بررسی ساز و کار شکل گیری طوفان گرد و غبار در غرب و جنوب غرب با استفاده ازتحلیل الگوهای سینوپتیکی، رهگیری باد و شرایط ترمودینامیک جو مطالعه موردی(ژولای 2005)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 672

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TICD01_137

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

Abstract:

پدیده گرد و غبار در خاورمیانه بویژه در سالهای اخیر به یکی از معضلات زیست محیطی تبدیل شده است که بسیاری از مکانیزم های اجتماعی، اقتصادی و حتی اداری را دچار اختلال نموده است. هدف این مقاله بررسی چگونگی شکل گیری طوفان گرد و غبار و ردیابی مسیرحرکت و نحوه ی ورود آن به نیمه غربی و جنوب غرب ایران می باشد. روش تحقیق ترکیبی از بررسی های همدیدی- مدلی و ترمودینامیکی است . به همین منظور با توجه به شدت و تداوم پدیده به طور موردی طوفان گرد و غبار 2009/7/5 انتخاب گردید.سپس با بهره گیری از داده های شبکه بندی شده روزانه GFS، نقشه های ترکیبی تراز میانی جو و تاوایی نسبی تراز 850 هکتوپاسکال، فشار در سطح دریا- امگا (pa/s) در تراز850 هکتوپاسکال و بردار باد در تراز1000هکتوپاسکال،توزیع رودبادهای جبهه قطبی و جنب مداری در محیط GRADS ترسیم گردید و با استفاده از داده های شبکه بندی شده NCEP/NCAR ردیابی مسیر ذرات در محیط مدل لاگرانژینی HYSPLIT از روش ردیابی پسگرد .Backward در مقیاس زمانی 6 ساعته مورد بررسی قرار گرفت.نتایج تحقیق نشان می دهدکه مهم ترین مشخصه سینوپتیکی وجود مراکز کم فشار بر شمال عراق و شرق سوریه و تقویت آن توسط رشته کوه های زاگرس و در تراز های بالایی جوتقویت بادهایی با جهت شمال- شمال غربی بر بیابان های عراق که به دلیل اختلاف گرادیان فشاری بر روی بیابان های عراق و گردش چرخندی بر شمال عربستان می باشد. نتایج حاصل از بررسی شرایط ترمودینامیک جو با استفاده از نمودارهای Skew T عدم وجود وزش باد در سطوح 700 تا800 هکتوپاسکال و وجود رشته کوه های زاگرس و پایداری ساختار جو موجب انتقال ذرات از جنوب غرب به مناطق غربی کشور می شود .

Authors

راضیه پیله وران

اداره کل هواشناسی استان لرستان شهرستان خرم آباد

هنگامه شیراوند

اداره کل هواشناسی استان لرستان شهرستان خرم آباد

فاطمه درگاهیان

اداره کل هواشناسی استان لرستان شهرستان خرم آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خسرو شاهی، محمد.(1388)، بیابانزایی و پدیده فراگیر گرد و غبار ...
  • عزیزی، قاسم.(1391)، تحلیل آماری-همدیدی پدیده گرد و غبار در نیمه ...
  • عزیزی، قاسم.(1391)، ردیابی پدیده گرد و غبار در نیمه غربی ...
  • محمدی ها، امیر و همکاران.(389 1)، پایش نحوه شکل گیری ... [مقاله کنفرانسی]
  • F.Taghavi, A. Asadi, (2007), The Persian Gulf 12th April 2007 ...
  • Partow, H.2001 .The Mesopotamian _ marshland: Demise of an Eco ...
  • نمایش کامل مراجع