تحلیلی بر نرخ جذابیت مقاصد گردشگری مطالعه موردی: نواحی کوهستانی غرب گیلان
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 656
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
LPCCDPG01_008
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396
Abstract:
دسترسی به جاذبه ها و رتبه بندی مقاصد گردشگری یکی از مهم ترین ابعاد برنامه ریزی توسعه توریسم محسوب می شود مقاله حاضر با استفاده از متدلوژی RDS از طریق منابع کتابخانه ای و با نظرسنجی از نمونه آماری مبتنی بر روش کوکران و با روش نمونه گیری ساده به گردشگری و چشم انداز توسعه در نواحی کوهستانی غرب گیلان می پردازد. مقاله حاضر با استفاده از روش ANP با نرم افزارSuper Decisions ، ضمن مطالعه جاذبه های توریستی ناحیه کوهستانی غرب گیلان، به تحلیل رتبه بندی جاذبه ها و مقاصد توریستی و ارایه پیشنهادات راهبردی انجامیده است. همچنین فاکتورهای اکوتوریستی، آثارتاریخی، سبک معیشت نیمه نومادیزم و وضعیت زیرساخت ها از مهم ترین شاخص های بررسی برای رتبه بندی مقاصد گردشگری انتخاب شدند. سپس بر اساس تحلیل و ارزیابی معیارها در مدل فرایند تحلیل شبکه ای، هفت گزینه پیشنهادی از میان نواحی نواحی کوهستانی غرب گیلان مطرح گردیدند که این مقاصد توریستی به ترتیب شامل روستاهای؛ آق اولر با 23/38 درصد، سراگاه با 23/34 درصد، سوباتان با 16/8 درصد رندانه با 05/6 درصد، لومه دشت با 54/5 درصد، دشت دامان با 97/4 درصد و حیران با 80/2 درصد از اهمیت می باشد.
Keywords:
فرایند تحلیل شبکه ای((ANP , فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) , نرم افزارSuper Decisions , برنامه ریزی گردشگری , غرب گیلان
Authors
سیده خدیجه رضاطبع ازگمی
دانش آموخته دکتری تخصصی phDجغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز و مدرس دانشگاه آزاد واحد تبریز. ایران
رحیم حیدری چیانه
دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز. ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :