بررسی کم وزنی در دانش آموزان اتباع خارجی پناهنده مستقر در مهمانشهرهای ایران: آیا معیار پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت کفایت لازم را داراست؟

Publish Year: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,305

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INC08_018

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1387

Abstract:

سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر استفاده از نمایه توده بدنی استخراج شده از اطلاعات مرتبط با جمعیت مرجع در ایالات متحده (NHANES I) را برای استفاده از صدک 5 آن به عنوان حد تفکیکی برای سوء تغذیه و کم وزنی پیشنهاد داده است. هدف از این مطالعه ارزیابی کم وزنی دانش آموزان مستقر در مهمانشهرهای پناهندگان در ایران با استفاده از معیار فوق الذکر بوده است. ابزار جمع آوری اطلاعات شناسه ای بوده است که توسط تیم طراحان دفتر بهداشت و تغذیه وزارت آموزش و پرورش تهیه شده بود. قد، وزن، سن و جنس افراد مورد مطالعه پس از استخراج از شناسنامه های سلامت جهت محاسبه نمایه توده بدنی دانش آموزان مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به توصیه های اخیر سازمان بهداشت جهانی مبنی بر استفاده از معیارهای بررسی جامع (NHANES I) برای تعیین کم وزنی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان صدک های 5 و 85 حاصل از طرح NHANAES I به عنوان استاندارد پیشنهادی WHO برای تعیین لاغری و چاقی دانش آموزان مورد استفاده قرار گرفت. مطالعه بر روی دانش آموزان اتباع خارجی مستقر در مهمانشهرهای جمهوری اسلامی ایران در سه دوره تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و متوسطه که شامل 13844 دانش آموز بودند انجام شد در مجموع 5932 (42/8%) از کودکان تحت بررسی افغانی و 7912 (57/2%) نفر عراقی بودند. متوسط مدت اقامت دانش آموزان عراقی و افغانی در ایران به ترتیب برابر 6/1 13/2 و 3/4 12 سال بود. در دانش آموزانی که بین 6 تا 11 سال بودند شیوع کم وزنی کمتر از 33% بوده اضافه وزن در بین ایشان بین 4$ تا 11% بود. در دانش آموزان 12 تا 17 ساله شیوع کم وزنی 41 تا 84 درصد بود در حالیکه تنها بین 14% تا 52% در محدوده نرمال قرار داشتند. این مطالعه نشان داد که معیاری که به وسیله سازمان جهانی بهداشت در مورد ارزیابی کم وزنی و سوء تغذیه در کودکان و نوجوانان (10 تا 19 ساله) توصیه شده و مربوط به صدک 5 BMI طرح جامع NHANES I می باشد ممکن است مناسب نبوده و یا استفاده از آنها میزان شیوع لاغری بسیار بیشتر از حد انتظار برآورد شود. همانگونه که مطالعات مشابه نیز بر چنین دیدگاهی در گذشته صحه گذاشته اند.

Authors

ریاض غیرتمند

دفتر بهداشت و تغذیه، وزارت آموزش و پرورش

رضا ناوی پور

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران

ملوک متقیان منظم

دفتر بهداشت و تغذیه، وزارت آموزش و پرورش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عبداللهی، م. انرفی، م، ر. هونیارراد، ا. استفاده از نمایه ...
  • l 0)- 7oodruff BA. Duffield A. Assess1nent of 1utritional staus ...
  • _ Dpe Onis N. _ _ qnd _ of _ ...
  • _ _ Orgunization. Plysical status: the use and interipretation of ...
  • Cole TJ. _ NC. F legal K N. Dietz WH. ...
  • نمایش کامل مراجع