سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دیدگاه فقه امامیه در مورد انتقال تکنولوژی به عنوان مالکیت معنوی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 683

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MEAHBTM01_070

Index date: 1 November 2016

دیدگاه فقه امامیه در مورد انتقال تکنولوژی به عنوان مالکیت معنوی abstract

مالکیت معنوی تحت قاعده مصالحه قرار دارد این مفهوم در فقه تعریف شده است به عبارت دیگر فقیهان امامیه و اهل سنت ، گاهی در نوشته های خود از عقد صلحی بحث کرده و آن را جایز می دانند. قانون ایران به طور مستقیم از فقه امامیه نشأت گرفته است لذا در خصوص مالکیت معنوی نیز از این امر مستثنی نیست. در حقوق کشورهای اسلامی که به فتاوای اهل سنت توجه می شود؛ اما از آنجایی که این قاعده جایگاهی در فقه شیعه ندارد و حقوق ایران نیز بر اساس مبانی مشهور فقهای شیعه تدوین یافته است، این طریق نمی تواند مبنای مناسبی بر حقوق مالکیت فکری در حقوق ایران به شمار آید. بر این اساس پژوهش حاضر با عنوان دیدگاه فقه امامیه در مورد انتقال تکنولوژی به عنوان مالکیت معنوی به بررسی این دیدگاه می پردازد. روش انجام پژوهش کتابخانه ای می باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که : فقه امامیه حقوق معنوی را برای اشخاص محفوظ می داند. با استناد به آیه «أوفوا بالْعقود» و همچنین قاعده مصالح مرسله و قاعده لاضرر حق معنوی برای افراد محفوظ است و با توجه به اینکه فنون ساخت و انتقال تکنولوژی هم جزو حقوق معنوی می باشد لذا از قواعد مربوط به مالکیت معنوی تبعیت می کند.

دیدگاه فقه امامیه در مورد انتقال تکنولوژی به عنوان مالکیت معنوی Keywords:

دیدگاه فقه امامیه در مورد انتقال تکنولوژی به عنوان مالکیت معنوی authors

مرتضی بزی اله ری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، گروه حقوق، زاهدان، ایران

محمدرضا کیخا

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابدی و حیاتی. (1385). انتقال تکنولوژی: مفاهیم و چالش‌های پیش ...
آذر، عادل. طباطباییان، سید حبیب‌الله. (1380). انتقال تکنولوژی، نیازمند نگرشی ...
اصغر زاده، غلامحسین. (1392). نگرش بر موضوع مالکیت معنوی، کتابداری، ...
انتظاری، علیرضا. (1382). مالکیت معنوی، مجله پژوهش‌های مدیریت راهبردی، شماره ...
نقیبی، سید ابوالقاسم. (بی‌تا). جبران خسارت به حق معنوی: مبانی ...
Caswell, M; Day-Ru benstein, K (2006). Agricltural Research and Development, ...
Coates, D (2004). Weblogs as a Distruptive Technology for Extension, ...
MoInar, J.J; Jolly, C.M (2005). Technology transfer: Institution, models, and ...
Parker, B.R (1982). A heuristic for directs consume participation in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "دیدگاه فقه امامیه در مورد انتقال تکنولوژی به عنوان مالکیت معنوی" توسط مرتضی بزی اله ری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، گروه حقوق، زاهدان، ایران؛ محمدرضا کیخا، استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مالکیت معنوی، انتقال تکنولوژی، فقه امامیه، حقوق هستند. این مقاله در تاریخ 11 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 683 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مالکیت معنوی تحت قاعده مصالحه قرار دارد این مفهوم در فقه تعریف شده است به عبارت دیگر فقیهان امامیه و اهل سنت ، گاهی در نوشته های خود از عقد صلحی بحث کرده و آن را جایز می دانند. قانون ایران به طور مستقیم از فقه امامیه نشأت گرفته است لذا در خصوص مالکیت معنوی نیز از این امر مستثنی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله دیدگاه فقه امامیه در مورد انتقال تکنولوژی به عنوان مالکیت معنوی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.