سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عوامل تاثیرگذار در شکل گیری انواع معماری زیرزمینی ایران

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,255

This Paper With 11 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BOOMCONF01_117

Index date: 24 January 2017

بررسی عوامل تاثیرگذار در شکل گیری انواع معماری زیرزمینی ایران abstract

استفاده از عمق زمین در معماری بومی ایران نمونه ها و کاربرد فراوان داشته است. در مقاله حاضر با استفاده از اسناد کتابخانه ای انواع فضاهای زیرزمینی موجود در معماری بومی ایران مورد بررسی قرار گرفته و نحوه ارتباط با زمین در این معماری در سه مقیاس کلان، میانه و خرد دسته بندی شده است. مقیاس کلان شامل شهرها و روستاهای زیرزمینی، مقیاس میانه شامل اجزای خدماتی و آبرسانی و مقیاس خرد شامل فضاهای معماری است. در مرحله بعد با بررسی نمونه های موردی، ویژگی های انواع فضاها در ارتباط با توده زمین مورد بررسی قرار گرفته و عوامل موثر بر شکل گیری هر یک از فضاها در ارتباط با نوع کاربری آنها مشخص شده است. بر اساس نتایج عوامل اقلیم، امنیت، فرهنگ، ایستایی، شاکله زمین و نوع خاک (ژئوتکنیک) از مهمترین عوامل موثر در شکل گیری فضاهای زیرزمینی هستند. جهت تعیین عوامل موثر از روش تحقیق قیاسی و استدلال منطقی استفاده شده و در مورد هر نمونه میزان اهمیت نسبی عوامل تعیین شده است. مقایسه عوامل موثر در شکل گیری فضاهای زیرزمینی نشان می دهد که در نمونه فضاهای مختلف زیرزمینی میزان تاثیر عوامل مختلف متفاوت است. به این ترتیب گرچه سرمایش ایستا از طریق توده زمین از عوامل اصلی ایجاد فضاهای زیرزمینی است اما در برخی نمونه ها عوامل امنیت، فرهنگ، ایستایی، شالکه زمین و نوع خاک از اهمیت بیشتری در مقایسه با عامل اقلیم برخوردار هستند. به این ترتیب شکل گیری فضاهای زیرزمینی را نمی توان تنها متاثر از دلایل اقلیمی دانست بلکه در هر مورد عوامل متعددی به صورت توامان در ایجاد فضاهای زیرزمینی تاثیرگذار هستند.

بررسی عوامل تاثیرگذار در شکل گیری انواع معماری زیرزمینی ایران Keywords:

بررسی عوامل تاثیرگذار در شکل گیری انواع معماری زیرزمینی ایران authors

نرگس دهقان

استادیار گروه معماری، دانشکده هنر، معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، اصفهان، ایران،

رزا وکیلی نژاد

استادیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، فارس، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دهقان، ن. و مفیدی شمیرانی، س. زمین پناهگاهی برای بنا، ...
لکنر، ن. گرمایش، سرمایش، روشنایی: رویکردهای طراحی برای معماران، ترجمه ...
برزگر، ز. و مفیدی شمیرانی، س.، چگونگی بهره گیری از ...
حائری مازندرانی، م. خانه، فرهنگ، طبیعت، مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی ...
قادیان، وحید بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران .چاپ پنجم .انتشارات ...
مشهدی نوشآبادی، م.، نوشآباد در آیینه تاریخ، .20-10 .1378 ...
معماریان، غ، آشنایی با معماری اسلامی ایران، دانشگاه علم و ...
وکیلی نژاد، ر، مهدی زاده سراج، ف.، مفیدی شمیرانی، س. ...
بینا، م.، تجزیه و تحلیل اقلیمی شوادان در خانه های ...
تقی زاده، م، شوشتر در گذر تاریخ از عهد باستان ...
مور، ف، سیستمهای کنترل محیط زیست تنظیم شرایط محیطی در ...
Talib, K. Shelter In Saudi Arabia. Londen And New York: ...
Zhai, Z. And J. M. Previtali. "Ancient Vernacular Architecture: Characteristis ...
Sapp, W. "Dora P. Crouch And June G. Johnson, Traditions ...
Rezaee, R, Vakilinejad, R, Shahzadeh, M. "The "Shavadun" As an ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عوامل تاثیرگذار در شکل گیری انواع معماری زیرزمینی ایران" توسط نرگس دهقان، استادیار گروه معماری، دانشکده هنر، معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، اصفهان، ایران،؛ رزا وکیلی نژاد، استادیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، فارس، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری بومی، معماری زیرزمینی، سرمایش ایستا، توده زمین هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1255 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده از عمق زمین در معماری بومی ایران نمونه ها و کاربرد فراوان داشته است. در مقاله حاضر با استفاده از اسناد کتابخانه ای انواع فضاهای زیرزمینی موجود در معماری بومی ایران مورد بررسی قرار گرفته و نحوه ارتباط با زمین در این معماری در سه مقیاس کلان، میانه و خرد دسته بندی شده است. مقیاس کلان شامل شهرها و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عوامل تاثیرگذار در شکل گیری انواع معماری زیرزمینی ایران با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.