سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

انتخاب جهت بهینه حفر تونل با استفاده از نظریه بلوکی

Publish Year: 1378
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,416

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SMEC01_016

Index date: 27 May 2008

انتخاب جهت بهینه حفر تونل با استفاده از نظریه بلوکی abstract

تاثیر نیروهای محیط بر سنگها سبب ایجاد سطوح ضعف در آنها می شود و تقاطع این صفحات با یکدیگر است که توده سنگ را به صورت بلوکهای مجزایی تبدیل می نماید. اساسی ترین عامل تعیین کننده شرایط ناپایداری توده سنگ در برابر ساخت و سازهای درون سنگی و ضعیف تکیه گاهی هر بلوک است. احداث سازه ای مانند تونل در توده سنگی با چندین دسته ناپیوستگی می تواند سبب رها شدن بلوکهای سنگ با اندازه های متفاوت گردد. بلوکهایی که کمترین سطح تکیه گاهی را در اختیار دارند از بحرانیترین نحوه استقرار برخوردارند. سقوط و لغزش بلوک ها سبب تخریب پیرامون تونل خواهد شد. مشکلات پایداری در سنگهای درزه دار بلوکی شده در ارتباط با وضعیت استقرار بلوکها است. از آنجایی که نگ ماده ایست متمایز از آنچه که بتوان آنرا در قالب ریاضی توصیف نمود، لذا دست بازیدن به راهکارهایی که بر اساس معادلات صفحات درز بنا شده باشد، ضرورتی بر مبنای ریاضی است. جهت بهینه حفر یک سازه زیرزمینی در سنگ درزه دار جهتی است که در آن با کمترین حجم از کوه های ناپایدار در دیوار یا سقف سازه روبرو شویم. این حالت با بررسی وضعیت مختلف بلوکها با توجه به درزه داری منطقه و نسبت به جهات متفاوت حفر به کمک تئوری و بلوکی قضیه شی بدست می آید.

انتخاب جهت بهینه حفر تونل با استفاده از نظریه بلوکی authors

سید جلال موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ دانشکده فنی دانشگاه تهران.

آرش خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ دانشکده فنی دانشگاه تهران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
هوک. براون. ترجمه دکتر احمد فهیمی‌فر. سازه‌های زیرزمینی در سنگ. ...
Goodlman, - R. -E. - and Shi, -J. -H., [BIock ...
Goodman, -R. -E., [Introduction ton Rock Mechanics] 2nd ed., _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "انتخاب جهت بهینه حفر تونل با استفاده از نظریه بلوکی" توسط سید جلال موسوی، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ دانشکده فنی دانشگاه تهران.؛ آرش خسروی، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ دانشکده فنی دانشگاه تهران. نوشته شده و در سال 1378 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 7 خرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1416 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تاثیر نیروهای محیط بر سنگها سبب ایجاد سطوح ضعف در آنها می شود و تقاطع این صفحات با یکدیگر است که توده سنگ را به صورت بلوکهای مجزایی تبدیل می نماید. اساسی ترین عامل تعیین کننده شرایط ناپایداری توده سنگ در برابر ساخت و سازهای درون سنگی و ضعیف تکیه گاهی هر بلوک است. احداث سازه ای مانند تونل در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله انتخاب جهت بهینه حفر تونل با استفاده از نظریه بلوکی با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.