سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خواب و رویا در متون عرفانی ایرانی و هندی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,035

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LPMCONF01_0060

Index date: 27 April 2017

بررسی خواب و رویا در متون عرفانی ایرانی و هندی abstract

دانشمندان بحثهای مفصل و طولانی دربارهی چیستی حقیقت خواب داشتهاند. بعضى آن را نتیجهی انتقال قسمت عمدهی خون از مغز به سایر قسمتهاى بدن مىدانند و به این ترتیب براى آن عامل فیزیکى قایلاند. امااین مسیله باید در نظر گرفته شود که خواب قبل از آن که یک پدیدهی جسمانى باشد یک پدیدهی روحانى است که بدون شناخت صحیح روح، تفسیر آن غیر ممکن است. خواب و رویا یکی از مسایلی است که حکیمانو متکلمان و عارفان، دربارهی آن مطالب زیادی مطرح کردهاند. به عقیدهی حکیمان خواب حالتی است که در آن حواس ظاهری به تدریج از عالم خارج منقطع میگردد، اما حواس باطنی همچنان فعال است. در این پژوهشکه برای بررسی وضعیت خواب و رویا در متون صوفیه و متون عرفانی هندی نگاشته شده است، چنین حاصل شده که در هر دو نوع، در زمان خواب، نفس انسان در اثر فراغت از پرداختن به عالم خارج و اشتغالات مختلف،توجه به عالم خود پیدا میکند؛ چرا که در حالت بیداری، نفس با عالم ملکوت اتصال درونی و معنوی دارد، اما اشتغال وی به تدبیر بدن مانع از توجه او به عالم ملکوت است، ولی در حالت خواب این تعلق گسسته میشود. بنابراین هرقدر که این فراغت نفس از عالم ماده بیشتر باشد و شرایط مساعدتری برای این فراغت، فراهم شده باشد به همان اندازه اتصال نفس با عالم ملکوت بیشتر و شفافتر خواهد بود .

بررسی خواب و رویا در متون عرفانی ایرانی و هندی Keywords:

بررسی خواب و رویا در متون عرفانی ایرانی و هندی authors

لیلا امیری

دانشجویی دکتری ادبیات عرفانی دانشگاه تهران

حمیرا زمردی

دانشیار دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ن سینا، حسین(1352). دانشنامه علایی. به تصحیح احمد خراسانی. تهران: ...
ابو روح، جمال الدین(1367). حالات و سخنان ابو سعید ابوالخیر. ...
اوپانیشاد(از متن سانسکریت). مقدمه و حواشی و تعلیقات تاراچند و ...
جوگ باسشت، ترجمه‌ی نظام یانی پتی(1360). تصحیح محمدرضاجلال نائینی. چاپ ...
سنایی غزنوی، ابوالمجد(1359). حدیقه الحقیقه، شریعه الطریقه. به تصحیح مدرس ...
قشیری، عبدالکریم1361. رساله قشیریه. ترجمه حسن عثمانی. به تصحیح بدیع ...
کاشانی، عز الدین(1367). مصباح اهدایه و مفتاح الکفایه. به تصحیح ...
نجم رازی، ابوبکر(1352). مرصاد العباد. به تصحیح محمد امین ریاحی. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی خواب و رویا در متون عرفانی ایرانی و هندی" توسط لیلا امیری، دانشجویی دکتری ادبیات عرفانی دانشگاه تهران؛ حمیرا زمردی، دانشیار دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی زبان و ادبیات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خواب و رویا ، متون عرفانی اسلامی ، متون هندی هستند. این مقاله در تاریخ 7 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1035 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دانشمندان بحثهای مفصل و طولانی دربارهی چیستی حقیقت خواب داشتهاند. بعضى آن را نتیجهی انتقال قسمت عمدهی خون از مغز به سایر قسمتهاى بدن مىدانند و به این ترتیب براى آن عامل فیزیکى قایلاند. امااین مسیله باید در نظر گرفته شود که خواب قبل از آن که یک پدیدهی جسمانى باشد یک پدیدهی روحانى است که بدون شناخت صحیح روح، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خواب و رویا در متون عرفانی ایرانی و هندی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.