مقایسه عملکرد زئولیت کلینوپتیلولیت و سنگ معدن پیرولیزیت در حذف همزمان هیدروژن سولفوره، آهن و منگنز از منابع آب زیرزمینی بااجرای پایلوت در جریان پیوسته (مطالعه موردی: روستای باولگ، شهرستان ملکشاهی)
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 784
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE08_287
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395
Abstract:
وجود آهن و منگنز صورت محلول در برخی منابع آب شرب و نقش منفی مقدار بالای این عناصر باعث اثرات نامطلوب از جمله طعم نامطبوع،رسوبگذاری در تاسیسات آب شرب و همچنین تولید بوی شدیدا نامطبوع توسط هیدروژن سولفوره می گردد، کاهش غلظت این دو عنصر در منابع آب زیرزمینی که مقدار آنها بیش از حد مجاز می باشد ضروریست.با توجه به اینکه درروستای باولگ کلرزنی بازده قابل قبولی نداشته و میزان آهن،منگنز و سولفید هیدروژن در آب تصفیه شده همچنان بیشتر از حد استاندارد می باشد. در این تحقیق میزان حذف آهن، منگنز و سولفید هیدروژن توسط بسترسنگ معدن پیرولیزیت و بستر کلینوپتیلولیت در پایلوت فایبر گلاس استوانه ای به ابعاد(H=100cm,D=5cm,V=1.9lit) مقایسه گردیده و تأثیر دبی و ارتفاع بستر بر میزان حذف مطالعه گردید..طراحی و آنالیز نتایج آزمایشات با نرم افزار Design Expert صورت پذیرفت وPH، ارتفاع بستر و دبی بهینه برای هر کدام از موارد حذف آهن و منگنز توسط بستر های پیرولیزیت و کلینوپتیلولیت تعیین گردید. در هر مرحله از انجام آزمایشات محلول ها غلظت آهن و منگنز باقیمانده توسط دستگاه اسپکتوفتومتر آنالیز و نتایج بصورت mg/l Mn و mg/l Fe بیان گردید. میزان حذف سولفید هیدروژن با آزمایش تیتریمتری تعیین و نتیجه بصورت mg/l H2S بیان گردید. بازده حذف همزمان آهن، منگنز و سولفید هیدروژن توسط بستر پیرولیزیت به ترتیب 88 ،62و 95 درصد و بازده حذف همزمان آهن، منگنز و سولفید هیدروژن توسط بستر کلینوپتیلولیت به ترتیب 50، 21 و صفر درصد بدست آمد
Keywords:
Authors
سجاد سهرابیان
دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، گرایش مهندسی آب و فاضلاب، دانشگاه آزاداهواز
رضا جلیل زاده
استادیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اهواز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :