تحلیل مؤلفه های اقتصادی- اجتماعی پیامد تبدیل روستا به شهر بر وضعیت معیشت ساکنان روستای حسن آباد سنندج

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 896

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ENVCO01_064

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

Abstract:

ناکارآمدی طرح های توسعه ی روستایی از جمله طرح های تفضیلی روستاها با واقعیت های موجود در جامعه در قالب پدیده هایاجتماعی در روستا بروز می کند. در این تحقیق سعی شده است که از طریق بررسی کتابخانه ای، توزیع پرسشنامه بین جامعه ی هدف،موقعیت اقتصادی اجتماعی روستا را بررسی نماید. هدف این مقاله بررسی ویژگی های اقتصادی اجتماعی روستای حسن آباد و تعیینمیزان توسعه یافتگی آن می باشد تا در حوزه ی کاربردی، نتایج آن را در تصمیم گیری و برنامه ریزی های منطقه مورد استفاده قرار گیرد.روش کار در این تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد و از نرم افزار Arc Gis و SPSS نیز استفاده شده است. نتایج حاصل در این پژوهشنشان می دهد که روستای حسن آباد علی رغم داشتن شرایط محیطی تقریبا همگن از لحاظ میزان برخورداری و سطح توسعه یافتگی،تفاوت های قابل ملاحظ های دارد.در این پژوهش، خصوصیات جمعیت شناسی منطقه، نحوه ی تأمین نیروی کار، مشکلات معیشتی مردم روستا، امکانات و پتانسیل هایموجود در منطقه و اثرات آن روی وضعیت اقتصادی– اجتماعی مردم منطقه، همچنین ترکیب سنی، جنسی و سطح سواد از 100خانوار محلی به صورت تصادفی انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفته است.در این بررسی ها 24,65 درصد افراد بی سواد هستند که این یک رقم درشتی است. وضعیت بیکاری در روستای حسن آباد در صورتیکه خانه داری را شغل محسوب ننماییم، 42,09 درصد می باشد و روند مهاجرت حدود 23,53 درصد کل جمعیت آماری روستاست کهبیشتر در محدود ه ی سنی فعال هستند.منبع اصلی درآمد در خانواده های این روستا شامل 4 منبع کارگری، کشاورزی، کاسبی و دامپروری می باشد و نوع الگوی مالکیتزراعی روستا بیشتر از نوع خصوصی است ( 35,38 درصد). حدود 46,17 درصد فاقد زمین کشاورزی می باشند.

Authors

پیمان اکبرزاده

کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی، دانشگاه سمنان.

مهران اکبرزاده

کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش محیط زیست

وحید مغانی بیله سوار

کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی-آبخیزداری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :