سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازخوانی نقش فضاهای آیینی در پایداری منظر شهرهای اسلامی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 584

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IHICONF01_062

Index date: 15 December 2016

بازخوانی نقش فضاهای آیینی در پایداری منظر شهرهای اسلامی abstract

در بررسی عوامل موثر بر شکل گیری اجتماعات انسانی در قالب شهرها، یک سویه نظری متوجه به شهر به عنوان محلی برای برگزاریآیین هاست. پرستشگاه ها به عنوان نخستین نمونه های فضاهای آیینی و مذهبی از جمله فضاهای اصلی موجود در ساختار تمامی شهرهای کهنبوده اند. در طول تاریخ با ظهور مذاهب، نوع خاصی از آیین های مذهبی به منظور حفظ اعتقادات شکل گرفتند که بیانگر جهان بینی و نگرشمعتقدان به این ادیان بودند، روحیه جمعی مراسم های آیین درکنار روح جمعی مذهب سبب تداوم این فضاهای مذهبی و آیینی شد به گونه ای کهامروزه مناظر آیینی، به عنوان متونی برای قرائت ارزش ها و اعتقادات جوامع محسوب می شوند. در ساختار بسیاری از شهرهای ایرانی و اسلامیفضاهای آیینی- مذهبی چون بقاع امامزادگان در ابتدا به دلیل تقدس سبب شکل گیری و توسعه جوامع انسانی در اطراف خود شده و بعدتر به دلیل بالا بودن قابلیت های رفتاری و اجتماعی به عنوان نقاط عطف فرهنگی، بستری طبیعی برای برقراری تعاملات اجتماعی ایجاد کرده و باعث پایداریجوامع در مقیاس شهر و محله شده اند. این فضاهای آیینی و مذهبی با داشتن خصلت جمعی و تعامل سازنده با عناصر طبیعی مقدس نظیر آب ودرخت، فضاهای جمعی هویت مداری را شکل می دهند.اهمیت این فضاهای آیینی در شهرهای ایرانی تا به حدی است که در برخی موارد نظیرشهرهای مشهد، قم، آران و بیدگل و... به وجه هویتی، علت وجودی و عامل پایداری شهر تبدیل شده در مواردی دیگر هم چون نقطه عطفی درادراک شهرواندان از منظر شهر و قسمت های مختلف آن عمل میکنند نظیر میدان تجریش و منظر آیینی امامزاده صالح.

بازخوانی نقش فضاهای آیینی در پایداری منظر شهرهای اسلامی Keywords:

بازخوانی نقش فضاهای آیینی در پایداری منظر شهرهای اسلامی authors

حمیده ابرقویی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه تهران

پوریا محمدی نصرآبادی

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عسکری (1389)، گونه شناسی مفاهیم و دیدگاه‌های توسعه محله‌ای پایدار، ...
فرزین، احمدعلی (1389)، منظر زیارتی تهران، مجله منظر، شماره 11، ...
علی عاشوری (1392)، منظر معنوی شهر، مجله منظر شماره24 ...
نصر فکوهی (1385)، انسان‌شناسی شهری، تهران: نشر نی ...
عباس‌زادگان، مصطفی. رضازاده، راضیه. تاثیرات متقابل رفتارهای زائرین و مجاورین ...
_ تسلی، محمود(1376)، طراحی شهری در بخش مرکزی تهران ...
September, 2016, Kish Island, IRAN ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازخوانی نقش فضاهای آیینی در پایداری منظر شهرهای اسلامی" توسط حمیده ابرقویی فرد، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه تهران؛ پوریا محمدی نصرآبادی، دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه صنعتی شاهرود نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی فرهنگ،هنر و معماری اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آیین، شهر اسلامی، فرهنگ، منظر زیارتی هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 584 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در بررسی عوامل موثر بر شکل گیری اجتماعات انسانی در قالب شهرها، یک سویه نظری متوجه به شهر به عنوان محلی برای برگزاریآیین هاست. پرستشگاه ها به عنوان نخستین نمونه های فضاهای آیینی و مذهبی از جمله فضاهای اصلی موجود در ساختار تمامی شهرهای کهنبوده اند. در طول تاریخ با ظهور مذاهب، نوع خاصی از آیین های مذهبی به منظور ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازخوانی نقش فضاهای آیینی در پایداری منظر شهرهای اسلامی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.