سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر فضا های نیمه خصوصی مجتمع های مسکونی بر افزایش حس واحد همسایگی و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: شهرک اکباتان)

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 966

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IACUT02_216

Index date: 15 December 2016

بررسی تاثیر فضا های نیمه خصوصی مجتمع های مسکونی بر افزایش حس واحد همسایگی و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: شهرک اکباتان) abstract

با توجه به رشد روز افزون و افزایش مهاجرت به شهرهای بزرگ و از سوی دیگر افزایش قیمت زمین و متعاقبا افزایش تراکم، به ناچار خانههای سنتی جای خود را به آپارتمان ها و بعضا ساختمان های بلند مرتبه داده اند. انسان ذاتا موجودی اجتماعی آفریده شده است و از نظرجسمی و روحی نیازمند ایجاد روابط و تعاملات اجتماعی با هم نوع خود می باشد. از این رو با توجه به مشکلات و اثرات منفی آپارتماننشینی، لازم است طراحان و دست اندرکاران این حرفه مکان هایی طراحی کنند که جوابگوی نیاز به تعاملات ساکنین را داشته باشد.در این پژوهش فرض بر آن پیش رفته است با افزایش تعداد ساکنین در مجتمع های مسکونی میزان تعاملات بین ساکنین کاهش می یابدو این دو مقوله نسبت عکس با یکدیگر دارند. از این رو برای آزمون فرضیه، شهرک اکباتان به عنوان نمونه موردی انتخاب گردید و تأثیرافزایش ساکنین بر روابط و تعاملات ساکنین این شهرک مورد بررسی قرار گرفت. در همین راستا، تعداد 150 پرسشنامه داخل ورودی ها ولابی های این شهرک مسکونی توضیع گردید. بعد از جمع آوری پرسشنامه ها، اطلاعات مربوط به هر سوال دسته بندی شد و پس ازتجزیه و تحلیل داده ها نتایجی به دست آمد که نشان داد افزایش ساکنین با تعاملات اجتماعی و حس همسایگی رابطه ای عکس دارد . درنهایت با توجه به این رابطه و به منظور مقابله با کاهش روابط ساکنین، راهکارهایی برای بالا بردن سطح تعاملات اجتماعی و افزایش حسهمسایگی در مجتمع های مسکونی مطرح گردید.

بررسی تاثیر فضا های نیمه خصوصی مجتمع های مسکونی بر افزایش حس واحد همسایگی و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: شهرک اکباتان) Keywords:

بررسی تاثیر فضا های نیمه خصوصی مجتمع های مسکونی بر افزایش حس واحد همسایگی و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: شهرک اکباتان) authors

راحله رستمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، مازندران، ایران

علیرضا کهنازی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، مازندران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ضرغامی، اسماعیل، 1387، پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی، رساله ...
قراباغی, شیدا و سهیلا ذوالفقاری، 1394، بررسی اثربخشی فضاهای باز ...
نوذری، شعله، 1383، رهنمود های فضا های باز مسکونی، نشریه ...
دانشپور، سید عبدالهادی، مهدوی نیا، مجتبی، غیابی، محمد مهدی، 1388، ...
اردشیری، مهیار، انصاری، رضا، 1387، مروری بر مفهوم واحد همسایگی. ...
صمدی فرد، زهرا، 1392، بررسی نقش فضا های بازمشترک در ...
چرخچیان، مریم، 1388، تبیین مدل «دلبستگی به مکان» و بررسی ...
فلاحت، محمد صادق، 1385، مفهوم حس مکان و عوامل شکل ...
پور افشاری، حمیدرضا، سهیلی، جمال الدین، 1394، نقش واحد همسایگی ...
نصری، محسن (1374)مسکن عمودی، فرهنگ افقی، مجموعه مقالات سمینار سیاست ...
دیبا، داراب، 1375، چگونگی شکل گیری ارتباط انسان با محیط ...
عباسی، زهرا، 1393، نقش فضا های باز مجتمع های مسکونی ...
لنگ، جان، 1383، آفرینش نظریه معماری: نقش علوم رفتاری در ...
آلتمن، ایروین، 1382، محیط و رفتار اجتماعی (خلوت، فضای شخصی، ...
N. Farida, Issue 4, December 2013, Pages 457-467 in a ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر فضا های نیمه خصوصی مجتمع های مسکونی بر افزایش حس واحد همسایگی و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: شهرک اکباتان)" توسط راحله رستمی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، مازندران، ایران؛ علیرضا کهنازی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، مازندران، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مجتمع های مسکونی، فضاهای نیمه خصوصی، همسایگی، تعاملات اجتماعی هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 966 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به رشد روز افزون و افزایش مهاجرت به شهرهای بزرگ و از سوی دیگر افزایش قیمت زمین و متعاقبا افزایش تراکم، به ناچار خانههای سنتی جای خود را به آپارتمان ها و بعضا ساختمان های بلند مرتبه داده اند. انسان ذاتا موجودی اجتماعی آفریده شده است و از نظرجسمی و روحی نیازمند ایجاد روابط و تعاملات اجتماعی با ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر فضا های نیمه خصوصی مجتمع های مسکونی بر افزایش حس واحد همسایگی و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: شهرک اکباتان) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.