ما در کشوری زندگی می کنیم که در حدود سه چهارم مناطق آن در محدوده گرم و خشک و نزدیک به 1/3 مساحت آن کاملا کویری است.
وجود صدها محوطه باستانی در یزد، کرمان، نطنز و ... موید آن است که انسانها در طول تاریخ با توجه به قدمت حضورشان همه این مناطق را زیر پا گذاشته و با مشاهده اندک پتانسیل زیست- انسانی با توجه تکنیک در دسترس بنیان زندگی اجتماعی را بنا نهاده اند.
شرایط آب و هوایی در کویر دشوار است اما با طراحی های همساز با اقلیم در این مناطق، گذشتگان بر شرایط دشوار آن فائق آمده و زندگی در این مناطق را آسان نموده اند.
در حال حاضر طراحی های نامناسب بدون در نظر گرفتن شرایط اقلیمی در بعضی نقاط موجب شده تا مردم با این تصور که زندگی در این مناطق بسیار دشوار است حاشیه کویرها را ترک کرده و به مناطق با شرایط آب و هوایی مناسب تر کوچ کنند. و در دسته دیگر از این مناطق که برای سکونت دایم مناسب نمی باشد ولی دارای جاذبه های گردشگری فراوانی است، در نظر نگرفتن امکانات و تسهیلات لازم برای گردشگران موجب شده که این بخش عظیم از سرمایه ملی به دست فراموشی سپرده شود.
مطالعه راهکارهای ابتکاری پشتیبان برای دستیابی مطلوب ترین پاسخ به نیاز زیستی ساکنان این مناطق تعریف نمودن درست مفهوم توسعه حیات در کویر و خلق راهکارهای ابتکاری و در راستای طراحی همساز با اقلیم این مناطق، بدون شک تنها راه بقای این سرزمینها به عنوان مهماندار انسان خواهد بود.