سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مدل شماره منحنی در برآورد سیل حوزه آبخیز دولبندی با استفاده از GIS

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 726

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

KSAHC02_033

Index date: 24 January 2017

بررسی مدل شماره منحنی در برآورد سیل حوزه آبخیز دولبندی با استفاده از GIS abstract

یکی از ر وشهای کاهش خطرات سیل، پهنهبندی سیل میباشد که اطلاعات ارزشمندی را در رابطه با طبیعت، ها سیلاب واثرات آن بر اراضی دشت سیلابی و تعیین حریم ها رودخانه ارائه میدهد، در نتیجه امکان ارسال هشدارهای مناسب درمواقعخطر سیل و تسهیل عملیات امداد و نجات را فراهم میسازد . هدف از این پژوهش بررسی پتانسیل سیلخیزی در حوزه آبخیز دولبندی با استفاده از GIS بود. حوزه آبخیز دولبندی با مساحت /1 7027 هکتار در استان کردستان و شهرستان سنندج و در شمال شرقی این شهر قرارگرفته است . تهیه نقشههای ثانوی مربوط به حوضه از قبیل نقشه های شیب، جهت، کاربری، پوشش گیاهی، ژئومورفولوژی و ... با استفاده از نرم افزار Arc GIS ،تهیه نقشه همبارش منطقه با استفاده از آمار بارندگی ایستگاههای شاخص حوضه آبخیز دولبندی، و سپس با توجه به مدل SCS و روش شماره منحنی CN ،و تجزیه و تحلیل مسائل مربوط به سیل، و نیز تلفیق دو نقشه گروههای هیدرولوژیک خاک و کاربری اراضی، نقشه (CN (حوضه تهیه گردید. در نهایت بعد از برآورد میزان تولید رواناب های ناشی از بارش سالانه و مقادیر نفوذ رواناب هر محدوده ، با تکمیل کردن پایگاه داده های نقشهها، نقشههای مختلف از متغیرهای موثر بر سیل را با استفاده از نرم افزار GIS Arc جمع کرده و بر این اساس نقشه های نهایی ی عنی نقشه پهنهبندی سیل به عنوان یکی از مهمترین متغیرها در حوضه، تهیه گردید .نتایج نشان داد که میزان سیلخیزی در قسمت شرقی حوضه نسبت به قسمتهای دیگر حوضه بیشتر میباشد. و با توجه به نقشههای پوشش گیاهی، کاربری اراضی، زمین شناسی و ... میزان نفوذ S در قسمت غرب حوضه بیشتر بوده و در نتیجه مقدار تولید رواناب Q کمتر شده و لذا در نقشههای نهایی پهنهبندی پتانسیل سیلخیزی حوضه مقدار سیلخیزی درقسمت غرب حوضه کمتر میباشد .

بررسی مدل شماره منحنی در برآورد سیل حوزه آبخیز دولبندی با استفاده از GIS Keywords:

بررسی مدل شماره منحنی در برآورد سیل حوزه آبخیز دولبندی با استفاده از GIS authors

فرهاد مرادی

دانشآموخته کارشناسیارشد آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

حمیدرضا مجردی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

مریم ذوالفقاری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ثروتی، م.، رستمی، ا. و خدادادی، ف. 1390. امکان سنجی ...
_ کقفر انس هیدر ولوژی هتاطق تیمه خشک زمان برگزاری ...
Chen et al. 2009. A GIS-Based Model for Urban Food ...
Kathol, J.P., Werner, H.D. and Trooien, T.P, 2003 ."Predicting Runoff ...
Lumme et al 2004. Applying a GIS-Based G eomorphologic Routing ...
Maantay, m &A. Marko. 2009 Mapping Urban Risk: Flood, Race ...
Mignot et al. 2006. Modeling Floods in Dense Urban Area ...
Saravanan. S and Manjula. R. 2015. G eomorphology Based S ...
_ Schmitt et al 2004. Analysis and Modeling of Flooding ...
Sin. J, Jun. C, Zhu. J.H, Yoo. C. 20 14.Evaluation ...
Tada et al. 2001. Analysis of Overland Flood Flow Intrusion ...
Vander et al. 2003. A Segmentation and Classification Approach of ...
White et al. 2000. The Effects of Watershed Urbanization on ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مدل شماره منحنی در برآورد سیل حوزه آبخیز دولبندی با استفاده از GIS" توسط فرهاد مرادی، دانشآموخته کارشناسیارشد آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج؛ حمیدرضا مجردی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج؛ مریم ذوالفقاری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیل، حوزه آبخیز دولبندی، نقشه پهنهبندی، GIS ،مدل SCS ،روش شماره منحنی CN هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 726 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از ر وشهای کاهش خطرات سیل، پهنهبندی سیل میباشد که اطلاعات ارزشمندی را در رابطه با طبیعت، ها سیلاب واثرات آن بر اراضی دشت سیلابی و تعیین حریم ها رودخانه ارائه میدهد، در نتیجه امکان ارسال هشدارهای مناسب درمواقعخطر سیل و تسهیل عملیات امداد و نجات را فراهم میسازد . هدف از این پژوهش بررسی پتانسیل سیلخیزی در حوزه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مدل شماره منحنی در برآورد سیل حوزه آبخیز دولبندی با استفاده از GIS با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.