تدوین مدل ساختاری گرایش به رفتارهای پر خطر بر پایه عوامل اجتماعی و روانشناختی
Publish place: World Conference on Management, Accounting Economics and Humanities at the beginning of the third millennium
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 943
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MEAHBTM01_364
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
Abstract:
هدف : هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه علی بین متغیرهایی است که بیشترین تاثیر را بر روی گرایش به رفتارهای پر خطر در بین دانش آموزان مقطع دبیرستان شهرستان گمیشان در سال تحصیلی 92-93 دارند. روش : جامعه آماری مورد نظر همه دانش آموزان دبیرستانی شهرستان گمیشان بود که از بین آنها تعداد 502 نفر به عنوان نمونه به روش در دسترس انتخاب شدند. این پژوهش به روش تحلیل مسیر انجام شد و ابزارهای پژوهش شامل مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی (LARS) ، مقیاس حمایت اجتماعی (MOS) ، مقیاس تاب آوری (CD-RIS) ، پرسشنامه سبک های حل مسئله لانگ و کسیدی، پرسشنامه انسجام خانواده رضویه و سامانی بود. یافته : یافته های بدست آمده حاکی از برازش الگو با داده ها بود. تمامی متغیرها بجز حمایت اجتماعی بر روی گرایش به رفتارهای پر خطر اثرات مستقیم معناداری داشتند و اثرات غیر مستقیم تمامی متغیرها معنادار بدست آمد. نتیجه گیری : تاب آوری، انسجام خانواده، سبک حل مسئله و حمایت اجتماعی از عوامل موثر بر عدم گرایش به رفتارهای پر خطر می باشند. با افزایش تاب آوری، انسجام به طور مستقیم و حمایت اجتماعی و سبک حل مسئله مدار به صورت غیرمستقیم باعث کاهش گرایش به رفتارهای پر خطر می شوند؛ لذا پیشنهاد می شود برای جلوگیری از گسترش گرایش به رفتارهای پر خطر در بین نوجوانان و جوانان به این ویژگی ها توجه گردد.
Keywords:
Authors
فرانک بروجردی
کارشناس ارشد سنجش و اندازه گیری دانشگاه علامه طباطبائی
نورعلی فرخی
دانشیار گروه سنجش و اندازه گیری دانشگاه علامه طباطبائی
ملیحه جاذبی
کارشناس ارشد سنجش و اندازه گیری دانشگاه علامه طباطبائی
محسن اسمعیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش و اندازه گیری دانشگاه علامه طباطبائی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :