سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل نظام شهرنشینی استان گیلان با رویکرد آمایش سرزمین

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 657

This Paper With 14 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LPCCDPG01_038

Index date: 27 April 2017

تحلیل نظام شهرنشینی استان گیلان با رویکرد آمایش سرزمین abstract

توسعه منطقی و پایدار یک سیستم که جان مایه اصلی آمایش سرزمین است، بدون تردید در گرو توزیع مناسب جمعیت و فعالیت در گستره سرزمین با بهره مندی موثر و کارآمد از توانمندی ها ، قابلیت ها ومزیت های موجود در یک پهنه جغرافیایی (ملی، منطقه ای و محلی) است. به دلایل متعددی از جمله صنعتی شدن و شبه صنعتی شدن، افول بخش کشاورزی و رواج الگوهای توسعه برون زای شهر محور کهمنجر به شکل گیری مهاجرت های گسترده روستا- شهری، تمرکز گرایی شدید جمعیتی و ظهرو شهرهای بزرگ و کلانشهرها در کشور ایران در صد سال گذشته گردید، تعادل در نظام شهری در سطوح ملی،منطقه ای و استانی بهم ریخته و قطبی شدن شبکه شهری از نتایج آن است. پژوهش حاضر بهمنظور بررسی سازمان فضایی استان گیلان انجام شده است که از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحلیلتوصیفی- تحلیل است. دادههای لازم از منابع آماری گردآوری شده و در قالب مدلهای نخست شهری، تمرکز و تعادل تحلیل شدهاند. یافت ه های تحقیق نشا ن می ده د ک ه استان گیلان همواره از جمعیتروستایی بیشترو پیشینه شهرنشینی کمتری برخوردار بوده است که سطح شهرنشینی استان در طی پنج دهه اخیر از روندی افزایشی برخوردار بوده و مرتب از سهم جمعیت روستایی از کل جمعیت کاسته شده وبه سهم جمعیت شهری افزوده شده است. در طی دهه های گذشته، پراکندگی جمعیت در سطح استان گیلان ناموزون و نامتقارن بوده به طوری که شهر رشت همواره بیشترین میزان و درصد شهرنشینی را به خود اختصاص داده است؛ میانگین این میزان در شش دوره سرشماری، حدود 1/43 درصد بوده است. این عدم تعادل در توزیع جمعیت ناشی از عدم تعادل در توزیع امکانات و خدمات، بین نقاط شهری استان از یک سو و بین نقاط شهری و روستایی از سوی دیگر است.

تحلیل نظام شهرنشینی استان گیلان با رویکرد آمایش سرزمین Keywords:

تحلیل نظام شهرنشینی استان گیلان با رویکرد آمایش سرزمین authors

فریبا مولانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری -دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

حجت اله پاشاپور

عضو هیات علمی دانشگاه امام علی (ع)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اعتماد، گیتی؛ (1373) ؛:تغییرات شبکه شهری ایران در دهه اخیر؛ ...
اطهاری، کمال؛ (1386) . راهبردهای توسعه؛ راهبردهای شهرسازی و شهرهای ...
ایزدی، کاظم؛ (1372) ؛ مطالعه شبکه شهرهای مهم کشور؛ طرح ...
بهفروز، فاطمه؛(1371)؛ تحلیلی نظری-تجربی برای متعادل‌سازی توزیع فضایی جمعیت در ...
حکمت نیا، سن و موسوی، میرنجف؛ (1385) ؛ کاربرد مدل ...
رضوانی، علی‌اصغر؛ (1373) _ روابط متقابل شهر و روستا با ...
رهنمایی، محمدتقی و کلانتری خلیل‌آباد حسین؛(1388) ؛ شهرهای جدید به‌عنوان ...
زیاری، کرامت الله؛ اسدی، صالح-؛ اشنویی، امیر؛(1393)؛:تعادل سنجی توزیع شهرهای ...
_ سنگی، عسکر و سنگی الهام و محبوبه جلالی؛(1391) _ ...
شکوئی، حسین؛ (1374)؛ اندیشه‌های نو در جغرافیای شهری؛ تهران؛ انتشارات ...
عظیمی، ناصر؛ (1381) ؛ پویش شهرنشینی و مبانی نظام شهری؛ ...
فرهودی، رحمت‌الله؛ زنگنه شهرکی، سعید؛ ساعد موچشی، رامین؛ (1388)؛ چگونگی ...
مایوگونج، ارال ؛ میسرا، ابی؛ (1368)؛ توسعه منطقه‌ای؛ ترجمه عباس ...
نتایج سرشماری عمومی نفوس مسکن از سال 1335 تا .1390 ...
نظریان، اصغر؛ (1373) ؛ جغرافیای شهری ایران؛ تهران؛ انتشارات دانشگاه ...
نوربخش، مجید؛ (1381)؛ تحلیل نظام شبکه شهری استان چهارمحال و ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل نظام شهرنشینی استان گیلان با رویکرد آمایش سرزمین" توسط فریبا مولانی، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری -دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات؛ حجت اله پاشاپور، عضو هیات علمی دانشگاه امام علی (ع) نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش آمایش سرزمین،جایگاه خزر و چشم انداز توسعه گیلان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شبکه شهری، آمایش سرزمین، شهرنشینی، استان گیلان هستند. این مقاله در تاریخ 7 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 657 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توسعه منطقی و پایدار یک سیستم که جان مایه اصلی آمایش سرزمین است، بدون تردید در گرو توزیع مناسب جمعیت و فعالیت در گستره سرزمین با بهره مندی موثر و کارآمد از توانمندی ها ، قابلیت ها ومزیت های موجود در یک پهنه جغرافیایی (ملی، منطقه ای و محلی) است. به دلایل متعددی از جمله صنعتی شدن و شبه صنعتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل نظام شهرنشینی استان گیلان با رویکرد آمایش سرزمین با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.