پاکسازیزیستی خاک آلوده به هیدروکربنهای نفتی با استفاده از روش لندفارمینگ (مطالعه موردی: پارگی خط انتقال نفت کیلومتر 188 منطقه گویم شیراز)
Publish place: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,336
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IENC01_215
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
Abstract:
امروزه با توجه به افزایش جمعیت و صنایع وابسته به نفت،میزان تقاضا برای مواد نفتی افزایش چشمگیری یافه است. افزایشتولید و به تبع آن افزایش میزان مصرف همراه با ریخت و پاشهایفراوانی است که این مسئله نشت مواد نفتی به محیط زیست راشدت می بخشد. آلودگی های نفتی یک پیامد اجتناب ناپذیر ازافزایش سریع جمعیت و فرآیند صنعتی شدن است که به دنبال آنآلودگی خاک توسط مواد هیدروکربنه نفتی به شکل وسیع دراطراف تأسیسات اکتشاف و پالایش و به شکل موضعی در مسیرهایانتقال این مواد قابل مشاهده است. در میان روش های مختلفپاکسازی خاک، پاکسازی زیستی به روش لندفارمینگ (Land-farming) به دلیل سادگی اجرا و مقرون به صرفه بودن، توجهزیادی را به خود معطوف داشته است. فناوری های پاکسازی زیستی و از جمله روش لندفارمینگ، یکی از روشهای کاربردی در پاکسازیزائدات خطرناک بویژه آلاینده های نفتی و مشتقات آنها می باشد کهعلاوه بر صرفه جویی مالی، سبب کاهش سطح آلاینده هایهیدروکربنی و حفظ کیفیت خاک می شود. تنوع مقدار آلاینده هاینفتی، منبع نیتروژن و طریقه کاربرد میکروارگانیسم از جملهپارامترهای مؤثر بر زمان تجزیه آلاینده ها می باشند. در این مقالهعملکرد روش لندفارمینگ در پاکسازی آلاینده های نفتی از خاک درحادثه پارگی خط انتقال نفت کیلومتر 188 شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه فارس مورد بحث و بررسی اترار گرفته است.همچنین نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از این روش موجب کاهش 99/7 درصدی غلظت کل هیدروکربن های نفتی (TPHs) در خاک آلوده شده است.
Keywords:
Authors
وحید بابایی درزی
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه فارس، کارشناس محیط زیست
افشین تکدستان
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشیار مهندسی بهداشت محیط و عضو مرکز تحقیقات فناوریهای زیست محیطی
شیما سیمایی تبار
آزمایشگاه زاگرس آبشناس فارس، کارشناس ارشد مهندسی شیمی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :