سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل ماهوارهای- سینوپتیک توفان گرد و غبار فراگیر بهمن 1393 با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,357

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TICD01_034

Index date: 15 December 2016

تحلیل ماهوارهای- سینوپتیک توفان گرد و غبار فراگیر بهمن 1393 با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD) abstract

در این پژوهش کوشش شد تا توفان گرد و غبار فراگیر بهمن ماه 1393 که بخش عمده ای از جنوب غرب و غرب کشور را درگیر نمود با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD) تحلیل شود. بررسی نقشه های عمق نوری هواویز(AOD) بار گرد و غبار ،(Dust Load) غلظت گرد و غبار سطحی (Dust Surface Concentration) و رسوب خشک گرد و غبار (Dust Dry Deposition) مستخرج از سنجنده مودیس (Modis) حاکی از استقرار هسته اصلی گرد و غبار بر روی استان خوزستان است. مطالعه سینوپتیک دوره مزبور نشان داد که آنومالی منفی رطوبت خاک 10-0 سانتیمتر نسبت به میانگین بلند مدت آن به همراهی آنومالی مثبت فشار سطح زمین باعث پایداری بیشتر جو منطقه شده و از این رو به دلیل انباشت هوا و عدم تخلیه آن سبب تداوم روزهای گرد و غباری در این ماه گردیده است. مدل رهگیری جریان باد (HYSPLIT) و روشهای سیر پس گرد و جلوگرد نشان داد که جریانات از عربستان شروع شده و با جهتی تقریبا جنوب غربی- شمال شرقی به جنوب غرب ایران واردشده و علاوه بر خوزستان تا مرکز ایران و شرق کشور پیشروی نموده است. به طور کلی می توان افزایش گرمایش جهانی و کاهش رطوبت خاک منطقه بر اثر خشک شدن تالاب هورالعظیم در سالهای اخیر را یکی از عوامل برخاستن گرد و غبار در این موقع از سال ذکر نمود. در نهایت نتایج این تحقیق حاکی از وقوع این توفان با منشاء خارجی بیابان عربستان و همچنین منابع داخلی است.

تحلیل ماهوارهای- سینوپتیک توفان گرد و غبار فراگیر بهمن 1393 با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD) Keywords:

تحلیل سینوپتیک , توفان گرد و غبار , شاخص عمق نوری هواویز HYSPLIT مدل(AOD)

تحلیل ماهوارهای- سینوپتیک توفان گرد و غبار فراگیر بهمن 1393 با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD) authors

فیروزه رحمانی

کارشناس ارشد آب و هواشناسی سینوپتیک دانشگاه خوارزمی، تهران- ایران.

علیرضا موقری

استادیار آب هواشناسی دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران.

معصومه موقری

استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز- ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیدوار، ک؛ نکونام، ز. 1390، کاربرد گلباد و گل غبار ...
ترابی میرزایی، ف؛ حیدری، م؛ تجملیان، م. 1389، توفان‌های گرد ...
رسولی، ع. ا؛ ساری صراف .ب؛ محمدی، غ. ج. 1389. ...
ریوندی، ا؛ میررکنی، م؛ پورپنجاه، م؛ معماریان، م؛ محمدی ها، ...
شجاعی، مریم (1389)، بررسی چگونگی وقوع پدیده گرد وغبار و ...
صلاحی، ب. 1389. بررسی آمای و تحلیلی بر الگوهای همدید ... [مقاله کنفرانسی]
فرج زاده اصل، م؛ علیزاده، خ. 1390، تحلیل زمانی و ...
فرج زاده اصل، م؛ علیزاده، خ. 1390. تحلیل زمانی و ...
لشکری، ح؛ کیخسروی، ق. 1387. تحلیل آماری سینوپتیکی توفان‌های گرد ...
مهرشاهی، د؛ نکونام، ز. 1388، بررسی آماری پدیده گرد و ...
نوحه‌گر، ا؛ خورانی، ا؛ تمسکی، ا. 1391، تحلیل آماری وقوع ... [مقاله کنفرانسی]
Engestadler, S .(2001). Dust storm frequencies and their relati onships ...
Huang M., peng G., Zhang J., Zhang Sh . (2006). ...
Jon J. J., Hao X., Kafatos M., Wang L. (2006). ...
Kai Z., Huiwang G. (2007). The characteristics of Asian-dust storms ...
Kudoh J-I. (2010). "Visualization of Asian Dust by using Satellite ...
Mei D.I., Xiushan L.U., Lin S. U. N., Ping W. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل ماهوارهای- سینوپتیک توفان گرد و غبار فراگیر بهمن 1393 با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD)" توسط فیروزه رحمانی، کارشناس ارشد آب و هواشناسی سینوپتیک دانشگاه خوارزمی، تهران- ایران.؛ علیرضا موقری، استادیار آب هواشناسی دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران.؛ معصومه موقری، استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز- ایران. نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی گرد و غبار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تحلیل سینوپتیک، توفان گرد و غبار، شاخص عمق نوری هواویز HYSPLIT مدل(AOD) هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1357 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این پژوهش کوشش شد تا توفان گرد و غبار فراگیر بهمن ماه 1393 که بخش عمده ای از جنوب غرب و غرب کشور را درگیر نمود با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD) تحلیل شود. بررسی نقشه های عمق نوری هواویز(AOD) بار گرد و غبار ،(Dust Load) غلظت گرد و غبار سطحی (Dust Surface Concentration) ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل ماهوارهای- سینوپتیک توفان گرد و غبار فراگیر بهمن 1393 با استفاده از مدل HYSPLIT و شاخص عمق نوری هواویز (AOD) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.