سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ترویج معماری سبز در راستای دستیابی به توسعه پایدار شهری در معماری معاصر

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 706

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARCHCONF03_241

Index date: 29 October 2016

ترویج معماری سبز در راستای دستیابی به توسعه پایدار شهری در معماری معاصر abstract

در دوران معاصر با پیشرفت تکنولوژی و توسعه روز افزون صنعت، زمینه پیدایش کلان شهرها فراهم گردیده است و به دنبال آن به تدریج انسان از طبیعت دور مانده است. این امر بدیهی است که تحول در زمینه های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، ساختار کالبدی و فضایی شهرها را نیز دگرگون می سازد. رشد ناگهانی جمعیت و گسترش شهرنشینی، رشد فیزیکی شهرها و هجوم فولاد و سنگ، چشم اندازی تیره بربستر فضاهای طبیعی و سبز شهری ایجاد کره است و در نتیجه چشم اندازهای طبیعی و رابطه متقابل موجودات زنده و محیط زیست آن ها حذف شده است و شهرهای آلوده و آسیب پذیری را به وجود آورده است. یکی از آسیب های وارد شده بسیار نگران کننده به شهرها، ساخت محیط های پر تنش به دست انسان ها است که توجه همگان را به خود جلب کرده است و رفع این مسئله نگران کننده به دغدغه اصلی شهرسازان و معماران تبدیل شده است. توسعه فضای سبز شهری در قالب معماری سبز و به کارگیری اصول آن، به عنوان رویکردی بینابین در برابر استفاده بیش از حد از طبیعت و نقطه مقابل ان یعنی رشد فیزیکی بی رویه شهرها، بدون توجه به محیط زیست در دهه های اخیر به عنوان یکی از راه های دست یابی به توسعه پایدار شهری مطرح شده است. معماری سبز تلاشی است برای هم آوایی با طبیعت که همسو با نگرش های زیست محیطی شکل می گیرد. با توجه به این که در فرآیند معماری سبز، طراحی ساختمان سبز به صورت منفرد و تک به تک کارساز نیست، باید هم زمان با یک طراحی شهری سبز انجام شود چرا که طبیعت پوشش سبز گسترده ایست که باید تمام شهر را در بر گیرد. در این راستا پیش رو به دنبال اثبات این فرضیه است که با استفاده از اصول به کار برده شده در معماری سبز می توان گام موثری در پایداری شهری برداشت. این پژوهش با روش توصیفی، تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای براساس اسناد و مدارک موجود درابتدا به شناخت اصول معماری سبز و معماری پایدار پرداخته و در نهایت اقدام به ارائه راه کارهایی برای توسعه آن می پردازد.

ترویج معماری سبز در راستای دستیابی به توسعه پایدار شهری در معماری معاصر Keywords:

ترویج معماری سبز در راستای دستیابی به توسعه پایدار شهری در معماری معاصر authors

هدا دبستانی

دانشجوی کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده هنر و معماری، کرمان، ایران

آژنگ بقایی

دکتری معماری، استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده هنر و معماری، کرمان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آذربایجانی، مونا مفیدی، سید مجید، مفهوم معماری پایدار، 1382 ...
جعفری، امین و مهدی نژاد، محمدرضا، معماری سبز راهی به ...
رحیمی ترکی، علی و زارعی، کیانا وپژوهان فر، مهدیه و ...
در ایران، دومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه ...
زارع، ابوذر و زارع، راضیه و کاسه گر محمدی، شعیب، ...
طاهباز، منصوره و جلیلیان، شهربانو، مقررات و معیارهای طراحی و ...
گلشنی منش، مریم و گلشنی منش، مرتضی و عابدینی، غلامرضا، ...
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، نشریه 203، ...
_ زاده، هادی، معماری سبز گامی به سوی زندگی سبز، ...
موسوی نژاد، مریم، بررسی ضرورت ترویج معماری سبز همگام با ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ترویج معماری سبز در راستای دستیابی به توسعه پایدار شهری در معماری معاصر" توسط هدا دبستانی، دانشجوی کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده هنر و معماری، کرمان، ایران؛ آژنگ بقایی، دکتری معماری، استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده هنر و معماری، کرمان، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری ساز، معماری پایداری، پایداری شهری هستند. این مقاله در تاریخ 8 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 706 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دوران معاصر با پیشرفت تکنولوژی و توسعه روز افزون صنعت، زمینه پیدایش کلان شهرها فراهم گردیده است و به دنبال آن به تدریج انسان از طبیعت دور مانده است. این امر بدیهی است که تحول در زمینه های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، ساختار کالبدی و فضایی شهرها را نیز دگرگون می سازد. رشد ناگهانی جمعیت و گسترش شهرنشینی، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ترویج معماری سبز در راستای دستیابی به توسعه پایدار شهری در معماری معاصر با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.