سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تبلور مفاهیم عاشورایی در سرودههای نزار قبانی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,141

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LPMCONF01_0627

Index date: 27 April 2017

تبلور مفاهیم عاشورایی در سرودههای نزار قبانی abstract

بیگمان انقلاب کربلا، عناصری را به ادبیات عرب هدیه کرد که در تاریخ ادب عربی، کمیاب و چه بسا نایاب هستند؛بدین جهت بخش مهمی از شاعرانی که در حوزهی ادبیات عرب به خلق اثر پرداختهاند، سرودههایی را به واقعهی عاشورااختصاص دادهاند. در تاریخ ادبیات عرب، شاعران اهل تسنن نیز آشکارا به سرودن اشعار ویژه امام حسین(ع) مبادرت ورزیدهاند. نزار قبانی از زمرهی شاعران سنی مذهب است که تمام ارزش و اعتبار شخصی خود را برخاسته از علاقه به امام حسین(ع)دانسته است و به صراحت شیعه و سنی را عزاداران این مصیبت میخواند. نزار قبانی که در جامعه عربی به شاعرزن و شراب شهره بود؛ همچون شاعران دیگر برای خود رسالتی قایل بود و آن نجات انسانها و رهایی آنان از قید و بند است. بر این اساس بعد از شکست اعراب در سال 1691 به ادب پایداری روی آورد و در این مضمون به سرودن شعر پرداخت. او در شعرها و قصیدههای خود، با به کار گرفتن نمادها و اسطورههای دینی سعی نمود تا آنها را به خود بیاورد. نزار برای بر انگیختن شور انقلابی، از شخصیت امام حسین(ع) مدد جسته است. بر این اساس، مقالهی حاضر بر آن است تا به شیوهی توصیفی- تحلیلی، مفاهیم عاشورایی را در اشعار پایداری این شاعر عربزبان نشان دهد و میتوان نتیجه گرفت که نزار همچون بسیاری از شاعران معاصر عرب، شاعری متعهد است

تبلور مفاهیم عاشورایی در سرودههای نزار قبانی Keywords:

تبلور مفاهیم عاشورایی در سرودههای نزار قبانی authors

امید جهان بخت لیلی

استادیار دانشگاه گیلان

سمانه پورموسی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی

فاطمه وارسته

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسبر، علی احمد سعید (آدونیس)، 1978، کتاب الحصار، چاپ اول، ...
انصاری، نرگس، 1392، حسین زبانی دیگر، تهران، مجتمع فرهنگی عاشورا. ...
برغل، محمد سعید، 199 لغه الشعر العربی من خلال اغانی ...
البهی، محمد، 362، مفاهیم اخلاقی و عقیدتی قرآن، ترجمه: سید ...
الجراح، حیدر، 200 الامام حسین(ع) فی الشعر العربی المعاصر، ‌ر.ک: ...
حسنین، عادل، بی‌تا، نزار قبانی، مصر. دار امادو لنشر. ...
خزعلی، انسیه، 1383، امام حسین(ع) در شعر معاصر عربی، تهران، ...
رجایی، نجمه، 1381، اسطوره‌های رهایی؛ تحلیل روانشناسانه سطوره در شعر ...
زاهدی، مصطفی، 1386، سیمای پیامبر(ص) در شعر شاعران مهجر، پایایان‌نامه ...
شکری، غالی، 136، ادب مقاومت، ترجمه حسین روحانی، تهران، نشر ...
شکیب انصاری، محمود، 384، تطور الادب العربی المعاصر، انتشارات دانشگاه ...
قبانی، نزار، 199 الاعا السیاسیه الکامله، بیروت، منشورات نزار قبانی. ...
_ 1986، قصتی مع الع، ترجمه غلامحسین یوسفی- یوسف بکار، ...
Intcrnutionl _ _ _ Iiterature octobcr 06 2016 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تبلور مفاهیم عاشورایی در سرودههای نزار قبانی" توسط امید جهان بخت لیلی، استادیار دانشگاه گیلان؛ سمانه پورموسی، کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی؛ فاطمه وارسته، کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی زبان و ادبیات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نزار قبانی، عاشورا، شعر معاصر، پایداری، وطن هستند. این مقاله در تاریخ 7 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1141 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیگمان انقلاب کربلا، عناصری را به ادبیات عرب هدیه کرد که در تاریخ ادب عربی، کمیاب و چه بسا نایاب هستند؛بدین جهت بخش مهمی از شاعرانی که در حوزهی ادبیات عرب به خلق اثر پرداختهاند، سرودههایی را به واقعهی عاشورااختصاص دادهاند. در تاریخ ادبیات عرب، شاعران اهل تسنن نیز آشکارا به سرودن اشعار ویژه امام حسین(ع) مبادرت ورزیدهاند. نزار قبانی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تبلور مفاهیم عاشورایی در سرودههای نزار قبانی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.