه ایرانی خلیج فارس

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,813

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICMST06_178

Index date: 8 January 2006

بررسی تنوع زیستی فیتوپلانکتون در حوزه ایرانی خلیج فارس abstract

بررسی پلانکتونی حوزه ایرانی خلیج فارس در استانهای هرمزگان، بوشهر و خوزستان طی چهار فصل در سال 1380 انجام شد. بطور کلی طی این بررسیها 244 گونه درسواحل ایرانی خلیج فارس شناسایی گردید که 124 گونه متعلق به دیاتومه ها (Bacilariophyceae) ، 124 گونه از دو تاژکداران (Dinophyceae) ، 5 گونه از جلبکهای سبز-آبی (Cyanophyceae) ویک گونه از کریزوفیسه (Chrysophyceae) و یک گونه متعلق به یوگلنوفیتا (Euglenophyta) بوده است نتایج نشان داد که تراکم و تنوع فیتوپلانکتونی نسبت به چند دهه گذشته (1976 و 1977) کاهش یافته است . میانگین فصلی فیتوپلانکتون در مناطق هرمزگان، بوشهر و خوزستان به ترتیب 14113622 ، 1440411 و 2237431 عدد در مترمکعب بوده است. تراکم فیتوپلانکتونی از شرق به غرب افزایش یافته و در طول سال دو پیک یکی دراواخر تابستان و دیگری در اواخر زمستان داشته است. تراکم و تنوع در منطقه خوزستان بیش از سایر مناطق برآورد گردید. زئوپلانکتونها با فیتوپلانکتونها ارتباط معکوس داشته بدین نحو که با افزایش زئوپلانکتون، فیتوپلانکتون ها کاهش یافته اند. تراکم و تنوع فیتوپلانکتونی به میزان زیاد نسبت به بررسیهای گذشته تغییر یافته بطوریکه جلبکهای سبزآبی در بهار و تابستان درکل مناطق غالب شده اند و تراکم گروه دیاتومه ها نسبت به قبل از جنگ کاهش یافته است. تراکم فیتوپلانکتونی تا لایه 20 الی 30 متری افزایش و پس از آن کاهش یافته است و لیکن در زمستان تا عمق 50 متری افزایش مشاهده گردید. آزمونهای آماری نشان داد که تراکم فیتوپلانکتونها در اعماق و مناطق مختلف اختلاف معنی داری نداشته و بین فصول مختلف ازنظر تراکم فیتوپلانکتونی اختلاف معنی دار وجود دارد. آزمون توکی و آنالیز خوشه ای نشان داد که میزان شاخص تنوع در خوزستان با هرمزگان و بوشهر متفاوت می باشد.

بررسی تنوع زیستی فیتوپلانکتون در حوزه ایرانی خلیج فارس Keywords:

بررسی تنوع زیستی فیتوپلانکتون در حوزه ایرانی خلیج فارس authors

مریم فلاحی

پژوهشکده آبزی پروری (آبهای داخلی)

محمدرضا فاطمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فرشته سراجی

پژوهشکده اکولوژی دریای عمان

مقاله فارسی "بررسی تنوع زیستی فیتوپلانکتون در حوزه ایرانی خلیج فارس" توسط مریم فلاحی، پژوهشکده آبزی پروری (آبهای داخلی)؛ محمدرضا فاطمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ فرشته سراجی، پژوهشکده اکولوژی دریای عمان نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش علوم و فنون دریایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خلیج فارس ، فیتوپلانکتون ، تنوع ، تراکم ، ایران هستند. این مقاله در تاریخ 18 دی 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6813 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بررسی پلانکتونی حوزه ایرانی خلیج فارس در استانهای هرمزگان، بوشهر و خوزستان طی چهار فصل در سال 1380 انجام شد. بطور کلی طی این بررسیها 244 گونه درسواحل ایرانی خلیج فارس شناسایی گردید که 124 گونه متعلق به دیاتومه ها (Bacilariophyceae) ، 124 گونه از دو تاژکداران (Dinophyceae) ، 5 گونه از جلبکهای سبز-آبی (Cyanophyceae) ویک گونه از کریزوفیسه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تنوع زیستی فیتوپلانکتون در حوزه ایرانی خلیج فارس با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.