سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه اثر عملکردی سیلکوتیلر و هرس بشقابی تاندم در خاک های خشک منطقه خراسان

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,865

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAMEM05_167

Index date: 7 June 2008

مقایسه اثر عملکردی سیلکوتیلر و هرس بشقابی تاندم در خاک های خشک منطقه خراسان abstract

اصلاح ساختار خاک را می توان نتیجه خاکورزی دانست . به مروز زمان و با پیشرفت تکنولوژی ، ماشین های متنوعی در این زمینه پا به عرصه وجود گذاشته اند . منطقه خراسان از جمله مناطق خشک آب و هوایی است که با توجه به سنگین بودن بافت خاک و عدم دسترسی به آب کافی ، خاکورزی در این منطقه در شرایط خشک انجام می شود . کشاورزان منطقه برای تهیه بستر بذر گندم و جو ، پس از شخم با گاو آهن برگرداندار با استفاده از هرس بشقابی تاندم به دفعات زیاد و متعاقب آن کاربرد لولر و ماله ، کار هموار سازی و فشرده سازی بستر را انجام می دهند ؛ که این امر مشکلات تردد بیش از حد ماشین در سطح مزرعه ، ساعات کار بیشتر نیروی کارگری و تنوع ماشین های مورد استفاده و ... را به همراه دارد . طی سالیان اخیر ماشین های خاکورزی دوار مورد توجه خاصی در دنیا قرار گرفته اند . از جمله این ماشین ها سیکلوتیلر است که با شرایط کاری در اروپا و آمریکا عرضه شده و عملکرد قابل قبولی از لحاظ دانه بندی خاک و بر جای گذاشتن سطحی هموار و تثبیت شده از خود به نمایش گذاشته است .ولی به طور کلی تحقیقات روی ادوات دوار محور عمودی بسیار اندک است . لذا در این تحقیق به مطالعه اثر خاکورزی با سیکلوتیلردر مقایسه با هرس بشقابی تاندم به عنوان خاکورزی مرسوم در منطقه خراسان پرداخته شده است . این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 فاکتور ، نوع وسیله (سیکلوتیلر و هرس بشقابی تاندم) ، تعداد دفعات خاکورزی 4،3،2،1 بار هرس بشقابی در مقابل 1و2 بار سیکلوتیلر و سرعت پیشروی در سطوح 0/75 ، 1/1 و 1/58 متر بر ثانیه برای سیکلوتیلر و 2/05 متر بر ثانیه برای دیسک و بررسی اثر آنها روی قطر متوسط وزنی خاک در رطوبت 3/6 درصد انجام شد . نتایج حاکی از آن است که سیکلوتیلر در سطح احتمال 1% تفاوت معنی داری نسبت به هرس بشقابی تاندم از خود نشان داد . کمترین مقدار قطر متوسط وزنی متعلق به سیکلوتیلر با 2بار خاکورزی به ترتیب با سرعت های 1/1 ، 1/58 و 0/75 متر بر ثانیه با مقادیر 2/04 ، 2/12 و 2/56 سانتیمتر مشاهده گردید . این تحقیق نشان می داد که سیکلوتیلر با امتیازات تعداد تردد کمتر ، بازدهی انرژی بالاتر به خاطر استفاده از توان دورانی پی تی او نسبت به توان مالبندی و کارآیی بالاتر آن در خرد کردن کلوخه ها در شرایط یکسان و برخورداری از قابلیت ماشین هایی چون گاوآهن ، ماله ، کارآیی بالاتر آن در خرد کردن کلوخه ها در شرایط یکسان و برخورداری از قابلیت ماشین هایی چون گاوآهن ، ماله ، لولر و غلطک به صورت یک جا ، می تواند جایگزین مناسبی برای هرس بشقابی در این منطقه به شمار آید ، یعنی کیفیت تهیه بستر بذر توسط سیکلوتیلر معادل چندین بار عملیات مرسوم است . دامنه ی سرعتی 1/1 تا 1/58 متر بر ثانیه سرعت بهینه خاکورزی برای سیکلوتیلر شناخته شد ؛ که این امر مستلزم وجود تراکتورهای پرقدرت از لحاظ توان محوری در منطقه است .

مقایسه اثر عملکردی سیلکوتیلر و هرس بشقابی تاندم در خاک های خشک منطقه خراسان Keywords:

مقایسه اثر عملکردی سیلکوتیلر و هرس بشقابی تاندم در خاک های خشک منطقه خراسان authors

مرتضی باغبان خیبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه تبریز

حمیدرضا قاسم زاده

دانشیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشگاه تبریز

شمس ا... عبداله پور

استادیار و مدیر گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تبریز

عباس مهدی نیا

مربی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی خراسان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
صلح جو.ع.ا، لغوی. م، جوکار، ل.1382. بررسی تاثیر درصد رطوبت ...
شفیعی.س.ا.1374. ماشین های خاکورزی، چاپ اول، تهران، مرکز نشر دانشگاهی، ...
لغوی.م، بهنام.س 1377. تاثیر رطوبت خاک _ عمق شخم بر ...
Adam, K.M. and D.C. Erbach. 1992. Secondary Tillage Effect _ ...
ASAE Standard, 20 05, ASAE.S .414, 1 ...
Bernacki, H ; J. Haman, C.Z. Kanfojki. 1 972 .Agricultural ...
B erntsen, R. and B.Berre . 2002. Soil Fr agmentation ...
Chan, C.W, K.Wood, R.G.Holmes. 1993.Powered Harrow Operating Parameters :Effects _ ...
Culpin, C. 1986. Farm Machinery, Collins Professional and Technical Books, ...
Destain , M.F. and K.Houmy. 1990. Effects of Design and ...
Davies, D. B, J. E. David , J. B. Finney. ...
3-Jacobs, C.O. and W.R Harrell.1983. Agricultural Power and Machinery, Gregg ...
4-Kataoka, t and S , Shibusawa, 2002, Soil Blade Dynamics ...
5-Klenin, N.I. I.F.popov, V.A.Sakun. 1 985 .Agricultural Machines : Theory ...
6-Kosutic, S , D.Filipovic, Z. Gospodaric. 1 997 _ Agrotechnical ...
Krause, R. R.Lorez, W.B _ Hoogmood. 1984.Soil Tillage in Tropics ...
8- Kverneland Group Modena.20 04.Instruction Manual ...
9 -Mand ang, T.F, Al , N. Hayashi, S Watanabe, ...
Ozpinar, S. and A. Cay. 2006. Effect of Different Tillage ...
-Anonyme. 1995. RNAM Test Codes and Procedure for Farm Machinery, ...
S aimbhi, V.S, D.S. Wadhwa, P.S. Grewal. 20 _ 4 ...
Serrano, J. M, A. Pe-ca, J.O. Pinheiro, M. Carvalho, M. ...
_ -Smith.D.W, B.G. Sims, D.H, ONeill. 1994.Testing and Evaluation of ...
Soane, B.D. and C. Van Ouwerkerk. 1994. Soil Compaction in ...
Van Muysen, W and G. Govers.20 02.Soil Displacement and Tillage ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه اثر عملکردی سیلکوتیلر و هرس بشقابی تاندم در خاک های خشک منطقه خراسان" توسط مرتضی باغبان خیبری، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه تبریز؛ حمیدرضا قاسم زاده، دانشیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشگاه تبریز؛ شمس ا... عبداله پور، استادیار و مدیر گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تبریز؛ عباس مهدی نیا، مربی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی خراسان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی ، خاکورزی ، قطرمتوسط وزنی ، سیکلوتیلر ، هرس شقابی تاندم ، خراسان هستند. این مقاله در تاریخ 18 خرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2865 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اصلاح ساختار خاک را می توان نتیجه خاکورزی دانست . به مروز زمان و با پیشرفت تکنولوژی ، ماشین های متنوعی در این زمینه پا به عرصه وجود گذاشته اند . منطقه خراسان از جمله مناطق خشک آب و هوایی است که با توجه به سنگین بودن بافت خاک و عدم دسترسی به آب کافی ، خاکورزی در این منطقه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه اثر عملکردی سیلکوتیلر و هرس بشقابی تاندم در خاک های خشک منطقه خراسان با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.