سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه اصل قانونی بودن در حقوق کیفری ایران

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,623

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

EHCONF04_208

Index date: 26 April 2017

جایگاه اصل قانونی بودن در حقوق کیفری ایران abstract

از آنجا که مهمترین اصل، در قانون مجازات اسلامی و به طور کلی در قوانین جزایی، اصل قانونی بودن جرایم و مجازات هاست، از این رو اولین اصل نیز شناخته شده است. اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها در کنار دادرسی، در قواعد فقهی با عنوان قاعده ی قبح عقاب بلا بیان عنوان گردیده است. اصل قانونی بودن به منظور قانونمند کردن جرایم و مجازات ها پیش بینی شده و از این جهت در ادوار مختلف تقنینی همواره در موردآن، مواد مختلفی نگارش یافته که از جمله ی آنها می توان به ماده ی 2 و 12 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و ماده ی 2 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اشاره نمود که اهمیت این اصل را صحه نهاده است؛ هر چند که در اصل 36 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز بر اصل مجازات نکردن اشخاص : قانونی بودن جرایم و مجازات ها تاکید شده، ولیکن بررسی مبنا و ماهیت این اصل، مبین اهمیت این حدیث می باشد که می باشد. با توجه به این موضوع می توان بیان نمود که اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها نه تنها بهتر از مجازات کردن آن بدون دلیل استریشه فقهی و حقوقی دارد، بلکه در ادوار مختلف، همچون عصر باستان نیز بر قانونی بودن جرایم و مجازات ها و دادرسی کیفری تاکید شده است. علی هذا ارتباط این اصل با قاعده ی تفسیر مضیق قوانین کیفری و عطف به ماسبق نشدن قوانین کیفری نیز پوشیده نیست، بلکه ارتباط مستقیمی با این قواعد دارد که در پژوهش پیش رو بدان اشاره خواهد شد.

جایگاه اصل قانونی بودن در حقوق کیفری ایران Keywords:

جایگاه اصل قانونی بودن در حقوق کیفری ایران authors

ایمان مهری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

علی طالع زاری

استادیار گروه حقوق واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آخوندی، محمود، 1388، آئین دادرسی کیفری، سازمان چاپ و انتشارات، ...
آشوری، محمد، 1388، آئین دادرسی کیفری، سمت، ج .2 ...
باهری، محمد، 1393 .نگرشی بر حقوق جزای عمومی، تهران، مجد.، ...
دلماس مارتی، می ری، 1386، نظام های بزرگ سیاست جنایی، ...
زراعت، عباس، 1393، شرح مبسوط قانون مجازات اسلامی، تهران، جنگل، ...
زراعت، عباس، 1393، حقوق جزای عمومی 1و2براساس قانون مجازات اسلامی ...
شامبیاتی، هوشنگ، 1392، حقوق جزای عمومی، تهران، مجد، ج2. ...
.نوبهار، رحیم، 1389، اصل قضایی بودن مجازت ها، تهران، شهردانش. ...
سجادی نژاد، سیداحمد، 1385، اصل قانونی بودن جرایم و مجازاتها ...
عباسزاده، فخرالدین، 1392، جزوه آیین دادرسی کیفری، وب سایت اختیار. ...
محبی، جلیل، 1383، اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها ...
هاشمی، سیدحسین و کوشا، جعفر، 1380، بررسی تعارض اصل 167 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه اصل قانونی بودن در حقوق کیفری ایران" توسط ایمان مهری، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان؛ علی طالع زاری، استادیار گروه حقوق واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم انسانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اصل قانونی بودن، جرم، مجازات، دادرسی، قانون مجازات هستند. این مقاله در تاریخ 6 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3623 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از آنجا که مهمترین اصل، در قانون مجازات اسلامی و به طور کلی در قوانین جزایی، اصل قانونی بودن جرایم و مجازات هاست، از این رو اولین اصل نیز شناخته شده است. اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها در کنار دادرسی، در قواعد فقهی با عنوان قاعده ی قبح عقاب بلا بیان عنوان گردیده است. اصل قانونی بودن به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه اصل قانونی بودن در حقوق کیفری ایران با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.