سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه اکوتوریسم در آمایش سرزمین با تاکید بر استان گلستان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 747

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TOURISMJOR01_063

Index date: 16 September 2016

جایگاه اکوتوریسم در آمایش سرزمین با تاکید بر استان گلستان abstract

آمایش سرزمین علمی است با رویکردی فضایی و منطقه ای به منظور شناخت توانمندی های توسعه با در نظر گرفتن قابلیت های مکانی که به عنوان سنگ زیربنای توسعه کشورها محسوب میشودوهدف اساسی ان توزیع فعالیت های اقتصادی ،اجتمایی،جمعیتی و ظرفیت های اشکار و پنهان با توجه به تحولات و دگرگونی زمان و نیازمندیهاست که عمدتا با دیدی دراز مدت و به منظور بهره برداری بهینه از امکانات آن و همچنین هویدا کردن نقش و مسولیت خاص هر منطقه براساس توانمندیها و قابلیت های ان به طور هماهنگ با دیگر مناطق صورت میپذیردکه در این راستا یکی از قابلیت های فضایی مورد بررسی قابلیت های اکوتوریستی هر منطقه است تا با شناسایی آن و در چارچوب پایداری بستری برای توسعه فضایی فراهم آیدکه این مهم از طریق امکان سنجی محصول اکوتوریسم صورت می گیرد. در پژوهش حاضر برای سنجش جایگاه اکوتوریسم در برنامهآمایش سرزمین ،محصول اکوتوریسم در استان گلستان در چارچوب عناصر پنجگانه که عبارتند از جاذبه ها،دسترسی،تاسیسات وتسهیلات زیر بنایی،خدمات مهمان نوازی،عناصر نهادی و سازمانی مورد بررسی قرار گرفته و نتایج بدست آمده در مدل مولفه های اصلی اولویت بندی گردیدکه بر اساس آن شهرستان گرگان با توجه به سنجش های انجام گرفته در رتبه اول توسعه اکوتوریسم استان قرار گرفته با این وجود این امر به نحوی نشان دهنده عدم توزیع متاسب زیرساختها و خدمات گردشگری در سطح استان می باشد به گونه ای که بیشتر زیرساخت ها در شهرستان گرگان متمرکز شده است و شهرستان هایی مانند رامیان و علی آباد و ... با وجود جاذبه های طبیعی و اکوتوریستی فراوان در رتبه های بعدی قرار می گیرند بنابراین به منظور دستیابی به توسعه منطقه ای در چارچوب آمایش سرزمین نیازمند توزیع متعادل امکانات در سطح استان می باشیم.

جایگاه اکوتوریسم در آمایش سرزمین با تاکید بر استان گلستان Keywords:

جایگاه اکوتوریسم در آمایش سرزمین با تاکید بر استان گلستان authors

زهره جوانبخت قهفرخی

مدرس گروه علوم گردشگری،موسسه حکیم جرجانی گرگان

مریم موجرلو

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی -گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- پارسا پور، روزبه؛ بررسی توزیع مناسب جمعیتی، ظرفیت های ...
- مافی، عزت الله و سقایی، مهدی(1384)مدلی ترکیبی برای توسعه ...
-نیکول دومونتریشه، 1388آمایش سرزمین، ،ترجمه کاظم جرجانی.انتشارات قم.طلیعه سبز ...
-رضوانی علی اصغر، (1380) اکوتوریسم و ناش آن درحفاظت از ...
ضرابی، اصغر، حمید رضا رخشانی نسب و محمد آقا زیاری ...
تیسی:حسین و حسیت نازکتبار(1384).آ سیب شناسی توسعه صنعت گردشگری با ...
کدیور، علی اصغرو مهدی قایی.(1386)ساماندهی گردشگری در تفرج گاههای پیرامون ...
- کلانتری، خلیل، (1380)، نقدی بر متدولوژی سنجش سطح توسعه ...
Folia.1 999 .Sustainable tourism in rural area. Italy.Italian association for ...
Tress, Barbel and Gunther Tres (2003): Scenario visualization for participatory ...
Pina, Isabel Pilar Albaladejo and Maria Teresa az Delfa (2005): ...
Fleischer, Aliza and Anat Tchetchi (2005): Does rural tourism benefit ...
Gunn, Clare . A: Tourism planning, Routledge, 2002 ...
William _ R. H .2000 .Constructing the European spatial Development ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه اکوتوریسم در آمایش سرزمین با تاکید بر استان گلستان" توسط زهره جوانبخت قهفرخی، مدرس گروه علوم گردشگری،موسسه حکیم جرجانی گرگان؛ مریم موجرلو، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی -گرگان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی جایگاه علوم گردشگری در آمایش سرزمین و توسعه منطقه ای با تاکید بر استان گلستان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکوتوریسم، آمایش سرزمین، امکان سنجی، استان گلستان هستند. این مقاله در تاریخ 26 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 747 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آمایش سرزمین علمی است با رویکردی فضایی و منطقه ای به منظور شناخت توانمندی های توسعه با در نظر گرفتن قابلیت های مکانی که به عنوان سنگ زیربنای توسعه کشورها محسوب میشودوهدف اساسی ان توزیع فعالیت های اقتصادی ،اجتمایی،جمعیتی و ظرفیت های اشکار و پنهان با توجه به تحولات و دگرگونی زمان و نیازمندیهاست که عمدتا با دیدی دراز مدت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه اکوتوریسم در آمایش سرزمین با تاکید بر استان گلستان با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.