سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تزریق داخل وریدی لپتین بر ترشح هورمونهای متابولیکی در میشهای شال

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,615

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHEEP02_027

Index date: 20 July 2008

اثر تزریق داخل وریدی لپتین بر ترشح هورمونهای متابولیکی در میشهای شال abstract

لپتین هورمونی است که از بافت چربی ترشح شده و بر فرآیندهای متابولیکی نظیر ترموژنز و لیپولیز اثر می گذارد . این احتمال وجود دارد که تأثیر لپتین بر چنین فرایندهایی از طریق هورمونهای متابولیکی مختلف میانجیگری شود . بنابراین هدف از این پژوهش، مطالعه اثر تزریق داخل وریدی هورمون لپتین بر ترشح هورمون رشد، هورمونهای تیروئیدی (T3،T4) و انسولین در میشهای شال بود. بدین منظور , 16 میش شال همزمان شده بطور تصادفی در دو گروه 8 رأسی (8=n) قرار گرفته و نوترکیب انسانی یا یک میلی لیتر سرم فیزیولوژیک (شاهد) از طریق سیاهرگ وداج دریافت نمودند . نمونه های خون در روزهای صفر (یک روز قبل از آغاز تزریقات )، دو، چهار و پنج در داخل لوله های خلاء دار حاوی هپارین جمع آوری شد . غلظت هورمونهای رشد، T3،T4 و انسولین در پلاسمای حاصله به روش رادیوایمنواسی اندازه گیری شد . داده های به دست آمده به روش اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . اثر تیمار، زمان و تیمار در زمان بر غلظت پلاسمایی هورمون رشد، T3،T4 در میشهایی که لپتین دریافت کرده بودند نسبت به گروه شاهد بطور معنی دار (0/05>P) افزایش, در حالی که غلظت هورمون انسولین به طور معنی دار (0/05>P) کاهش یافت. نتایج حاصله نشان داد در میشهایی که در سطوح مناسب غذایی تغذیه شده اند، لپتین قادر به تحریک ترشح هورمون های رشد و تیروئیدی بوده ، اما بر ترشح انسولین اثر مهار کننده داشته است.

اثر تزریق داخل وریدی لپتین بر ترشح هورمونهای متابولیکی در میشهای شال Keywords:

اثر تزریق داخل وریدی لپتین بر ترشح هورمونهای متابولیکی در میشهای شال authors

آرمین توحیدی

گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج - ایرا

همایون خزعلی

گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید بهشتی، تهران – ایر

امیر نیاسری نسلجی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران – ایر

سید احمد میرهادی

موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج – ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
AFRC (1995) Agricultural and Food Research Council, Energy and protein ...
Ahima, R.S., Prabakaran, D., Mantzoros, C., Qu, D., Lowell, B., ...
Amstalden, M., Garcia, M.R., Williams, S.W., Stanko, R.L., Nizielski, S.E., ...
Barb, C.R., Barrett, J.B., Kraeling, R.R. and Rampacek, G.B., 1999. ...
Flier, J.S. and Maratos-Flier, E., 1998. Obesity and the hypothalamus ...
Fruhbeck, G., Agnado, M., Gomez- Ambro si, J. and Martinez, ...
Houseknecht, K.I., Baile, C. A., Matteri R. L. and Spurlock. ...
Mizuno, A., Murakami, T, Otani, S., Kuwajima, M. and Shima, ...
P elleymounter, M.A., Cullen, M.J., Baker, M.B., Hecht, R., Winters, ...
Rouru, J., Cusin, I., Zakrzewska, K.E., Jeanrenaud, B. and Rohner- ...
Tannenbaum, G.S., Gurd, W. and Lapointe, M., 1998. Leptin is ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر تزریق داخل وریدی لپتین بر ترشح هورمونهای متابولیکی در میشهای شال" توسط آرمین توحیدی، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج - ایرا؛ همایون خزعلی، گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید بهشتی، تهران – ایر؛ امیر نیاسری نسلجی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران – ایر؛ سید احمد میرهادی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج – ایران نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی دومین سمینار پژوهشی گوسفند و بز کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله لپتین ، هورمون رشد، انسولین،T3 ،T4 ،میش شال هستند. این مقاله در تاریخ 30 تیر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3615 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که لپتین هورمونی است که از بافت چربی ترشح شده و بر فرآیندهای متابولیکی نظیر ترموژنز و لیپولیز اثر می گذارد . این احتمال وجود دارد که تأثیر لپتین بر چنین فرایندهایی از طریق هورمونهای متابولیکی مختلف میانجیگری شود . بنابراین هدف از این پژوهش، مطالعه اثر تزریق داخل وریدی هورمون لپتین بر ترشح هورمون رشد، هورمونهای تیروئیدی (T3،T4) و انسولین ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی دیابت طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثر تزریق داخل وریدی لپتین بر ترشح هورمونهای متابولیکی در میشهای شال با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.