اثرات قارچ میکوریز (Glomus mosseae و G. Intraradices) بر نماتود ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) روی گوجه فرنگی
Publish Year: 1391
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 539
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_BIO-1-2_005
Index date: 15 February 2017
اثرات قارچ میکوریز (Glomus mosseae و G. Intraradices) بر نماتود ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) روی گوجه فرنگی abstract
مطالعات گلخانه ای نشان داد در نشاهای گوجه فرنگی که دو هفته قبل از آلودگی با نماتودبا دو گونه میکوریز G.mosseae و G. intraradices مایه زنی شده بودند، کاهش رشد ناشی ازنماتود به میزان قابل توجهی جبران شد. لازم به ذکر است که درصد کلنیزه شدن ریشه ها با دوگونه مذکور به ترتیب 66/3 و 62/2 درصد بود و این تحقیق بر اساس طرح آماری کاملاًتصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار تنظیم شد. وزن خشک شاخه و ریشه نشاهای مایه زنی شدهبا G.mosseae نسبت به تیمار نماتود تنها به ترتیب 44 % و 45 % بیشتر بود (P≤0/05). وزنخشک شاخه و ریشه نشاهای مایه زنی شده با G. intraradices به ترتیب 40 % و 37 % بیشتر بود.تعداد گره، قطر گره و میزان نفوذ نماتود به ریشه های مایه زنی شده با G.mosseae نسبت به تیمار نماتود تنها به ترتیب 55% و 47% و 55% کاهش یافت (P≤0/05). تعداد گره، قطر گره و میزان نفوذ نماتود به ریشه های مایه زنی شده با G. intraradices به ترتیب 47% و 41% و 51% کاهش یافت. در گیاهان تیمار شده با G1M و G2M شاخص گال نسبت به شاهد آلوده 1 واحد کاهش یافت (P≤0/05). جمعیت نماتود در خاک گلدانهای تیمار شده با هر یک از دو گونه میکوریز به کمتر از نصف شاهد آلوده به نماتود تنها کاهش یافت (P≤0/05).
اثرات قارچ میکوریز (Glomus mosseae و G. Intraradices) بر نماتود ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) روی گوجه فرنگی Keywords:
اثرات قارچ میکوریز (Glomus mosseae و G. Intraradices) بر نماتود ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) روی گوجه فرنگی authors
هادی گلزاری
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی
ناصر پنجه که
دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه زابل
محمد سالاری
دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه زابل
ابراهیم صدقی خروی
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان