سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اختیاراتضابطان دادگستری از منظر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 696

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MAYBODLAW02_367

Index date: 1 November 2016

بررسی اختیاراتضابطان دادگستری از منظر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 abstract

؛ «ضابطین دادگستری» به دلیل وظایف حساسی که بر عهده آنان گذاشته شده است، از اهمیت خاصی برخوردارند و به همین دلیل، قانون گذار طی مباحث اولیه قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب، به موضوع ضابطین و وظایف آنان پرداخته است. آنچه مسلم است، اولین برخورد مقامات قانونی با جرایم ارتکابی، توسط ضابطین صورت می پذیرد و به عقیده متخصصان علوم جرم یابی، چنانچه این برخورد اولیه، توأم با دقت، هوشیاری، نکته سنجی و ارتباط منظم وقایع نباشد، سنگ بنای اولیه پرونده کیفری، کج نهاده خواهد شد و قاضی نیز که مدارک مکتوب در پرونده، بیشترین ادله او برای تصمیم گیری است، به سبب سستی دلایل و مدارک جمع آوری شده، از صدور رأی متناسب عاجز مانده و در این رهگذر، اهداف مجازات که عبارت است از تنبیه مقصر، ارعاب سایرین، تشفی خاطر مجنی علیه و سایر امور، حاصل نمی شود و نتیجه آن، تجری مجرمین و یأس و دلسردی مردم نسبت به دستگاه های انتظامی و قضایی خواهد بود که اثر مستقیمی بر افکار مردم نسبت به حکومت خواهد داشت . ضابطان دادگستری به عنوان بازوی اجرایی دستگاه قضا از جایگاه مهمی در تحقق عدالت کیفری برخوردارند. بخش قابل توجهی از تحقیقات مقدماتی در نظام دادرسی داخلی، توسط ضابطان دادگستری انجام می شود و نتیجه اقدامات آنها برتصمیم نهایی مقامات قضایی اعم از بازپرس، دادستان و دادرس بسیار تأثیرگذار است. ضابطین متعهد و آگاه به قوانین داخلی و حداقل استانداردهای جهانی حقوق بشر بهتر می توانند نظام کیفری دادرسی داخلی را در تحقق دادرسی عادلانه یاری نمایند. قانون جدید، نسبت به قانون سابق، با تفصیل و شفافیت بیشتریبه بیان وظایف ضابطان پرداخته و در این زمینه دارای تغییرات مثبتی می باشد؛ که بر حقوق و آزادی های متهم تأثیرگذاراست؛ بنابراین به طور مختصر به بررسی نوآوری های قانون جدید در ارتباط با ضابطیان می پردازیم. نتایجی که از این مقاله بدست می آید بیانگر این می باشد که بر خلاف قانون قدیم دیگر هر نیرویی صالح برای مقام ضابط قضایی نمی باشد بلکه بایسی نیروهایی را ضابط قلمداد کرد که آموزش های لازم را دیده باشند همچنین در قانون جدید تبیین حدود و اختیارات ضابطان در جرایم مشهود، اعتبار اقدامات ضابطان در این جرایم پس از حضور مقام قضایی، تفکیک وظایف اداری از وظایف قضایی ضابطان، ضمانت اجرای عدم یاد آوری حقوق متهمان یا مظنونان از جمله مواردی است که تدوین کنندگان قانون آیین دادرسی کیفری بدان پرداخته اند.

بررسی اختیاراتضابطان دادگستری از منظر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 Keywords:

بررسی اختیاراتضابطان دادگستری از منظر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 authors

فاطمه امیری پاک

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه علوم قضایی ؛ قاضی دادگستری

مجید افسری

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا وجرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_آخوندی، محمود.آین دادرسی کیفری، جلد دوم.تهران:سازمان چاپ وانتشارات، چاپ _ ...
- آشوری.محمد، آین دادرسی کیفری، جلد اول، ویرایش سوم. انتشارات ...
_ خالقی، علی، آیین دادرسی کیفری، تهران چ دوم انتشارات ...
_روزنامه اعتماد، شماره 2477 5/6/9، صفحه 12 (حقوق) ...
سلیمی، صادق و امین بخشی، ((تحلیل مده به ماده قانون ...
-قانون آیین درسی کیفری مصوب 1392درپرتو نظرات شورای نگهبان، تنظیم ...
اظم‌زاده، علی، ضابطین قوه قضاییه چه کسانی هستند، چاپ دوم، ...
-مصدق، محمد، نوآوری‌های قانون جدید آیین دادرسی کیفری، تهران، جنگل ...
وروایی، اکبر و بهرامی یور، رسول، محمدی، همت، ضرورت آموزش ...
- مهابادی، علی اصغر، ضابطین دادگستری در قوانین ایران، مجله ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اختیاراتضابطان دادگستری از منظر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392" توسط فاطمه امیری پاک، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه علوم قضایی ؛ قاضی دادگستری؛ مجید افسری، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا وجرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی عدالت ، اخلاق ، فقه و حقوق پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله متهم ؛ ضابطین دادگستری ؛ تحقیقات مقدماتی ؛ دادرسی ؛ نظام کیفری هستند. این مقاله در تاریخ 11 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 696 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ؛ «ضابطین دادگستری» به دلیل وظایف حساسی که بر عهده آنان گذاشته شده است، از اهمیت خاصی برخوردارند و به همین دلیل، قانون گذار طی مباحث اولیه قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب، به موضوع ضابطین و وظایف آنان پرداخته است. آنچه مسلم است، اولین برخورد مقامات قانونی با جرایم ارتکابی، توسط ضابطین صورت می پذیرد و به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اختیاراتضابطان دادگستری از منظر قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.