سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر فضای بینابین در سازمان دهی فضایی معماری

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,167

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IUSD01_186

Index date: 24 January 2017

بررسی تاثیر فضای بینابین در سازمان دهی فضایی معماری abstract

فرایند حاصل از این تحقیق به این نتیجه دست یافته است حضور در فضاهای معماری ایرانی نشان می دهد که در خلق مکان همواره فضاهای بینابینی نقش حریم برای هویت دهی و تقدس فضاهای خاص را داشته و از طرفی مجالی برای وحدت و بسط آن با دیگر فضاها را فراهم آورده است شروع سال های پایانی قرن نوزدهم میلادی و تحولاتی که با خود به همراه داشت زمینه ساز تغییراتی عمده در شیوه و روند زندگی انسان این عصر به وجود آورد از ساسای ترین این تغییرات می توان به فرایند سازمان یابی کالبد شهرها و به همان نسبت معماری بناها جهت پذیرش چهارچوب های قانونی اجتماعی اقتصادی فرهنگی و ... اشاره نمود این فرایند علاوه دگرگون نمودن سیمای شهرها فصل جدیدی را در سبک ها و شیوه های معماری نیز رقم زد در این میان معماری معاصر ایران به دلیل عدم شناخت و درک صحیح از فضاهای بینابینی فضای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی ساخته نشد و زمانی که نیاز آن مبرم شد راهکار این موضوع بجای نیم نگاهی به موفقیت آنچه در معماری سنتی وجود داشت تا حد تفکیک جنسیتی صرف فضاها تقابل یافت در معماری امروز ایران با کمرنگ شدن حریم های خصوصی و از میان رفتن حوزه های شخصی شاهد افزایش اشراف و گاه برونگرایی نامتناسب با فرهنگ ایرانی هستیم روش تحقیق در این پژوهش به روش تحلیلی توصیفی با رویکرد استقرایی نمونه مورد مطالعه به نظریه مباحث به صورت اجمالی اصل بینابینی در معماری ایران و جهان و تاثیر آن در سازمان دهی فضایی مورد بررسی قرار گیرد فرایند حاصل از این تحقیق به این نتیجه دست یافته است که امروزه به دلیل محدودیت مساحت فضاهای معماری و بالخص کاهش مساحت خانه های مسکونی معاصر نسبت به خانه های سنتی گذشته فضاهای بینابین فرصت حضور ه شکل کالبدی خاص و یا خرد فضا را ندارند اما با تمهیدات و نبوغ معمارانه شکلی جدید از این حریم در معماری معاصر ایران قابل اجرا است

بررسی تاثیر فضای بینابین در سازمان دهی فضایی معماری Keywords:

بررسی تاثیر فضای بینابین در سازمان دهی فضایی معماری authors

عباس هواشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری واحد کرج دانشگاه آزاد اسلامی کرج ایران

سیامک پناهی

دکترای معماری استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بلیلان اصل، یدا، اعتصام، ایرج، اسلامی، سید غلامرضا، هزار و ...
کریستین نوربرگ شولتز، هزار و سیصد و هفتاد و هشت، ...
1.Marcel Duchamp ...
David Salle 3. Damien Hirst ...
Hillier, B. and Hanson, J 5. Robert Venturi ...
.Christian Norberg-S chulz ...
Amos Rapoport 8. Robert Altman _ Robert ...
Altman, Irwin, 1975, Environment and Social Behavior, Monterey, ca: Brooks/Cole ...
Hiller, Bill and Hanson, Julienne, 1984, The Social Logic of ...
Norberg-S chluz, Christian, 1980, Genius Loci: Towards a new Pheno ...
Nooraddin, Hoshiar, 1966, Al FinaFA study of "in-between" spaces along ...
Rapaport, Amos, 1977, Human Aspects of Urban Form, New York; ...
The Metapolis dictionary of advanced architecture (city, technology and society ...
Tschumi, Bernard, 1975, The Architectural Paradox, In Michael Hays, K, ...
Norberg-S chluz, Christian, 1965, Intentions in Architecture ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر فضای بینابین در سازمان دهی فضایی معماری" توسط عباس هواشمی، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری واحد کرج دانشگاه آزاد اسلامی کرج ایران؛ سیامک پناهی، دکترای معماری استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی معماری اسلامی، میراث شهری و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری،فضای بینابین،سازمان دهی فضایی،معماری بینابینی،معماری ایرانی هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1167 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرایند حاصل از این تحقیق به این نتیجه دست یافته است حضور در فضاهای معماری ایرانی نشان می دهد که در خلق مکان همواره فضاهای بینابینی نقش حریم برای هویت دهی و تقدس فضاهای خاص را داشته و از طرفی مجالی برای وحدت و بسط آن با دیگر فضاها را فراهم آورده است شروع سال های پایانی قرن نوزدهم میلادی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر فضای بینابین در سازمان دهی فضایی معماری با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.