بررسی نگرش دانشجویان مقطع کارشناسی رشته کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی اراک در مورد تدثیر اینترنت بر تسهیل یادگیری در درس کارآموزی (دروس عملی) در سال 1392

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 504

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TWECIA01_037

تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1393

Abstract:

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش دانشجویان مقطع کارشناسی کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی اراک درباره تاثیر اینترنت بر تسهیل یادگیری در درس کارآموزی و دروس عملی انجام شده است. روش گردآوری و تحلیل داده ها: روش پژوهش مورد استفاده از نوع پیمایشی 0توصیفی) بوده است و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه (27 سوال) می باشد که بین 56 دانشجو توزیع شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با روش های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون کای اسکویر) انجام شده است. یافته های پژوهش نشان داد که پرکاربردترین ابزارهای اینترنتی در جهت رفع نیازهای اطلاعاتی دانشجویان مورد بررسی، موتورهای جستجو با 21/4 درصد و کتابخانه های دیجیتال و پایگاه های اطلاعاتی هرکدام با 17/9 بوده اند. یافته ها از: دیدگاه دانشجویان مورد آزمون، تاثیرگذارترین ویژگی های اینترنت در فرایند یادگیری به ترتیب رتبه بندی، رفع نیازهای اطلاعاتی، افزایش روزآمدی، افزایش سرعت، افزایش دانش حرفه ای و صرفه جویی در زمان بوده است. برای مشخص کردن معنی داری تاثیر اینترنت در تسهیل یادگیری و فهم بهتر هریک از دروس عملی مورد توجه در پژوهش (با تاکید بر درس کارآموزی) از آزمون مجذور خی (کای اسکویر) استفاده شده است. یافته ها نشان داد که تاثیر اینترنتدر تسهیل یادگیری در درس کارآموزی و دروس عملی معنی دار می باشد. به عبارت دیگر استفاده از اینترنت در تسهیل یادگیری و فهم بهتر هریک از دروس عملی فوق تاثیر به سزایی داشته است. بنابراین فرضیه تحقیق تایید می شود. نتیجه گیری: بهره گیری از اینترنت به عنوان یک ابزار کمک آموزشی در تسهیل یادگیری دروس عملی دانشجویان رشته کتابداری و اطلاع رسانی موثر بوده است. امروزه دانشجویان تجربه کافی را در استفاده از اینترنت را دارند. به علاوه دانشجویان انتظار دارند که هنگام استفاده از اینترنت، اساتید هم به آنها یاری رسانند. هنگام استفاده از نظام نوین یا ابزار یادگیری جدید لازم است تا دیدگاه ها نگرش دانشجویان و اساتید در خصوص این ابزار کمکآموزشی مورد بررسی قرار گیرد تا مقدمات افزایش اثربخشی یادگیری و آموزش در دروس عملی فراهم شود.

Keywords:

اینترنت , یادگیری الکترونیکی , کتابداری و اطلاع رسانی , درون عملی , کارآموزی , دانشگاه آزاد اسلامی اراک

Authors

رضا تاج آبادی

کارشناس ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی و مدیر کتابخانه و اطلاع رسانی مجتمع آموزشی جهاد کشاورزی استان مرکزی

محمد رحیمی

کارشناس ارشد مرکز آموزش عالی شهید بابایی اراک

سمیه شعبانی

لیسانس حسابداری اداره دادگستری شهرستان اراک