سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مکان یابی و تعیین فرم و سازمان فضایی محوطه شاه نشین در قرون اولیه اسلامی بر اساس شواهد تاریخی و مواد باستان شناختی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 760

This Paper With 13 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BOOMCONF01_382

Index date: 24 January 2017

مکان یابی و تعیین فرم و سازمان فضایی محوطه شاه نشین در قرون اولیه اسلامی بر اساس شواهد تاریخی و مواد باستان شناختی abstract

ناحیه ی فریم در قسمت دودانگه ساری در ناحیه ی طبرستان از جمله مناطقی است که در دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی نقشی پویا و فعال در تاریخ سیاسی ایران را ایفا نموده، و در دوره ی گذر از دوران ساسانی به دوره اسلامی بدون گسست مسکون بوده و در اختیار دو خاندان آل قارن و آل باوند قرار داشته است. دریافت صحیحی تغییرات فرهنگی در ناحیه ی شاه نشین به عنوان ناحیه ای باستانی در جغرافیای دشت فریم به منظور درک تحولات رخ نموده در طبرستان از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است این پژوهش که با روش توصیفی-تحلیل تاریخی با بررسی های میدانی ( یافته های معماری) و مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته در پی پاسخ-گویی به این پرسش است که فرم فضایی محوطه شاه نشین در قرون اولیه اسلامی چگونه بوده است ؟ در پی پاسخ گویی به این پرسش این فرضیه مطرح است که در طی قرون اولیه اسلامی فرم فضایی در محوطه شاه نشین بر طرح مذهبی در راستای اسلامیزه شدن حاکمان باوندیان استوار است . نتایج این تحقیق نشان می دهد که در طی قرون اولیه اسلامی سیر حرکت فرهنگی از ساسانی گرایی به اسلام گرایی با توجه به آثار نویافته و تغییر در فرم فضای معماری به همراه تداوم فرهنگ ساسانی در محوطه تاریخی شاه نشین وجود داشته است.

مکان یابی و تعیین فرم و سازمان فضایی محوطه شاه نشین در قرون اولیه اسلامی بر اساس شواهد تاریخی و مواد باستان شناختی Keywords:

مکان یابی و تعیین فرم و سازمان فضایی محوطه شاه نشین در قرون اولیه اسلامی بر اساس شواهد تاریخی و مواد باستان شناختی authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابن‌اسفندیار، بهاءالدین محمد. تاریخ طبرستان، تصحیح عباس اقبال، جلد1، تهران، ...
ابن‌حوقل.. سفرنا مه‌ی ابن‌حوقل/ یران در صورهالارض)، ترجمه و توضیح: ...
اصطخری، ابواسحق ابراهیم.. ممالک و مسالک، ترجمه‌ی محمدبن‌اسعدبن عبد ا ...
_ اعتمادالسلطنه، محمدحسن‌خان، مرآه البلدان، تصحیح: عبدالحسین نوایی و میرهاشم ...
پرادا، ایدت، هنر ایران باستان(تمدنهای پیش از اسلام)، ترجمه‌ی یوسف ...
پازوکی، ناصر. گمانه‌زنی، تعیین حریم ونشانه‌گذاری سرخ قلعه، تهران، سازمان ...
جوینی، محمد، تاریخ جهانگشای جوینی، تصحیح محمد قزوینی، جلد3، تهران، ...
رابینو، یاسنت لویی. مازندران و استارباد، ترجمه‌ی غلامعلی وحید مازندرانی، ...
رضایی باغ بیدی، حسن، کتیبه پهلوی-کوفی برج لاجیم، نامه ایران ...
ستوده، منوچهر، از آستارا تا استارباد، جلد4، بخش دوم، تهران، ...
عابدینی عراقی، مهدی. «مانه‌زنی پیرامون برج رسکت ونشانه-ها یی از ...
عابدینی عراقی، مهدی، کاوش در محوطه شاه‌نشین فریم، تهران؛ مرکز ...
عابدینی عراقی، مهدی، کاوش در محوطه شاه‌نشین فریم، تهران، مرکز ...
عنایتی، علی اکبر.کوه قارن در قرون اولیه اسلامی/(پژوهشی پیرامون تاریخ ...
گدار، آندره و دیگران. آثار ایران، جلد3، مشهد، آستان قدس ...
لسترنج، جی، جغرافیای تا ریخی سرزمینهای _ شرقی، ترجمه-ی محمود ...
مرتضایی، محمد. مطالعه زیرساخت‌های طبیعی و وفرهنگی در شکل‌گیری شهر ...
مولف مجهول. حدودالعالم من‌المشرق الیالمغرب _ به کوشش منوچهر ستوده، ...
ن.ن. امبرسز، چ.پ.ملویل. تاریخ زمین لرزه‌های/ یران، ترجمه ابوالحسن رده، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مکان یابی و تعیین فرم و سازمان فضایی محوطه شاه نشین در قرون اولیه اسلامی بر اساس شواهد تاریخی و مواد باستان شناختی" توسط عابد تقوی؛ سیدرسول موسوی حاجی؛ انسیه خاکباز؛ مهدی عابدینی عراقی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرم فضای محوطه شاه نشین ، آل قارن، آل باوند، ساسانی ، قرون اولیه اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 760 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ناحیه ی فریم در قسمت دودانگه ساری در ناحیه ی طبرستان از جمله مناطقی است که در دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی نقشی پویا و فعال در تاریخ سیاسی ایران را ایفا نموده، و در دوره ی گذر از دوران ساسانی به دوره اسلامی بدون گسست مسکون بوده و در اختیار دو خاندان آل قارن و آل باوند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مکان یابی و تعیین فرم و سازمان فضایی محوطه شاه نشین در قرون اولیه اسلامی بر اساس شواهد تاریخی و مواد باستان شناختی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.