سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اصل اقتصاد در گویش تربت حیدریه

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,061

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LPMCONF01_0394

Index date: 27 April 2017

اصل اقتصاد در گویش تربت حیدریه abstract

اصل اقتصاد یا کمکوشی اشاره به این دارد که با صرف کمترین انرژی بیشترین بهرهوری را کسب کرد. با جمعاوری دادهها به صورت میدانی و توصیف و بررسی آنها معلوم شد که گویشوران گویش تربت حیدریه همانند دیگر گویشوران خراسانی و گویشوران محلی بقدری شدید از این اصل استفاده نموده اند که سبب شده شهرها، بخشها و روستاهای این شهرستان هرکدام لهجه و گویش مختص به خود را داشته باشد. گویش تربت بیشتر توسط افراد مسنتر و تاحدی تحصیلنکرده تکلم میشود و در بین افراد جوان درحال از بین رفتن است که این مسیله تا حد زیادی در ارتباط بین نسلهای چند دهه گذشته با نسل فعلی اختلال ایجادنمودهاست . در این گویش نسبت به گویش معیار، ف رایندهای تاریخی کمتری رخداده است. /a/پایانی واژ ها و فعل ربطی و مجهول ساز /raftan/در این گویش به /e /و /ãRGDQ /تبدیل نشده است. این گویش با فرایندهای آوایی همزمانی همگونی، ناهمگونی، حذف ، جابجایی و ......، حداکثر استفاده را از اصل کم کوشی و سادهسازی نمودهاست. در اثر اعمال همین فرایندها، یک جمله 6هجایی میخواهمبروم. به جمله 3هجایی [rom.bo.mam [و یک اسم مرکب 9هجایی کربلایی محمدعلی به 4هجایی [li.da.man.kel [تبدیل شده که اعمال این فرایندها، به همراه دیگر ویژگیهای واژگانی و دستوری، اینگویش را متمایز از دیگر گویشها نمودهاست.

اصل اقتصاد در گویش تربت حیدریه Keywords:

اصل اقتصاد در گویش تربت حیدریه authors

ابوالقاسم محرابی

استادیار دانشگاه پیام نور خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افتخاری، سید اسماعیل، نقش کم کوشی زبانی در پیدایش فارسی ...
ثمر، یدالله، 1368 نظام آوایی زبان: نظریه و تحلیل (ترجمه). ...
ثمره، یدالله، 1386، آواشناسی زبان فارسی: آواها و ساخت آوایی ...
تهرانچی، محمد مهدی، 1388، قند و قروت در مردم نگاری ...
ساغروانیان، سید جلیل، 1369، فرهنگ اصطلاحات زبان‌شناسی، چاپ اول، مشهد، ...
Intcrnatinl (vngrcs0 un I.ungu:gc _ I.iterature Octobcr 06 201 6 ...
Lumsden, M.A., Grammar of Persian Language. Calcutta University Press, Vol.II, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اصل اقتصاد در گویش تربت حیدریه" توسط ابوالقاسم محرابی، استادیار دانشگاه پیام نور خراسان رضوی نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی زبان و ادبیات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرایند آوایی، اصل اقتصاد، گویش، همخوان، واکه هستند. این مقاله در تاریخ 7 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1061 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اصل اقتصاد یا کمکوشی اشاره به این دارد که با صرف کمترین انرژی بیشترین بهرهوری را کسب کرد. با جمعاوری دادهها به صورت میدانی و توصیف و بررسی آنها معلوم شد که گویشوران گویش تربت حیدریه همانند دیگر گویشوران خراسانی و گویشوران محلی بقدری شدید از این اصل استفاده نموده اند که سبب شده شهرها، بخشها و روستاهای این شهرستان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اصل اقتصاد در گویش تربت حیدریه با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.