سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رویکردمارپیچ سه گانه درشکل گیری دانشگاه کارآفرین

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 639

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IKMC06_524

Index date: 24 January 2017

بررسی رویکردمارپیچ سه گانه درشکل گیری دانشگاه کارآفرین abstract

در اواخر قرن بیستم، کاهش محدودیتهای تجاری و حرکت به سوی جهانی شدن، آزادسازی و خصوصی سازی به ویژه در عرصه آموزش عالی، ضرورت ایجاد تغییر در رسالت و وظایف دانشگاه سنتی را موجب شد. در نتیجه این تغییرات نسل سوم دانشگاهها شکل گرفت که از آنها با تعبیر دانشگاه کارآفرین یاد می شود. از جمله وظایف دانشگاه کارآفرین می توان به افزایش پتانسیل نوآوری به وسیله تولید دانش اشاره کرد. ویژگی مهم این نسل، تمرکز اصلی دانشگاهها بر آموزش، پژوهش و تولید ثروت از طریق تجاری سازی نتایج تحقیقات است. انتقال دانشگاه از نقش اولیه سنتی خود یعنی آموزش و تحقیق به الگوی دانشگاه کارآفرین نیازمند ایجاد ساختارهای جدید و اشاعه فرهنگ کارآفرینی است. تلاش برای طراحی ساختارهای عملیاتی و شبکه های جدید با توجه به تغییرات محیطی و نیاز به همکاری چند جانبه سازمان ها برای تسهیل نوآوری سبب افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت شد. همچنین در فرآیند کلی دانش محوری، ارتباط دانشگاه و صنعت بخشی از یک سیاست جامع و درازمدت علوم و فناوری کشورها است بر این اساسی دانشگاه ها به عنوان نهاد تولید کننده و اشاعه دهنده دانش، نقش اساسی را در نوآوری صنعتی و تکنولوژیکی ایفا می کنند. لذا ضرورت ارتباط دانشگاه ها و صنایع بیش از گذشته احساس می گردد. همکاری سه رکن اساسی (دانشگاهها، صنعت و دولت)، برای توسعه فرآیند نوآوری و تجاری سازی تحقیقات بسیار مهم است. از جمله رویکردهای نوین برقراری ارتباط بین این نهادها میتوان به رویکرد مارپیچ سه گانه (triple helix) اشاره کرد. در این مدل سه قلمرو نهادهای دانشگاه، صنعت و دولت در فرآیند نوآوری همپوشانی دارند و نقش هایشان با یکدیگر تداخل و فصل مشترک خواهند داشت. مطابق این مدل، دانشگاه دست به کارآفرینی می زند و به فعالیت های اقتصادی نوآورانه می پردازد. در مقابل صنعت اقدام به تولید و توزیع دانش می نماید. همچنین دولت علاوه بر نقش های سنتی خود (سیاست گذاری و تولید کالاهای عمومی) به سرمایه گذاری در حوزه های دارای ریسک بالا و عدم اطمینان در زمینه تولید دانش، نوآوری و تولید کالا و خدمات می پردازد. مقاله حاضر سعی دارد که به تشریح رویکرد مارپیچ سه گانه و انواع آن و همچنین نقش این رویکرد در شکل گیری دانشگاه کارآفرین بپردازد.

بررسی رویکردمارپیچ سه گانه درشکل گیری دانشگاه کارآفرین Keywords:

مدل مارپیچی سه گانه triple helix , صنعت , دانشگاه کارآفرین

بررسی رویکردمارپیچ سه گانه درشکل گیری دانشگاه کارآفرین authors

مریم سادات سجادی

دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آراسته، حمیدرضا. (1383). ارتباط صنعت و دانشگاه. فصلنامه پژوهش و ...
کور، بهمن. (1387). دانشگاه کارآفرین(مفهوم، زمینه های پیدایش و نحوه ...
هرش، ورنرزد و وبر، لوک ای. (1381). چالشهای فراروی آموزش ...
یدالهی فارسی، جهانگیر. (1384). نقش دانشگاه ها در توسعه کارآفرینی. ...
Antonelli, C. (1999). "The evolution of the industrial organization of ...
Amirinia, H. (2003). "The Role of Univers ity-Industry-Go vermment Relations ...
Etzkowitz, H., & Leydesdorff, L. (1997). "Universities in the global ...
Etzkowitz, H. (1998). "The norms of entrepreneurial science: cognitive effects ...
Etzkowiz, H., Webster, A., Gebhardt, C, Terra, B. R. C. ...
Etzkwitz, H., & Leydesdroff, L. (2000). "The Dynamics of Innovatio. ...
Etzkowitz, H. (2001). _ second academic revolution and the rise ...
Etzkowitz, H. (2001). _ second academic revolution and the rise ...
Etzkowitz, H. (2004)." The evolution of the entrepreneurial university". Int ...
Etzkowitz, H. & Zhou, C. (2007). : Regional innovation initiator: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی رویکردمارپیچ سه گانه درشکل گیری دانشگاه کارآفرین" توسط مریم سادات سجادی، دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس مدیریت دانش پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدل مارپیچی سه گانه triple helix،صنعت ،دانشگاه کارآفرین هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 639 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در اواخر قرن بیستم، کاهش محدودیتهای تجاری و حرکت به سوی جهانی شدن، آزادسازی و خصوصی سازی به ویژه در عرصه آموزش عالی، ضرورت ایجاد تغییر در رسالت و وظایف دانشگاه سنتی را موجب شد. در نتیجه این تغییرات نسل سوم دانشگاهها شکل گرفت که از آنها با تعبیر دانشگاه کارآفرین یاد می شود. از جمله وظایف دانشگاه کارآفرین می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رویکردمارپیچ سه گانه درشکل گیری دانشگاه کارآفرین با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.