سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

عملکرد لرزه ای سازه ها با فرض وجود مجاورت سازه ها بر بستر انعطاف پذیر

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 685

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SECM01_025

Index date: 26 April 2017

عملکرد لرزه ای سازه ها با فرض وجود مجاورت سازه ها بر بستر انعطاف پذیر abstract

مطالعات گسترده ای که طی چندین دهه اخیر روی اندکنش خاک و سازه انجام شده است، بیانگر اهمیت موضوع اندکنش خاک و سازه در حوزه مهندسی زلزله می باشد، از طرفی با توجه به اینکه فضای شهری دارای ساختمان هایی با چیدمان بسیار نزدیک به یکدیگر است، و حجم عظیمی از سازه ها را در بر می گیرد، ولی مدارک موجود نشان می دهد که توجه چندانی به اندرکنش سازه های مجاور صورت نپذیرفته است. عمده تحقیقات انجام شده در خصوص این دو پدیده منوط به درنظر گیری مدل های دوبعدی با فرض رفتار کرنش صفحه ای محدود بوده است. این در حالی است که چنین فرضیات ساده کننده ای منجر به حصول نتایج نه چندان دقیق و قابل اعتمادی خواهد بود. در تحقیق حاضر با تمرکز بر مجاورت سازه ها به بررسی اثر اندرکنشی خاک و سازه، پرداخته شده است. در این خصوص تحلیل های دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی با استفاده از سه رکورد زلزله بر سیستم خاک و سازه که شامل دو سازه 5 و 10 طبقه و سیستم جانبی مقاوم خمشی با فونداسیون سطحی گسترده است و واقع بر خاک نوع III (مطابق با استاندارد 2800) با عمق 30 متر می باشد، انجام شده است. مدل سازی خاک بر اساس روش مستقیم، با درنظر گیری محیط مرزی مناسب به صورت سه بعدی و با استفاده از نرم افزار اجزا محدود OpenSees انجام شده است و اعضای فصل مشترکی، جهت شبیه سازی تماس اصطکاکی و لغزش احتمالی در اثر تحریک لرزه ای به کار برده شده است. تحلیل های اندرکنشی خاک و سازه نیز با استفاده از نرم افزار OpenSees انجام گردیده و ا بتدا اثر اندکنشی خاک ها بر پاسخ لرزه ای هر سازه تعیین گردیده است و سپس با درنظر گیری فاصله ای مناسب بین سازه ها، با پاسخ سازه های مجاور که به صورت های گوناگون در کنار هم واقع شده اند، مقایسه گردیده است. نتایج بیانگر کاهش پاسخ سازه ای در ساختمان کوتاه منفرد و افزایش پاسخ سازه ای در ساختمان بلند منفرد واقع بر بستر انعطاف پذیر نسبت به بستر صلب بوده و نیز وجود سازه مجاور بلندتر پاسخ سازه را افزایش و وجود سازه کوتاه تر، پاسخ سازه را کاهش داده است.

عملکرد لرزه ای سازه ها با فرض وجود مجاورت سازه ها بر بستر انعطاف پذیر Keywords:

عملکرد لرزه ای سازه ها با فرض وجود مجاورت سازه ها بر بستر انعطاف پذیر authors

بهروز شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران- نویسنده مسیول

غلامرضا نوری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

علی قنبری

استاد گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
گتمیری، ب؛ و حایری، س. م. و همکاران. (1375). راهنمای ...
Lou Menglin, Wang Huaifeng, Chen Xi, Zhai Yongmei. (2011). Structure ...
Mao-guang Yue, Ya-yong Wang. (2009). Soil-Structure interaction of high-rise building ...
H .R. Tabatabaiefar, B.Fatahi & B.Samali. (2011). Effects of sol ...
Lysmer, J., Ostadan, F. and Chin, C. C. (1999). SASSI2000, ...
Stewart, P. S., Seed, R. B and Fenves, G. L. ...
Chin, C. C. (1998). Substructure Subtraction Method and Dynamic Analysis ...
5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 ...
Wolf, J. P. (1985). Dynamic Soil-Structure Interaction. Prentice-Hal Inc. 10 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "عملکرد لرزه ای سازه ها با فرض وجود مجاورت سازه ها بر بستر انعطاف پذیر" توسط بهروز شریفی، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران- نویسنده مسیول؛ غلامرضا نوری، استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران؛ علی قنبری، استاد گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اندرکنش، سازه های مجاور، تحلیل دینامیکی، سازه خاک سازه هستند. این مقاله در تاریخ 6 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 685 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مطالعات گسترده ای که طی چندین دهه اخیر روی اندکنش خاک و سازه انجام شده است، بیانگر اهمیت موضوع اندکنش خاک و سازه در حوزه مهندسی زلزله می باشد، از طرفی با توجه به اینکه فضای شهری دارای ساختمان هایی با چیدمان بسیار نزدیک به یکدیگر است، و حجم عظیمی از سازه ها را در بر می گیرد، ولی مدارک ... . برای دانلود فایل کامل مقاله عملکرد لرزه ای سازه ها با فرض وجود مجاورت سازه ها بر بستر انعطاف پذیر با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.