سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عوامل فردی-روانی و عرهنگی موثر بر رشد نرخ طلاق در شهرستان عنبرآباد

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 718

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MPCONF02_008

Index date: 25 January 2017

بررسی عوامل فردی-روانی و عرهنگی موثر بر رشد نرخ طلاق در شهرستان عنبرآباد abstract

جامعه شناسان طلاق را از مهمترین پدیده حیات انسان تلقی می کنند. این پدیده دارای اضلاعی به تعداد جوانب و اضلاع جامعه انسانی است. نخست یک پدیده روانی است زیرا به تعادل روانی نه تنها زن و مرد بلکه فرزندان، بستگان، دوستان، نزدیکان آنها اثر می فهمد. از طرف دیگر طلاق پدیده فرهنگی است بدین سان می توان گفت جامعه ای که در آن طلاق از حد متعارف تجاوز کند، هرگز از سلامت برخوردار نخواهد بود. طلاق از دیدگاهی یک پدیده ارتباطی است، بدین سان در جامعه ای که فاقد ارتباطات سالم و درست و طبیعی است پیوند رابطه زناشویی نیز استثنایی است، پیوندهای ازدواج خیلی زود برقرار می شود و خیلی زود قطع می گردد. سپس توجه طلاق نه تنها از دیدگاه فرد به عنوان انسان و فرزندانش مهم است بلکه از دیدگاه جامعه، فرهنگ و اقتصاد حتی جمعیت نیز قابل اعتناست. در این تحقیق جامعه آماری 361 نفر می باشد. روش نمونه گیری مورد استفاده در این تحقیق طبقه ای تصادفی متناسب با حجم جامعه می باشد. که نمونه بدست آمده در این پژوهش 269 نفر می باشد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی نشان داد بین ویژگی های فردی-روانی زوجین و افزایش نرخ طلاق رابطه معناداری رابطه وجود دارد. ضریب محاسبه شده نشان می دهد که هر چه تفاوت روحیات، چشم به هم چشمی و اختلالات روانی افزایش می یابد، نرخ طلاق نیز افزایش پیدا می کند. بین ویژگی های فرهنگی زوجین و افزایش نرخ طلاق رابطه معناداری رابطه وجود دارد. در ضمن مثبت بودن ضریب محاسبه شده نشان می دهد که هر چه ازدواج تحمیلی، تفاوت های ارزشی-اعتقادی و تعصبات خانوادگی افزایش می یابد، نرخ طلاق نیز افزایش پیدا می کند. در این تحقیق از نرم افزار spss تحت سیستم عامل ویندوز استفاده شده است.

بررسی عوامل فردی-روانی و عرهنگی موثر بر رشد نرخ طلاق در شهرستان عنبرآباد Keywords:

بررسی عوامل فردی-روانی و عرهنگی موثر بر رشد نرخ طلاق در شهرستان عنبرآباد authors

اسلام سالاربارده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اجتماعی جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مرتضی ذره پرور

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، حبیب (1377). نظریه های انحرافات اجتماعی. شیراز: انتشارات زر. ...
چلبی، مسعود (1380). _ نقش خانواده به عنوان عامل و ...
رحیمی، حسین(1379). " بررسی قامل طلاق در استان خراسان. فصلنامه ...
ساروخانی، باقر(1376). روشهای تحقیق در علوم اجتماعی. تهران: مرکز مطالعات ...
ساروخانی، باقر(1389. طلاق، پژوهش در شناخت واقعیت و عوامل آن، ...
سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس (1360- 80) آمار ...
فرجاد، محمدحسین(372 1). آسیب شناسی اجتماعی. خانواده و طلاق، تهران: ...
مرکز آمار ایران(80-1351). سالنامه آماری کشور. تهران: انتشارات مرکز آمار ...
مرکز آمار ایران(1376). سرشماری نفوس و مسکن 375 1: نتایج ...
مساواتی آذر، مجید(1375). "خانواده های مهاجر روستایی و زمینه های ...
جام جم، ش 1760 (18 تیر 1385): ص16. ...
کامرانی، لیلا «بهداشت روانی خانواده» مرداد 1386. جلد اول. ...
Gage-Brandon, Anastasia (1992). 0The P _ lygyny-D ivorce Relationship: A ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عوامل فردی-روانی و عرهنگی موثر بر رشد نرخ طلاق در شهرستان عنبرآباد" توسط اسلام سالاربارده، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اجتماعی جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان؛ مرتضی ذره پرور، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی علوم مدیریت نوین و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقتصاد، جامعه، روان، طلاق، فرهنگ هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 718 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جامعه شناسان طلاق را از مهمترین پدیده حیات انسان تلقی می کنند. این پدیده دارای اضلاعی به تعداد جوانب و اضلاع جامعه انسانی است. نخست یک پدیده روانی است زیرا به تعادل روانی نه تنها زن و مرد بلکه فرزندان، بستگان، دوستان، نزدیکان آنها اثر می فهمد. از طرف دیگر طلاق پدیده فرهنگی است بدین سان می توان گفت جامعه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عوامل فردی-روانی و عرهنگی موثر بر رشد نرخ طلاق در شهرستان عنبرآباد با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.