سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاوشی در مفهوم فضای معماری به کمک نظریه زندگی روزمره

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,746

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DCONF01_132

Index date: 24 February 2017

کاوشی در مفهوم فضای معماری به کمک نظریه زندگی روزمره abstract

معماری همواره یکی از نیازهای اصلی انسان بوده است. اما این نیاز، در دوره های گوناگون به صورت های مختلفی تأمین می شده و تلقی انسان نسبت به آن نیز همواره در تغییر بوده است. میتوان عنوان کرد در دورانهای مختلف بسته به نگرش نسبت به «فضا»، طراحی معماری جهت می یافته است. تقریباً در تمام دوران ها، نگرش نسبت به فضا، متاثر از دوگانه ی «مطلق- رابطه ای» بوده که صورت های دیگری نیز یافته است از جمله : «ذهنی- عینی»، «فیزیکی- اجتماعی» و «انتزاعی- دارای تفاوت» . این پژوهش از نوع بنیادی و روش تحقیق کیفی و تحلیل محتوا، از طریق مطالعه ی منابع کتابخانه ای، به بررسی دوگانه های پیرامون فضا و تئوری تولید فضای لوفور پرداخته و تلاش دارد از دو گانه فضا خلاصی یافته و فضا را علاوه بر ابعاد فیزیکی و ذهنی، دارای بعد اجتماعی ببیند. این بعد اجتماعی همان «زندگی روزمره» است. زندگی روزمره اصلی ترین قلمرو تولید معناست. جایی که تمام نیروهای اقتصادی، سیاسی، ایدئولوژیک و طراحانه در اینجا تجلی می یابند. از طرفی سرمایه داری، تلاش دارد با تمام ابزارهای موجود، زندگی روزمره ساکنان را به تسخیر خود درآورد و با «از خود بیگانه» کردن ساکنان، آنها را در راستای منافع خود درآورد. معماری و شهر، امری حد واسط زندگی روزمره ( نظم نزدیک ) و نیروهای حاکمیتی- ایدئولوژیکی (نظم دور) است. نظم دور تلاش می کند به کمک معماران بر زندگی روزمره چیره شود. یکنواختی، کسالت، انزوا، از بین رفتن فردیت ساکنان، گسترش فاصله ی مرکز- پیرامون، از بین رفتن فضاهای دارای تفاوت و غلبه ی فضای انتزاعی محصول اینگونه از معماری است. این پژوهش پیشنهاد دارد، فرآیند طراحی معماری را به گونه ای در نظر بگیرد که با شناسایی و شکوفا کردن جنبه های مثبت زندگی روزمره، علاوه بر آنکه از یکنواختی و روزمرگی معماری اجتناب کند، به مقابله با هژمونی نظم دور و از خودبیگانگی بپردازد. چرا که معماری در زمانه ی کنونی یا عمل اجتماعی نیز هست و زندگی روزمره، نقطه ی عطف آن است.

کاوشی در مفهوم فضای معماری به کمک نظریه زندگی روزمره Keywords:

کاوشی در مفهوم فضای معماری به کمک نظریه زندگی روزمره authors

سمیه خانی

دانشجوی دکتری معماری اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

احمدعلی نامداریان

دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران

پریسا هاشم پور

دکتری معماری اسلامی، استادیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مدنی پور، علی، (1996)، طراحی فضای شهری، ترجمه فرهاد مرتضایی، ...
بنت، اندی، (1963)، فرهنگ و زندگی روزمره، ترجمه لیلا جو ...
فریدمن، جان، (1987)، برنامه ریزی در حوزه عمومی :از شناخت ...
Elden, Stuart, Understanding Henri Lefebvre; Theory and the Possible, Continum, ...
]4[Lefebvre, Henri، The production of space، Vol، 142. Blackwel! Oxford, ...
]5[Gottdiener, Mark , A Marx for Our Time Henri Lefebvre ...
Featherstone, mike, Undoing culture: globalization, postmodernis m and identity، London: ...
Featherstone, Mike, Postmode rnism and the A estheticization of Everyday ...
]9[Madanipour, A، Public and Private Spaces of the City, London: ...
Bentley, I، Urban tra nsformations, power and urban design، USA ...
Knox, P، L، Cities and design، Routledge, 2010. ...
Cuthbert, A، R، The form of cities، Political Economy and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "کاوشی در مفهوم فضای معماری به کمک نظریه زندگی روزمره" توسط سمیه خانی، دانشجوی دکتری معماری اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛ احمدعلی نامداریان، دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران؛ پریسا هاشم پور، دکتری معماری اسلامی، استادیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز، نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری، زندگی روزمره، تولید فضا، هانری لوفور هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1746 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری همواره یکی از نیازهای اصلی انسان بوده است. اما این نیاز، در دوره های گوناگون به صورت های مختلفی تأمین می شده و تلقی انسان نسبت به آن نیز همواره در تغییر بوده است. میتوان عنوان کرد در دورانهای مختلف بسته به نگرش نسبت به «فضا»، طراحی معماری جهت می یافته است. تقریباً در تمام دوران ها، نگرش نسبت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاوشی در مفهوم فضای معماری به کمک نظریه زندگی روزمره با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.