سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتباط بین ویژگیهای فیزیوگرافی و رخداد پدیده گرد وغبار در استان خوزستان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 995

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TICD01_036

Index date: 15 December 2016

ارتباط بین ویژگیهای فیزیوگرافی و رخداد پدیده گرد وغبار در استان خوزستان abstract

استان خوزستان یکی از مراکز جمعیتی در جنوب غرب ایران است که بخش قابل توجهی از تأسیسات مهم و راهبردی کشور نیز در این استان پهناور ایجاد و طی دهه های اخیر گسترش پیدا کرده اند. این استان بواسطه موقعیت جغرافیایی و قرار گیری در مجاورت کشورهای همسایه غربی ایران همواره با تهدیدی انسانی و طبیعی رو به رو بوده است. یکی از مهم ترین مخاطرات طبیعی رخداد پدیده گرد و غبار است. با توجه به پیامدهای متعدد این پدیده در مقیاس های مکانی کوچک و بزرگ شناخت مناطق مولد گرد و غبار استان خوزستان، شناسایی مناطق مستعدد فرسایش، بمنظور برنامه ریزی و مدیریت بهتر این پدیده و کاهش هزینه های آن از ضرورت قابل توجهی برخوردار است. دشت خوزستان که از نظر ساختمانی و توپوگرافی، ادامه ى جلگه ى بین النهرین محسوب میشود، بستر مناسبی برای تبدیل شدن به کانون فرسایش بادی و گرد و غبار به شمار می آیند. این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین ویژگیهای فیزیوگرافی، زمینشناسی و خاکشناسی با پدیده ریزگرد در استان خوزستان انجام شد. بررسیویژگی های پهنه های مستعد ایجاد گرد و غبار نشان داد که از نظر حساسیت سازند در کلاس بسیار زیاد و زیاد و رده مقاومتی ضعیف قرار دارند. بررسی ویژگی های خاکشناسی این پهنهها نشان داد، عمده این پهنهها تپههای شنی، خاکهای باتلاقی شور و خاکهای شور و قلیا تشکیل میدهند. که مستعد فرسایش پذیری هستند. با توجه به اینکه در این پهنه ها شاهد کاهش میانگین شیب منطقه و رنج تغییرات شیب می باشیم احتمال فرسایش پذیری بالا میرود.

ارتباط بین ویژگیهای فیزیوگرافی و رخداد پدیده گرد وغبار در استان خوزستان Keywords:

ارتباط بین ویژگیهای فیزیوگرافی و رخداد پدیده گرد وغبار در استان خوزستان authors

الهه سیمایی

دانش آموخته ارشد فیزیک خاک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،ایران

علی اکبر نوروزی

استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، تهران،ایران

ضیاء الدین شعاعی

دانشیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، تهران،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
زراسوندی، علیرضا و همکاران، 1390، ترکیب کانی شناختی و ریخت ...
طهماسی بیرگانی، ع . عبدی نژاد. غ. نوش آفرین، ب ...
نوروزی و همکاران، 1394، مطالعات جامع عرصه‌های تولید گرد و ...
Partow, H. 2001. The Mesopotamian Marshlands: Demise of an Ecosystem. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارتباط بین ویژگیهای فیزیوگرافی و رخداد پدیده گرد وغبار در استان خوزستان" توسط الهه سیمایی، دانش آموخته ارشد فیزیک خاک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،ایران؛ علی اکبر نوروزی، استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، تهران،ایران؛ ضیاء الدین شعاعی، دانشیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، تهران،ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی گرد و غبار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خاکشناسی ،خوزستان، گرد و غبار، فیزیوگرافی هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 995 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استان خوزستان یکی از مراکز جمعیتی در جنوب غرب ایران است که بخش قابل توجهی از تأسیسات مهم و راهبردی کشور نیز در این استان پهناور ایجاد و طی دهه های اخیر گسترش پیدا کرده اند. این استان بواسطه موقعیت جغرافیایی و قرار گیری در مجاورت کشورهای همسایه غربی ایران همواره با تهدیدی انسانی و طبیعی رو به رو بوده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارتباط بین ویژگیهای فیزیوگرافی و رخداد پدیده گرد وغبار در استان خوزستان با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.