سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خلوت منفی در فضای باز مجتمع مسکونی نمونه موردی: مجتمع ششصد دستگاه مشهد

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,426

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HIAP02_070

Index date: 4 December 2016

بررسی خلوت منفی در فضای باز مجتمع مسکونی نمونه موردی: مجتمع ششصد دستگاه مشهد abstract

رابطه انسان و محیط پیرامون او همواره از دغدغههای طراحان بودهاست. بنا به هرم نیازهای مازلو، نیاز به خلوت مانند دیگر نیازهای پایه وفیزیولوژیک انسان، اهمیت بالایی دارد؛ چراکه خلوت بستر لازم برای پاسخگویی به سطحی از نیازهای دیگر آدمی را نیز فراهم میکند و در نهایتبه ارضای نیازهای دیگری چون خودشکوفایی، خود ارزیابی، و عزت نفس، امنیت و ... منجر میشود که در شکلگیری جامعهای سالم تاثیرگذاراست. شناسایی و تامین مکانهایی در جهت پاسخگویی به نیازها، به ویژه در شرایط امروزی و زندگیهای جمعی، سبب ارتقای کیفیت زندگی و افزایش حس رضایت افراد از محیط زندگی میشود؛ افراد خواهان فضاهایی مرتبط با احساسات و نیازهایشان هستند که تا حدی از تنشها و تعارضات جلوگیری شود. از آنجا که پژوهش عملی پیرامون مفهوم خلوت کمتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفتهاست، در این پژوهش ابتدا بهبررسی مفهوم خلوت، ویژگیهای آن و تعبیری از خلوت منفی در فضای عمومی )زندگی جمعی( به صورت نظری پرداختهمیشود؛ در نهایت،فضاهای دارنده خلوت منفی در نمونهی فضای باز مجتمع مسکونی ششصد دستگاه مشهد به روش مصاحبه و مطالعات میدانی و تحلیلی بررسی میگردد. تا با شناخت اینگونه فضاهای منفی، به خلق فضاهایی دارای خلوت بهینه و افزایش کیفیت و رضایت زندگی افراد بپردازیم

بررسی خلوت منفی در فضای باز مجتمع مسکونی نمونه موردی: مجتمع ششصد دستگاه مشهد Keywords:

بررسی خلوت منفی در فضای باز مجتمع مسکونی نمونه موردی: مجتمع ششصد دستگاه مشهد authors

مهسا موسی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد

مریم خزاعی

دکترای معماری، استادیار موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آلتمن، ایرون (1382). محیط و رفتار اجتماعی؛ خلوت، فضای شخصی، ...
پاکزاد، جهانشاه و بزرگ، حمید5 (1391). الفبای روانشناسی محیط برای ...
جعفرمحمدی، سمانه _ انصاری، مجتبی و کارگر، بهمن و بحیرایی، ...
چرمایف، سرج و الکساندر، کریستوفر (1376). عرصه‌های زندگی جمعی و ...
دهخدا، علی‌اکبر (1377). لغتنامه‌ی دهخدا. تهران: دانشگاه تهران. شاهچراغی، آزاده ...
عینی‌فر، علیرضا (1383). عوامل انسانی-محیطی موثر در طراحی مجموعه‌های مسکونی. ...
لنگ، جان (1987). آفرینش نظریه‌ی معماری (نقش علوم رفتاری در ...
مرتضوی، شهرناز (1380). روانشناسی محیط و کاربرد آن. تهران: دانشگاه ...
معین، محمد (1371). فرهنگ فارسی. تهران: نشر سپهر، جلد سوم، ...
Gifford, Robert (1987). Environmentl ...
Altman, I. (1975). The Environment and Social Behavior. Monterey, CA: ...
Schwartz, Barry (1968). The social psychology of privacy. American journal ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی خلوت منفی در فضای باز مجتمع مسکونی نمونه موردی: مجتمع ششصد دستگاه مشهد" توسط مهسا موسی پور، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد؛ مریم خزاعی، دکترای معماری، استادیار موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه و فناوری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خلوت ، خلوت منفی هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1426 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رابطه انسان و محیط پیرامون او همواره از دغدغههای طراحان بودهاست. بنا به هرم نیازهای مازلو، نیاز به خلوت مانند دیگر نیازهای پایه وفیزیولوژیک انسان، اهمیت بالایی دارد؛ چراکه خلوت بستر لازم برای پاسخگویی به سطحی از نیازهای دیگر آدمی را نیز فراهم میکند و در نهایتبه ارضای نیازهای دیگری چون خودشکوفایی، خود ارزیابی، و عزت نفس، امنیت و ... ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خلوت منفی در فضای باز مجتمع مسکونی نمونه موردی: مجتمع ششصد دستگاه مشهد با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.