سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شرط ثبات در قراردادهای نفتی بین المللی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,277

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MEAHBTM01_068

Index date: 1 November 2016

شرط ثبات در قراردادهای نفتی بین المللی abstract

شرط ثبات، تعهد ویژه ای است که براساس آن کشور خارجی نمی تواند مفاد قرارداد را با وضع قانون یا هر وسیله دیگری، بدون رضایت طرف دیگر، تغییر دهد. با در نظر گرفتن ماهیت حساس اکتشاف و استخراج میادین نفتی، چنین شروطی نه تنها تأمین کننده بخشی از منافع سرمایه گذار خارجی هستند بلکه در برخی موارد ( همانند شروط مذاکره مجد و انطباق ) در جهت منافع دولت میزبان نیز هستند. شروط ثبات انواع مختلفی داشته که شرط ثبات مستقیم، نامحسوس، افتصادی و مذاکره مجدد از جمله آنهاست. و در بسیاری از آرای دادگاه ها و داوران مورد حکم قرار گرفته اند. اما همواره کشورهای پیشرفته با تکیه به تئوری الزام قراردادی و کشورهای در حال توسعه با توسل به دکترین اصل اولیه حاکمیت دولت بر منابع طبیعی، آن را مورد نقد بسیار قرار داده اند. این مقاله که به روش کتابخانه ای انجام پذیرفته نشان می دهد؛ عقیده ای که بیان می کند، شروط ثبات می توانند مفاد قرارداد را در طول حیات پروژه کاملاً ثابت و بدون تغییر حفظ کنند؛ نگاه غیر واقع بینانه ای خواهد بود. دانستن اینکه چه زمان و چرا شروط ثبات در گذشته به کار گرفته می شده و آرای داوری چگونه با شروط ثبات برخورد می کنند، هم برای شرکت ها و هم برای کشورهای میزبان دارای اهمیت است. آرای داوری مورد بحث در این مقاله نشان می دهد که این شروط با جدیت توسط داوران تقسیر و به کار گرفته می شود. به کارگیری زبان صحیح در این گونه شروط اهمیت دارد، اما نه اندازه ای که منظر سیاسی در تفسیر شروط حائز اهمیت است. از این دیدگاه، محدودیت های حاکمیت به موجب شروطی از این قبیل، در پرتو اوضاع و احوال حاکم بر مراودات، مورد تحلیل قرار می گیرد.

شرط ثبات در قراردادهای نفتی بین المللی Keywords:

شرط ثبات , اصل حاکمیت دولت بر منابع طبیعی , اصل وفای به عهد

شرط ثبات در قراردادهای نفتی بین المللی authors

بتول دوست محمدی

دانشجوی دکتری تخصصی، حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شیروی، عبدالحسین، حقوق نفت و گاز، 1393، چاپ دوم، تهران، ...
محبی، محسن، 1385، ترجمه شرط ثبات در قراردادهای بین المللی ...
مصطفوی، سید مصطفی، امانی _ مسعود، 1387، ماهیت قراردادهای بین ...
www.btc , com.tr/eng/proj ect.htm (BTC Pipeline Host Goverment Agreement between ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شرط ثبات در قراردادهای نفتی بین المللی" توسط بتول دوست محمدی، دانشجوی دکتری تخصصی، حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شرط ثبات، اصل حاکمیت دولت بر منابع طبیعی، اصل وفای به عهد هستند. این مقاله در تاریخ 11 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1277 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شرط ثبات، تعهد ویژه ای است که براساس آن کشور خارجی نمی تواند مفاد قرارداد را با وضع قانون یا هر وسیله دیگری، بدون رضایت طرف دیگر، تغییر دهد. با در نظر گرفتن ماهیت حساس اکتشاف و استخراج میادین نفتی، چنین شروطی نه تنها تأمین کننده بخشی از منافع سرمایه گذار خارجی هستند بلکه در برخی موارد ( همانند شروط ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شرط ثبات در قراردادهای نفتی بین المللی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.