سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برداشت انرژی از تیر کامپوزیتی دارای لایه پیزوالکتریک

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,006

This Paper With 7 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANCOPM01_058

Index date: 9 June 2017

برداشت انرژی از تیر کامپوزیتی دارای لایه پیزوالکتریک abstract

نیاز به تامین انرژی در مدارهای کم مصرف الکتریکی نظیر حس گرها، سامانه های بی سیم و ماهواره ها در سال های اخیر مورد توجه محققان زیادی قرارگرفته است. در میان منابع مختلف انرژی محیطی، ارتعاشات مکانیکی به دلیل رخداد آن در بسیاری از سازه های مکانیکی، کاربرد بسیاری پیداکرده است. از بین روش های گوناگون برداشت انرژی از ارتعاشات محیطی، روش استفاده از مبدل پیزوالکتریک به دلیل قابلیت ساخت آن در ابعاد مختلف، از روش های کارآمد برداشت انرژی است. اگرچه خصوصیات بخش غیرپیزوالکتریکی سازه برداشت کننده انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است، تاکنون تحقیقی بر روی استفاده از مواد کامپوزیتی در این بخش از سازه انجام نشده است. بنابراین در تحقیق حاضر، تولید انرژی الکتریکی از ارتعاشات آزاد تیر کامپوزیتی با یک لایه پیزوالکتریک مورد بررسی قرار گرفته است. لازم به توضیح است که بسیاری از سازه های کامپوزیتی را می توان بصورت یک تیر فرض کرده و مورد تحلیل قرار داد. لذا در ابتدا، با فرض تیر اویلر-برنولی، معادلات حرکت سیستم به صورت تحلیلی به دست آمده و سپس با استفاده از روش کانتروویچ، فرکانس های طبیعی برای 3 مد اول ارتعاشی سیستم محاسبه شده اند و نتایج بصورت ولتاژ و جریان خروجی ارایه گردیده اند. در ادامه تاثیر زاویه الیاف و نحوه چیدمان لایه های تیر کامپوزیتی به همراه لایه پیزوالکتریک بر میزان برداشت انرژی بررسی شده است. جهت صحت سنجی، نتایج تحلیلی با نتایج حاصل از مدل سازی اجزای محدود مقایسه شده اند که خطای نسبی کمی را نشان می دهند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که با استفاده از مواد کامپوزیتی و با طراحی مناسب لایه چینی و زاویه الیاف لایه ها می توان مدول الاستیسیته معادل متفاوتی در تیر کامپوزیتی ایجاد نمود که در نتیجه، فرکانس طبیعی سیستم و میزان برداشت انرژی هم تغییر خواهد کرد. مطابق نتایج بدست آمده، با افزایش مدول الاستیسیته تیر کامپوزیتی در راستای آن، میزان برداشت انرژی به مقدار قابل توجهی بهبود می یابد. بنابراین استفاده از مواد کامپوزیتی علاوه بر خواص مکانیکی برتر آن، برداشت انرژی مناسبی را نیز در مقایسه با مواد همسانگرد موجب می شوند

برداشت انرژی از تیر کامپوزیتی دارای لایه پیزوالکتریک Keywords:

برداشت انرژی از تیر کامپوزیتی دارای لایه پیزوالکتریک authors

حسین وحدانی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز

علی حاج نایب

عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز

رضا مسلمانی

عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز

افشین قنبرزاده

عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
harvesting based on vibration, " nergyث 1- H. S. Kim, ...
harvesters", Nonlinear Dynamics, nergyث 5- A. Abdelkefi, A. Nayfeh, and ...
harvesting nergyث 8- G. K. Ottman, H. F. Hofmann, A. ...
M. Vijaya, "Piezoelectric Materials and Devices: Applications in Engineering and ...
M. Umeda, K. Nakamura, and S. Ueha, "Analysis of the ...
W. Li, T. Liu, and C. Hsiao, "A miniature generator ...
A. Abdelkefi, A. Nayfeh, and M. Hajj, "Enhancemet of power ...
T. Eggborn, "Analytical models to predict power harvesting with piezoelectric ...
S. Azizi, M. R. Ghazavi, G. Rezazadeh, I. Ahmadian, and ...
A. Erturk and D. , Inman, "A distributed parameter _ ...
Comsol, :COMSOL Multiphysics: Version 5.2", Comsol, 2015. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "برداشت انرژی از تیر کامپوزیتی دارای لایه پیزوالکتریک" توسط حسین وحدانی فر، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز؛ علی حاج نایب، عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز؛ رضا مسلمانی، عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز؛ افشین قنبرزاده، عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارتعاشات – تیر کامپوزیتی – پیزوالکتریک – برداشت انرژی هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1006 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نیاز به تامین انرژی در مدارهای کم مصرف الکتریکی نظیر حس گرها، سامانه های بی سیم و ماهواره ها در سال های اخیر مورد توجه محققان زیادی قرارگرفته است. در میان منابع مختلف انرژی محیطی، ارتعاشات مکانیکی به دلیل رخداد آن در بسیاری از سازه های مکانیکی، کاربرد بسیاری پیداکرده است. از بین روش های گوناگون برداشت انرژی از ارتعاشات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله برداشت انرژی از تیر کامپوزیتی دارای لایه پیزوالکتریک با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.