سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خصوصیات شیردهی و تولید مثلی در گوسفند لری

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,280

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHEEP02_090

Index date: 20 July 2008

بررسی خصوصیات شیردهی و تولید مثلی در گوسفند لری abstract

به منظور بررسی خصوصییات شیر دهی و س ایر مولفه های تولید مثلی گوسفند لری در قالب طرح شناسایی گوسفند لری با مشارکت مردمی طی 3 سال متوالی شیرتولیدیروزانه، طول مدت شیردهی ، تغییرات ترکیبات شیر و سایر فراسنجه های تولید مثلی درگوسفند لری اندازه گیری شد . بدین منظور علاوه بر ثبت فراسنجه هایی مانند، د رصد قوچ، تعداد میش در اولین جفتگیری در گله، درصد آبستنی، دفعات ف حلی منجر به آبستنی ، درصد بره زایی، دو قلو زایی، دوباره زایی و قصری در این گله ثبت شد .از هفته دوم پس از زایش به طور هفتگی میزان شیر تولیدی در میش های شکم اول تا سوم اندازه گیری شد . به منظور تعیین میزان شیرتولیدی هر میش در دو وعده صبح و عصر به روش توزین بره و شیردوشی با دست انجام شد . تعداد 5 راس میش نیز به طور کامل با دست دوشیده می شد و شیر دوشیده شده پس از توزین به روش دستی به بره ها خورانده شد . براساس نتایج به دست آمده میزان شیرتولیدی روزانه گوس فند لری برای میش های زایش شکم اول تا سوم به ترتیب 10 ±750 ، 15 ±820 و 15±910 گرم در روز بود . طول مدت شیراوری برای این گروهها به ترتیب 35 ± 85 ، 40±90 و 25±92 روز بوده . شیر تولیدی در میشهایی که جنس بره آنها نر بود طورمتوسط روزانه 16 ±50 گرم بیشتر بود ولی در مجموع جنس بره تفاوت معنی داری درتولید شیر نداشت (0/05>P) . البته شیر تولیدی در میشهای دو قلوزا در هفته های 5-4 شیردهی با میشهای تک قلوزا تفاوت معنی داری نشان داد (0/05گوسفند لری درتابستان از اواسط تیرماه شروع و تا اوایل شهریور ماه ادامه دارد که متعاقب آن زایش ازآذر ماه شروع و تا اواسط دی ماه ادامه دارد در گله هایی که مدیریت تغذیه مناسب دارند و به خصوص درجفتگیری پاییز از تغذیه کمکی استفاده می کنند که علاوه بر افزایش راندمان تولید مثلی باعث می شود که دوباره زایی نیز درگله افزایش یابد . بدین صورت که میشهای زایش نموده در زمستان مجددا جفت گیری کرده و در اوایل بهار مجددا زایش می کنند . بره های زایش بهاره به همراه گله مادری تا اوایل پاییز در مرتع نگهداری شده و در پاییز پروار می شوند.

بررسی خصوصیات شیردهی و تولید مثلی در گوسفند لری Keywords:

بررسی خصوصیات شیردهی و تولید مثلی در گوسفند لری authors

کریم قربانی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان.

بهروز یاراحمدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- ایزدی فر، ج. 1363. بررسی و تولید ترکیب شیر ...
- زارع شحنه، 1حمد. 1369. بررسی خصوصیات شیرواری و رشد ...
زارع شحنه، وغ. نهضتی. 1379. بررسی خصوصیات شیردهی ورشد بره ...
- Ameyee, y., 1985.Study of the milk yield of jallonke ...
_ lzadifard, j., and M.J. Zamiiri. 1 997.Lactation performance of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی خصوصیات شیردهی و تولید مثلی در گوسفند لری" توسط کریم قربانی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان.؛ بهروز یاراحمدی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان. نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی دومین سمینار پژوهشی گوسفند و بز کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شیردهی، تولید مثل، گوسفند لری هستند. این مقاله در تاریخ 30 تیر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2280 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی خصوصییات شیر دهی و س ایر مولفه های تولید مثلی گوسفند لری در قالب طرح شناسایی گوسفند لری با مشارکت مردمی طی 3 سال متوالی شیرتولیدیروزانه، طول مدت شیردهی ، تغییرات ترکیبات شیر و سایر فراسنجه های تولید مثلی درگوسفند لری اندازه گیری شد . بدین منظور علاوه بر ثبت فراسنجه هایی مانند، د رصد قوچ، تعداد میش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خصوصیات شیردهی و تولید مثلی در گوسفند لری با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.