سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پتانسیل آللوپاتیک پسمانهای جو( Hordeum vulgare) روی کنترل علف هرز و رشد نخود (Cicer arietinum)

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,057

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PULSES01_180

Index date: 13 July 2008

پتانسیل آللوپاتیک پسمانهای جو( Hordeum vulgare) روی کنترل علف هرز و رشد نخود (Cicer arietinum) abstract

نخود در رقابت با علف های هرز ضعیف بوده و دسترسی به علف کش های بعد از کاشت مخصوصاً علیه علف های هرز پهن برگ با محدودیت روبرو است. به منظور بررسی پتانسیل آللوپاتیک پسمانهای جو روی کنترل علف هرز و رشد نخود در زراعت نخود دیم انتظاری، آزمایشی در شهرستان ارومیه با کاربرد تیمارهای شاهد بدون کنترل، شاهد با وجین دستی طی دو مرحله ، کنترل شیمیایی و مخلوط کردن پسمانهای جو در کرتهای نخود به میزان2/4و 4/8 تن در هکتار براساس طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار انجام قرار گرفت. علف های هرز مورد بررسی عبارت بودند از: شیرسگ Euphorbia spp. ،گل گندم Centaura depressa ، گوش خرگوش Conringia orientalis ، و هفت بند Polygonum aviculare . ارزیابی ها شامل تعیین تعداد بوته نخود در واحد سطح، شمارش وتعیین وزن تر علف های هرز غالب وعملکرد محصول بودند. نتایج این بررسی نشان می دهد بین تیمارها از نظر تعداد بوته نخود در واحد سطح نسبت به شاهد تفاوت معنی داری وجود نداشته و بقایای جو بر پیدایش جوانه و رشد علف هرز اثر بازدارنده دارد. داده های حاصل از مقایسه میانگین ها بیانگر این است وجین دستی اختلاف معنی داری با تیمارهای دیگر داشته و انجام وجین دستی موجب افزایش محصول به میزان 186 درصدنسبت به شاهد بدون کنترل می گردد. همچنین استفاده از بقایای جوبه میزان 4/8تن در هکتار تأثیر معنی داری روی تعداد علف های هرز یکساله گوش خرگوش و هفت بند و نیز وزن تر آنها به میزان 42/2،50/1،53/6 و 47/8 درصد به ترتیب داشت.

پتانسیل آللوپاتیک پسمانهای جو( Hordeum vulgare) روی کنترل علف هرز و رشد نخود (Cicer arietinum) authors

ناصر جعفرزاده

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
باقری، ع ., ا. زند، م. پارسا. 1376. حبوبات تنگناها ...
رضوی، س.1377.کاربرد آللوپاتی در گیاهپزشکی. سیزدهمین کنگره گیاهپزشکی ایران- کرج.صفحه ...
کیارستمی، خ. 1382 .تاثیر آللوپاتیک برخی علف هرز بر جوانه ...
کوچکی، ع., م. حسینی و ا. هاشمی _ 1374 . ...
کوچکی، ع.، ح. رحیمیان، م. بصیری و ح. خیابانی.1373. اکولوژی ...
_ 29 و30 آبان 1384 - _ دانشگاه فردوسی مشهد ...
Kohli, P.K., H.P. Sing and D.R.Batish. 2001. Allolopathy in agroecosy ...
_ and V.Rizvi.1992. Allelopathy: basic and applied aspects. Chapman and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پتانسیل آللوپاتیک پسمانهای جو( Hordeum vulgare) روی کنترل علف هرز و رشد نخود (Cicer arietinum)" توسط ناصر جعفرزاده، مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی حبوبات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 23 تیر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1057 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نخود در رقابت با علف های هرز ضعیف بوده و دسترسی به علف کش های بعد از کاشت مخصوصاً علیه علف های هرز پهن برگ با محدودیت روبرو است. به منظور بررسی پتانسیل آللوپاتیک پسمانهای جو روی کنترل علف هرز و رشد نخود در زراعت نخود دیم انتظاری، آزمایشی در شهرستان ارومیه با کاربرد تیمارهای شاهد بدون کنترل، شاهد با ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پتانسیل آللوپاتیک پسمانهای جو( Hordeum vulgare) روی کنترل علف هرز و رشد نخود (Cicer arietinum) با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.