یکی از راههای پرورش
خلاقیت و نوآوری در دانش آموزان به وسیله درش انشاء می باشد.
امروزه در امر زبان آموزی، نگارش از اهمیت خاصی برخوردار است. و یکی از شرایط نوشتن انشاء، تسلط و مهارت یافتن خواندن است و برای این کار یکی از بهترین روش ها، دادن کتابهای داستان با موضوعات گوناگون به دانش آموزان است. به درس انشاء به عنوان یکی تکلیف نباید نگریسته نشود زیرا انشاء یعنی شکوفایی
خلاقیت ها.
انشاء بیان احساسات بصورت مکتوب است و فرصتی است برای دانش آموزان تا خودشان را به گونه ای که مطلوب آنهاست، مطرح کنند.
تنها دادن موضوع انشاء به دانش آموز کافی نیست بلکه باید دانش آموز بیاموزد که قبلا فکر کند و ما باید نبوغ فکری دانش آموز را در گفتار و نوشتار تقویت کنیم چون زنگ انشاء زنگی است که می توان در آن به سلامت روحی- روانی دانش آموز پی برد و مهارت های زندگی را به او آموخت.
در دوران ابتدایی باید با صبر و حوصله، تناسب سن دانش آموز و استفاده از گنجینه لغاتش انشاء را مرحله به مرحله به او آموخت. و برای اینکه درس انشاء برای دانش آموزان جذاب باشد، می توان از روشهای گوناگونی مثل بازی داستان سازی، خاطره نویسی، ساخت کیسه جادویی، استفاده از کارت ها تصویری و ... استفاده کرد.
برای آموزش بهتر درس انشاء در دوره ابتدایی می توان به تجارب آموزگاران موفق، گذاشتن دوره تخصصی برای آموزگاران، تهیه کردن فرم مخصوص برای اولیاء، دادن کتابهای گوناگون به داش آموزان و ایفای نقش، قصه گویی و نمایش خلاق اشاره کرد.