سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر جهش‌زایی پرتوگاما و دی‌اتیل‌سولفات در گلایول (Gladiolus grandiflora)

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,385

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAGHBANI04_092

Index date: 11 July 2008

بررسی اثر جهش‌زایی پرتوگاما و دی‌اتیل‌سولفات در گلایول (Gladiolus grandiflora) abstract

گلایول یکی از گل‌های بسیار زیبا است که در ایران جزء پرفروش‌ترین گل‌های شاخه‌بریده محسوب می‌گردد. گلایول از طریق غیرجنسی تکثیر می‌شود و به همین دلیل بعد از مدتی کورم‌های آن ممکن است به انواع آلودگی مبتلا شده و در ویژگی‌ها دچار زوال گردد. یکی از روش‌های ایجاد ارقام جدید استفاده از مواد جهش‌زا یا موتاژن می‌باشد. در ایران به دلیل امکان تولید پرتو گاما در سازمان انرژی اتمی برای القای تغییرات ژنتیکی برخی آزمایشات بر روی اصلاح گندم، پنبه و برنج صورت گرفته، اما در مورد گیاهان زینتی بسیار کم کار شده است.مواد جهش‌زا فیزیکی (نظیر پرتوهای پرانرژی) یا شیمیایی (نظیر دی‌اتیل‌سولفات) بوده و قادرند با مکانیسم متفاوت در ژنوم موجود زنده اثر کرده و تغییرات قابل توارثی را ایجاد کنند. پرتو گاما از پرتو‌های یونیزه‌کننده الکترومغناطیسی است، که بنا بر تئوری هدف مستقیماً بر ماده ژنتیکی اصابت کرده و سبب موتاسیون ژنی یا تغییرات کروموزمی می‌شود. اثر غیرمستقیم این پرتو در سیستم بیولوژیکی ایجاد رادیکال‌های پرانرژی می‌باشد که با ایجاد پیوندهای شیمیایی و واکنش با سایر مولکول‌ها انرژی خود را تخلیه می‌کنند. دی‌اتیل‌سولفات یک الکیل‌کننده دو‌کاره می‌باشد اما همانند الکیل‌کننده‌های یک کاره عمل کرده و فقط یک گروه الکیل را وارد واکنش می‌کند. مواد الکیل‌کننده سبب متیلاسیون یا اتیلاسیون می‌شوند. دی‌متیل‌سولفات باعث متیلاسیون بازها و دی‌اتیل‌سولفات باعث اتیلاسیون گروه‌های فسفات می‌گردد. پتانسیل جهش‌زایی اتیل‌کننده‌ها از متیل‌کننده‌ها بیشتر است. لذا هدف از این تحقیق بررسی پتانسیل جهش‌زایی پرتو گاما و ماده دی‌اتیل‌سولفات و تعیین دز (میزان) مناسب آنها بر روی گلایول می‌باشد.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
تکاور، ع و م. ساغری. 1369. کلیاتی در زمینه پرتون‌های ...
حسین‌پورفیض، م. 1370. رادیوبیولوژی، زیست‌شناسی پرتوی (جزوه درسی). دانشکده علوم ...
دیده‌ور، ف و م. راعی. 1367. زیست‌شناسی پرتوی (ترجمه). انتشارات ...
فتوکیان، م. 1372. بررسی اثرات اشعه گاما و دی‌متیل‌سولفات بر ...
قره‌یاضی، ب. 1369. روش‌های کاشت برنج (جزوه درسی). دانشکده علوم ...
Botta, R.; R. vallania and Me. G. 1999. Grape vine ...
Debuska, A. G. 1968. A Molecular View of the Process ...
International Atomic Energy Agency. Mutation in Plant Breeding. Proceeding of ...
International Atomic Energy Agency. 1984. Activities of the Joint FAO/IAEA ...
Nilan, R. A., _ Konzake, F. J. R. Harle and ...
Ohta, T. S., S. Kawahima and S. Matsumura. 1957. Effect ...
Singh, B. D. 1990. Mutation in Crop Im provement. In:Plant ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر جهش‌زایی پرتوگاما و دی‌اتیل‌سولفات در گلایول (Gladiolus grandiflora)" توسط نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره علوم باغبانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1385 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گلایول یکی از گل‌های بسیار زیبا است که در ایران جزء پرفروش‌ترین گل‌های شاخه‌بریده محسوب می‌گردد. گلایول از طریق غیرجنسی تکثیر می‌شود و به همین دلیل بعد از مدتی کورم‌های آن ممکن است به انواع آلودگی مبتلا شده و در ویژگی‌ها دچار زوال گردد. یکی از روش‌های ایجاد ارقام جدید استفاده از مواد جهش‌زا یا موتاژن می‌باشد. در ایران به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر جهش‌زایی پرتوگاما و دی‌اتیل‌سولفات در گلایول (Gladiolus grandiflora) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.