بررسی نقش عناصر اقلیمی(دما، بارش و رطوبت) بر شیوع بیماری مالاریا در جنوب استان کرمان(مطالعه موردی: شهرستان کهنوج)
Publish place: 2nd International Conference and 5th National Conference on Tourism, Geography and Sustainable Environment
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,126
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TGES05_105
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395
Abstract:
بیماری مالاریا توسط تک یاخته ای از جنس پلاسمودیوم ایجاد می شود. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که سالانه 300 تا 500 میلیون مورد شیوع مالاریا روی می دهد. در این مطالعه ضمن بررسی میزان بروز بیماری مالاریا به رابطه بین درجه حرارت، رطوبت و بارش پا موارد بروز بیماری مالاریا به صورت سالانه و ماهانه پرداخته شده است. برای انجام این پژوهش از داده های هواشناسی ماهانه درجه حرارت، رطوبت و پارش ایستگاه هواشناسی کهنوج طی دوره آماری 1392 - 1382 به عمل آمد. اطلاعات مربوط به موارد بروز بیماری به صورت ماهانه در همین دوره از معاونت بهداشتی دانشگاه جیرفت جمع آوری شد. برای ترسیم نمودارهای وضعیت بیماری مالاریا و ارتباط آن با عناصر اقلیمی از نرم افزار SPSS و برای بررسی همبستگی میان پارامترهای اقلیمی با مبتلایان بیماری مالاریا از آزمون پیرسون استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بیشترین میزان مبتلایان مربوط به مهرماه( 740 نفر) و کمترین میزان مبتلایان مربوط په بهمن ماه( 11 نفر) پوده است. همبستگی درجه حرارت با بیماری مالاریا قوی و مثبت در آلفای 0/01 بود. همچنین بارش و رطوبت سالانه دارای همبستگی مثبت با بروز بیماری مالاریا در آلفای 0/05 بودند. همبستگی رطوبت و بارش ماهانه با موارد بروز بیماری مالاریا قوی و معکوس در آلفای 0/01 نشان داد.
Keywords:
Authors
جواد موریان زاده
کارشناسی ارشد رشته جغرافیای پزشکی ،دانشگاه اصفهان
بهروز آباد
کارشناسی ارشد رشته آب و هواشناسی سینوپتیک دانشگاه اصفهان
فاطمه موریان زاده
کارشناسی ارشد رشته هیدروژئومورفولوژی دانشگاه سیستان و بلوچستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :