سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل مشکلات تولید ماسه با استفاده از نگاره های حاصل از چاه پیمایی و به کارگیری نرم افزار STABView

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 940

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESUD02_583

Index date: 12 November 2016

تحلیل مشکلات تولید ماسه با استفاده از نگاره های حاصل از چاه پیمایی و به کارگیری نرم افزار STABView abstract

تولید ماسه به عنوان یکی از چالشهای اصلی در مراحل مختلف برنامه ریزی توسعه میدان شامل پایداری چاه در طی حفاری و تولید به حساب می آید این پدیده منجر به تحمیل هزین های زیاد و همچنین برخی از ضررها و آسیبها از جمله فرسایش، خوردگی و مسدود شدن امکانات و تجهیزات درون چاه و بیرون چاه و مهاجرت ریز به سمت چاه های نفت و گاز، مسدود شدن ستون چاه و افت فشار جریانی سرجاه و عدم تولید نفت، کاهش تراوایی سازند، کاهش راندمان بازیافت مخزن، خواهد شد. حرکت ذرات ماسه به سمت چاه در حین تولید نفت و گاز راتولیدماسه می گویند. این پدیده زمانی رخ می دهد که سازند مقاومت کافی رادر برابر کاهش و افت فشار جریان نداشته باشداگر فشارهای وارد شده به ذرات ماسه بیشتر از استحکام آنها شود ذرت ماسه حرکت کرده و اصطلاحات ماسه تولید می شود هدف از این مطالعه بررسی مشکلات تولیدماسه با استفاده از داده ها و اطلاعات پتروفیزیکی و اطلاعات مربوط به لاگهای صوتی و سایر لاگها می باشد رد این میان نرم افزار STABView برای انجام فعالیتهای مانند حفاری تکنیکی، فعالیتهای تکمیل چاه، همچنین تولید و اکتشاف و استخراج توسعه یافته است الگوریتمهای موثر، سریع و تحلیل برای حل معادله های اساسی بکار برده شده اند که تنشها، فشارهای حفره ای و دما را برای مشکلات نزدیک چاه حفاری توصیفی می کند. از قابلیتهای این نرم افزار می توان به پیش بینی تولید ماسه و فرآیند کنترل و تحلیل ناپایداریهای حفاری، تنشهای برجا، شناسایی احتمال فرار گل حفاری، شناسایی صفحات ضعف، گسلها و شکستگی های طبیعی، فشار منفذی، بررسی معیارهای شکست سنگی، تنشها و فشارهای اطراف حفره حفاری تغییرشکل های حفره حفاری و.. اشاره کرد. در نهایت با توجه به رژیم تنشی موجود در منطقه و تعیین بزرگی جهت تنش های تکتونیکی می توان یک مسیر بهینه حفاری را برای چاه قبل از حفر آن انتخاب کرد.

تحلیل مشکلات تولید ماسه با استفاده از نگاره های حاصل از چاه پیمایی و به کارگیری نرم افزار STABView Keywords:

تولید ماسه , ماسه سنگ , مخزن نفت و گاز , چاه نفت و گاز STABView , تکمیل چاه

تحلیل مشکلات تولید ماسه با استفاده از نگاره های حاصل از چاه پیمایی و به کارگیری نرم افزار STABView authors

علی غلامی ویجویه

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک دانشگاه تبریز

محمد حسنپورصدقی

دکتری ژئوفیزیک عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز

علی کدخدایی

دکتری زمین شناسی نفت عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابراهیمی، مصطفی، مجید نبی بیدهندی و فرهاد صادق زاده، 1393، ...
حقی، امیر حسین، محمدرضا آصف و ریاض خراط(1394)، تنش‌های برجا ...
خانلری، غلامرضا و علی اکبر مومنی و یاسین عبدی لر، ...
عادل زاده، محمدرضا، 1388، "اصول مهندسی بهره‌برداری و تولید "، ...
فرج زاده دهکردی، علیرضا، فرزاد قربانی، خلیل شهبازی، 1391، "رائه ... [مقاله کنفرانسی]
Chang, C., Zoback, M. D. et al. (2006). "Empirical relations ...
Eaton, B. A." The equation fo gco pressure prediction from ...
Kirsch, G., (1898), _ The theory of elasticity and the ...
Jaeger, J. C., Cook, N. G. W., (1979). "Fundamentas of ...
Moos, D., Zoback, M.D. (1990). "Utilization of observations of wellbore ...
STABView version 3.8 User's manual. (2008). STABView _ Weatherford Advanced ...
Tercan, A.E., Unver, B., and others, (2005).." Study of Relationships ...
Zoback, M., (2007). " Reservoir Geomechanics ", Cambridge University Press. ...
Zoback, M.D., Barton C.A., and others, (2003), " Determination of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل مشکلات تولید ماسه با استفاده از نگاره های حاصل از چاه پیمایی و به کارگیری نرم افزار STABView" توسط علی غلامی ویجویه، دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک دانشگاه تبریز؛ محمد حسنپورصدقی، دکتری ژئوفیزیک عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز؛ علی کدخدایی، دکتری زمین شناسی نفت عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تولید ماسه، ماسه سنگ، مخزن نفت و گاز، چاه نفت و گاز STABView، تکمیل چاه هستند. این مقاله در تاریخ 22 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 940 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تولید ماسه به عنوان یکی از چالشهای اصلی در مراحل مختلف برنامه ریزی توسعه میدان شامل پایداری چاه در طی حفاری و تولید به حساب می آید این پدیده منجر به تحمیل هزین های زیاد و همچنین برخی از ضررها و آسیبها از جمله فرسایش، خوردگی و مسدود شدن امکانات و تجهیزات درون چاه و بیرون چاه و مهاجرت ریز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل مشکلات تولید ماسه با استفاده از نگاره های حاصل از چاه پیمایی و به کارگیری نرم افزار STABView با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.