سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخزن سد کارده طی یک دوره 7 ساله

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 922

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED11_103

Index date: 16 September 2016

بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخزن سد کارده طی یک دوره 7 ساله abstract

سدها به عنوان یک مانع در برابر عبور جریان آب رودخانه، باعث تله اندازی رسوبات رودخانه ها شده و از انتقال رسوب به پایین دست رودخانه جلوگیری می کنند. افزایش مقدار رسوبات در مخزن، باعث کاهش عمر مفید سدها و کاهش کارآیی آنها به مرور زمان می گردد. بنابراین لزوم بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخازن سدها در پروژه های آبی، برنامه ریزی برای بهره بداری بهینه از مخازن سدها، ساماندهی رودخانه ها و هشدار سیل کاملاً احساس می شو. این مشکل در سدهای مخزنی که تقریباً دارای راندمان تلقه اندازی بالاتر از 95 درصد می باشند جدی تر است. سد کارده نیز یک سد مخزنی است که امروزه به عنوان یکی از منابع تأمین اب شرب شهر مشهد مدنظر قرار گرفته است. از این رو، بررسی وضعیت رسوب گذاری در این سد بسیار مهم می باشد. در این تحقیق با مغزه برداری از رسوبات کف مخزن سد کارده، پروفیل نحوه توزیع رسوبات با توجه به دانه بندی آنها در مخزن سد ترسیم شد. سپس با توجه به نتایج داده های هیدروگرافی و عمق یابی عمق رسوب گذاری در محل نمونه برداری ها در طی یک دوره 7 ساله محاسبه گردید. نتایج نشان می دهد که بیشترین ارتفاع رسوب گذاری در طی 7 سال رسوب گذاری در مخزن به میزان 4 متر و در نزدیکترین نقطه نمونه برداری به محل به دیواره سد اتفاق افتاده است.

بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخزن سد کارده طی یک دوره 7 ساله Keywords:

بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخزن سد کارده طی یک دوره 7 ساله authors

مریم یزدان پرست

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه فردوسی مشهد

ابوالفضل مساعدی

استاد گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد- نویسنده مسئول

سعیدرضا خداشناس

دانشار گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی گلکاریان

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اعلمی، م. ت.، حسن‌زاده، ی.، و فاخری‌فرد، ا.، (1381)، شبیه‌سازی ...
شفاعی بجستان، م.، (1387)، "مبانی نظری و عملی هیدرولیک انتقال ...
کارگر، ا. ع.، و صدقی، ح، (1387)، معرفی و بررسی ... [مقاله کنفرانسی]
مساعدی، ا.، و وردی پورآزاد، آ، (1395)، تعیین مناسب‌ترین معادلات ...
معاونت حفاظت و بهره‌برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای خراسان رضوی، ...
منصوری، م.، و عمادی، ع.، (1388)، برسی نحوه توزیع رسوب ... [مقاله کنفرانسی]
موسوی، س. ف، و محمدزاده هابیلی، ج، (1391)، شبیه سازی ...
وزارت نیرو شرکت مدیریت منابع آب ایران دفتر استانداردها و ...
Araujo, J., Guntner, A. and Bronstert, A., (2006), Loss of ...
Toniolo, H., and Parker, G., (2003), 1D numerical modeling of ...
Fleming, S. W., Marsh Lavenue, A., Aly, A. H., and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخزن سد کارده طی یک دوره 7 ساله" توسط مریم یزدان پرست، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه فردوسی مشهد؛ ابوالفضل مساعدی، استاد گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد- نویسنده مسئول؛ سعیدرضا خداشناس، دانشار گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ علی گلکاریان، استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی یازدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رسوب گذاری، مغزبرداری رسوب، کاهش حجم مخزن، سد کارده هستند. این مقاله در تاریخ 26 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 922 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سدها به عنوان یک مانع در برابر عبور جریان آب رودخانه، باعث تله اندازی رسوبات رودخانه ها شده و از انتقال رسوب به پایین دست رودخانه جلوگیری می کنند. افزایش مقدار رسوبات در مخزن، باعث کاهش عمر مفید سدها و کاهش کارآیی آنها به مرور زمان می گردد. بنابراین لزوم بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخازن سدها در پروژه های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی وضعیت رسوب گذاری در مخزن سد کارده طی یک دوره 7 ساله با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.